Здравейте, имам лада нива 1.7i 2006-та година. За всички 17 години в които я имам не е правила проблем с ел. инсталцията. Дойде и това време и искам да знам дали съм на прав път. Таблото спря да показва температура и не се вкл. допълнителнета перка на радиатора, след като мине 90 градуса, когато по принцип се вкл. Баща ми кара нивата и не съм сигурен какъв е бил първия симптом. Свалих таблото и видях изгоряла пътечка. оправих я и сега показва температура и бензин, работи и оборотомера. Всички лампи работят, но лампата на маслото не светва като дам контакт, мисля че за това е виновен датчика на блока и ще го сменя. По - сериозния проблем е че при проверката на ел веригите проследих, че кабела от бобината на релето което управлява допълнителната перка на радиатора отива в датчика на разпределителния вал ,на другия вход на бобината на релето идва + от bosch контролера и като дам контакт си идва +. Направих извод, че по някаква технология датчика на разпределителния вал трябва да подаде - на бобината на релето за да пусне перката... защо остава мистерия, но при руската техника не всичко има логическо обяснение. Свалих датчика и забелязах че е надут и отлепен в основата. Купих нов датчик и го сложих, но колата започна да прекъсва и да пали малко по - трудно, което е ясна индикация, че този датчик не работи. Може ли някой да каже дали не пропускам нещо или просто този нов датчик не става? Също така, таблото на нивата управлява ли нещо или има само индикативни функции?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с таблото и датчика на разпределителния вал на нива 2006 г. - 1.7 I
Свий
X
-
Не съм запознат с конкретния автомобил, затова съвсем общо.
Датчикът на разпределителния вал и управлението на вентилатора нямат нищо общо. След като си измерил ел. връзка между двата кабелни снопа може да се предположи, че има проблем по инсталацията. Например, да е нагризана от гризачи и да е окъсила. Това евентуално би обяснило и изгорелите писти по таблото.
Потърси ел. схема на автомобила за да видиш кое къде отива и провери дали твоята инсталация е наред.
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеНе съм запознат с конкретния автомобил, затова съвсем общо.
Датчикът на разпределителния вал и управлението на вентилатора нямат нищо общо. След като си измерил ел. връзка между двата кабелни снопа може да се предположи, че има проблем по инсталацията. Например, да е нагризана от гризачи и да е окъсила. Това евентуално би обяснило и изгорелите писти по таблото.
Потърси ел. схема на автомобила за да видиш кое къде отива и провери дали твоята инсталация е наред.
Коментар
-
Датчика на разпределителния вал се захранва и връща сигнал на компа на мотора. Неговата инсталация няма пряко отношение с вениталатора. Случва се този датчик да изгори и да даде "накъсо" .
Ако не се лъжа - компа на мотора е в колонката пред шофьорската врата. Там често влиза вода.
Вентилаторите на охлаждането в някои модели се пускат от компа на мотора през релета.
Таблото с приборите си е отделен възел и си има негови си датчици.
Виж инсталацията отдолу - над раздатка, кардан, ауспух.....
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар