Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със Студен старт на бензин Лада нива 1.7 карбуратор

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем със Студен старт на бензин Лада нива 1.7 карбуратор

    Добър ден колеги от известно време се появи проблем с паленето в по студено време на бензин сутрин. По принцип Нивата е бензин/газ , но сега при по студено време вечерта я прехвърлям на бензин , за да си нямам проблеми сутринта ,но уви.... Днес на -7градуса запали чак от 5 тия път , а това никога не било .. върти яко ток има но неще да пали лесно.... незнам какво може да е дали бензиновата помпа не държи клапанчето дали платна са заминали или изобщо не е проблема в това а в карбуратора....и ако е в карбуратора какво може да е там...?След толкова много вътртене и неще да пали дали бензина несе връща ...???? Благодаря предварително !

  • #2
    Нива с карбуратор е автомобил, който не би следвало да се "опре" на подходящия водач (без лоши чувства ,но тези автомобили са с "характер" и си искат познаване ).
    Щом успешно я прехвърляте на бензин съмненията в посока подкачващата помпа отпадат. Остава да махнете капака и да видите работи ли правилно въздушната клапа на смукача,а след това с няколко резки отваряния на дроселовата клапа да проследите работата на ускорителната помпа и разпръсквача или да помолите някой от поколението на Ладите да я погледне.
    (Изправната запалителна система е задължителна- палец,кабели,свещи...)

    Коментар


    • #3
      Обслужена е с нови кабели и нови свещи. Смених и платното на помпата . Клапата на смукача затваря жилото се движи без проблем. Щом пиша значи не съм без грам хабер ... перфектна е и центовката на делко барабар с клапаните .... по скоро се носочвам към ускорителната помпа както ти сподели но не съм почвал още карбуратора, просто пиша ако някой е имал такъв проблем да сподели да не отметам едно по едно а да ме насочи към проблема .... понеже не съм от хората които карат колите си по майстори а си отстранявам сам проблема затова писах дано и друге се вкл. В дискусията ще е полезна !!!

      Коментар


      • Lakata
        Lakata коментира
        Редактиране на коментар
        Потърси в ютуб канала на наиль порошин, занимава се с карбуратори и обяснява подробно проблемите и начина на отстраняване и ремонт

    • #4
      Проблема е решен отдавна.... просто почистих карбуратора и се оправи ... явно някой жигльор е бил

      Коментар


      • #5
        Как почисти карбуратора?

        Коментар


        • #6
          Разглобих го целия нов поплавък , продухах жигльорите на компресора,нови гарнитури и това беше , а и нова ускорителна помпа.... заспа отсекъде!!!

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X