Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Секторна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Секторна кутия

Търсих, но не намерих тема, затова питам дали секторните кутии на всички лада са еднакви. Примерно мога ли да сваля от някоя стара жигула и да я сложа на Нивата без главоболия. Нивата ми е 1.6 92година. Идеята е да не купувам нова щото ги гледам, че са по 130-150лв и да спестя някой лев.
    Настоящата ми секторна кутия не пуска масло от никъде, но наскоро се появи задържане (затягане) при завой на дясно. Имам предвид, че както си карам направо и искам да направя лека корекция на дясно, кормилото ми задържа леко след което вече в завоя всичко е нормално. Щангите са за смяна знам. Късата от ляво хлопа. Ще сменя всички къси и дълги от двете страни решил съм. Регулировка на предницата ще направя, но ако не се оправи явно на дневен ред ще дойде секторната кутия. Евентулано дали може да се направи ремонт на сегашната - нов червяк и т.н.
    Благодаря!
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

От: Секторна кутия

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    Търсих, но не намерих тема, затова питам дали секторните кутии на всички лада са еднакви. Примерно мога ли да сваля от някоя стара жигула и да я сложа на Нивата без главоболия. Нивата ми е 1.6 92година. Идеята е да не купувам нова щото ги гледам, че са по 130-150лв и да спестя някой лев.
    Настоящата ми секторна кутия не пуска масло от никъде, но наскоро се появи задържане (затягане) при завой на дясно. Имам предвид, че както си карам направо и искам да направя лека корекция на дясно, кормилото ми задържа леко след което вече в завоя всичко е нормално. Щангите са за смяна знам. Късата от ляво хлопа. Ще сменя всички къси и дълги от двете страни решил съм. Регулировка на предницата ще направя, но ако не се оправи явно на дневен ред ще дойде секторната кутия. Евентулано дали може да се направи ремонт на сегашната - нов червяк и т.н.
    Благодаря!
    Може,само не знам как са цените,дали ще е изгодно да се прави ремонт или втора употреба секторна кутия.Успех.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Не са еднакви.От жигула не става.

Коментар

Става от лада 2105.

Коментар

Не бързай да вземаш първата попаднала ти. Повечето в моргите са силно амортизирани. Бърз поглед, дори за лаик като мен, показва натегнат до край болт за реглаж и/или разбит лагер. Помоли да си я бележат, за да можеш да я върнеш, ако майсторът не я хареса.
          Относно новите - мой съсед си купи оттук от НАР и успя да изкара почти година, преди да започне да рони като старата. Обяснението от магазина беше, че не ги произвеждат те, а само ги внасят. Под сурдинка ни прошепнаха, че не е единичен случай.
          "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
          сър Уинстън Чърчил

Коментар

И аз имам проблем със секторната кутия. При неравен терен се чува тропане. Не знам от какво е но е от нея. Ако някой има подобен случай да каже на какво се дължи. Дали може да се кара така, да се ремонтира или да търся по моргите.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
              И аз имам проблем със секторната кутия. При неравен терен се чува тропане. Не знам от какво е но е от нея. Ако някой има подобен случай да каже на какво се дължи. Дали може да се кара така, да се ремонтира или да търся по моргите.
              По моргите няма да намериш.Пробвай с регулировка-има възможност.Става със стабилна отверка,като преди това се охлаби фиксиращата гайка.След "притягането" обикновено чукането спира-/ако разбира се кутията не е нацяло съсипана/.Провери също и за наличие на трансмисионно масло-събира около 200гр.За целта с ключе номер 8 развий болта с квадратна глава и ако е необходимо долей масло до преливане.

Коментар

Колега.Има един винт,който е с отверка законтрент с 17 гайка.Развиваш контрата и натягаш,ако си с 1.6 нива няма да имаш проблеми и ще се справиш бързо,но ако си с по-нова нива,където сервото е изведено по-напред,ще трябва демонтаж не сервото и чак тогава натягане на червяка на сектора.

Коментар

Ако е запусната отдавна - няма оправяне, даже и с хубав ремкомплект.
                  Проблемът: Ако капачките са мърдали дълго, болтовете са разбили гнездата. В това състояние продължава да работи, и човек продължава да кара. Писва му, когато започне да заяжда съвсем, а тогава вече са разбити и леглата на лагерите. Тогава нова, че и регулирана, от завода, е много по-евгина от ремонта. Хапал съм си лактите(((

Коментар

С 21213 - 1.7 карбуратор съм. А как да разбера без да я разглобявам дали е изцяло съсипана?
                    Тука коментираха, че от 2105 ставала.

Коментар

Става и секторна кутия от Опел Омега-решаваш си проблемите.Аз съм се снабдил,но просто сърце неми дава да я режа-поне не на този етап,пък за напред ще го мислим

Коментар

От Омега? Пх искам с минимум усилия и доработки, ама при нивта няма такова нещо.

Коментар

От Омега? Пх искам с минимум усилия и доработки, ама при нивта няма такова нещо.
                          Доста голяма заигравка е,но ооо....хидравлика-ура

Коментар

Диагностиката поне е лесна. Вдигни и муцуната на крика, и и поклати валчетата на ръка. Има ли лесни и големи луфтове - по-добре я носи на вторични суровини. Новата все едно не струва много пари.

Коментар

Не искам хидравлика. Искам да не ми трака и то с минимум усилия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X