Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лесен и бърз въпрос за бушонче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лесен и бърз въпрос за бушонче

Четох в ръководството, но все пак реших да питам, за да не сбъркам.

На 21213 на голямото бушонно табло най-десния бушон (в ръководството под №10) е за интериорните светлини и клаксона, нали? По-важния всъщност въпрос - 16А ли е? Някъде ми е избягало това бушонче

П.П. Ой, то май по-сериозна се оказва работата - там май са и стоповете... Ех този руски защо не го учих като ми го даваха в училище хей тъй!

От: Лесен и бърз въпрос за бушонче

На Нива 21214 бушонното табло изглежда същото, като на 21213. На моята за №10 (16А) е написано (но е на английски): клаксон; инспекционна (?) лампа; courtesy light, което вероятно е вътрешното осветление; стопове.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
      По-важния всъщност въпрос - 16А ли е? Някъде ми е избягало това бушонче ..... Ех този руски защо не го учих като ми го даваха в училище хей тъй!
      От общата електротехника 16А х 12V = 192W които може да ти храни бушона ...т.е. напълно достатъчен ако имаш проблеми с руския, свиркай....позабравил съм го де, ама все нещо ще измислим
      Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      ....инспекционна (?) лампа......
      На старите "Жигулета" над педалите има вертикално разположен куплунг за включване на лампа с кабелче за оглед на колата, тази лампа си се продаваше в заедно с колата....ако ми се дотъркаляш, ще видим при теб дали го има
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        ...ако ми се дотъркаляш, ще видим при теб дали го има
        А ти къде си?

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          На старите "Жигулета" над педалите има вертикално разположен куплунг за включване на лампа с кабелче за оглед на колата, тази лампа си се продаваше в заедно с колата...
          На Нива този куплунг е в коша на двигателя, в ъгъла до шофьорската врата.

А ти къде си?
          Ти пък, зададе фундаменталния въпрос на Форума.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            На Нива този куплунг е в коша на двигателя, в ъгъла до шофьорската врата.
            Ти пък, зададе фундаменталния въпрос на Форума.
            На 21214 този куплунг до казанчето на съединителя го няма, нито над педалите, според Дядо Владо. Май са го спестили. А колкото до емблематичното ви място за срещи - нямам представа къде е. Но "питай и ще ти се каже!"

Коментар

Идеята за такава лампа ми хареса. Дали все още се продават такива екстри?

Коментар

Има ги във всеки ВАЗ по-стар от 10 год. (приблизително). Полезни са, но не са удобни за работа - трябва да се закачат някъде, но падат, крушката се чупи и често опира по мотора, и дава "на късо". Трябва да се доработва.

Коментар

Ясно, значи си продължавам да действам с фенерчето

Коментар

колкото до емблематичното ви място за срещи - нямам представа къде е. Но "питай и ще ти се каже!"
                    Пита се дядо Владо по телефона, иначе е в Костинброд.

На 21214 са се поевропейчили - гнездото за запалка е късо, като на останалите коли и позволява включване на всякакви блага.

Коментар

Чуседна такава лампа става от една халогеннна луничка за интериорно осветление на 12 волта. Има такива със стъкло отпред, просто трябва да се сложи кабел и някаккъв накрайник за запалка. Аз сум я монтирал на края на една тръба( около 10 см дълга), за по-удобна работа
                      между другото на 214 гнездото за запалката идва малко дълбоко, поне моето, и трябваше да сложа една пружинка на края на куплунга.

Коментар

Смени си гнездото с по-ново.

Коментар

В този ред на мисли нека се похваля и аз, че вече имам и работещо гнездо на запалка

Коментар

Честито! (черпи се)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X