Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с барабана на задна лява гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с барабана на задна лява гума

Колеги помагайте от няколко дена се мъча да го отлепя този барабан
    ей неще и неще,с спрей за ръжда пробвах с спирачна течност го мазах два дена подред
    и пак не мърда,само чупи периферията на барабана и това е и със много стабилна
    скоба напъвам ама не,върти ми се една идея ама се чуде дали не е нож с две остриета
    да нагрявам с горелка
    0898707872-Здравко

От: Проблеми с барабана на задна лява гума

Да не дам само лош съвет, но ако натегнеш болтове и го понабиеш малко с чук (през дървено трупче) би трябвало да излезе. Лошият вариант е ако се счупи. Изчакай обаче някой по-квалитетен от мен в тази работа да даде съвет или да потвърди. Аз само съм гледал тази тактика в сервиз.

Коментар

Дали няма случайно едно болтче, което се слага там . Развърта се с отвертка и чак тогава се "бие" барабана .

Коментар

А Чичо Флекс къде е?
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Колега,до колкото знам,първо се "издърпва" максимално барабана,като се навива болт-по спомен 8мм(може и да греша,но това ще си го провериш).Така навиваш от едната страна,но ще внимаваш дане "превърти"резбата,натягаш и чак тогава започваш леко,леко да удряш с чук,най-добре използвай нещо за "умекотител".Става бронзов "прът" или пък,както е казал колегата филип взимаш едно дърво и почваш.Няма начин дане излезне.Успех

Коментар

Скоро не съм се занимавал с Нива, но по спомен се отвиват фиксаторите на джантата и на тяхно място се навиват болтове 8мм/предполагам/ и се започва натягане/леко/, чукане и пак натягане и т.н.
            Успех в начинанието.

Коментар

Ако не се приберат накладките изваждане няма
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Имал съм такъв проблем при смяна на задни накладки на Нива. Разполагахме с всичката възможна техника - канал, скоби, чукове и т.н. След много як бой барабанът излезе, ама приличаше повече на зъбно колело. После - нови, бяха по 40 лв. За да избегна подобен номер леко разширих отворите с шабър.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

А ръчната спирачка отхлабили я от мястото за регулиране? Вдигаш я на стойки, палиш, включваш на четвърта, даваш газ и след това спирачка. Барабана трябва да превърти и ще излезе. Понякога не става от първия път.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                    А ръчната спирачка отхлабили я от мястото за регулиране? Вдигаш я на стойки, палиш, включваш на четвърта, даваш газ и след това спирачка. Барабана трябва да превърти и ще излезе. Понякога не става от първия път.
                    Този номер не става за Нива, а само за ладите със задно.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

По информация от приятел - болтовете, които се навиват на мястото на фиксаторите трябва да са 10мм... Ама то лесно ще си каже, когато човека започне

Това било често срещана практика при камионите. Каза ми, че номера със "съветника" (чука) е доста груб и най-вероятно ако се използва върху лек автомобил след него ще се бракува барабана.

Коментар

болчетата превъртяха и двети и този вариант отпада,никой не споменава за нагряване с горелка дали е одачно
                        за да е почвам пак ще ви бъда благодарен ако някой искаже мнение по-въпроса
                        0898707872-Здравко

Коментар

Поне на мен въпросът с горелката ми е сложен.

Как така превъртяха болтовете? Не би трябвало да превъртат.

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                            Пробвай тази гимнастика няколко пъти, върши работа.Нивата като е фултайм, вдигай я цялата във въздуха на стабилни чукани да не падне и давай газ-спирачка.
                            Горелката я остави за десерт, там след греене трябва да залееш със студена вода и барабана може да се цепне.Отделно ще нагряваш и лагери, семеринг, пружини-все "хубавини".

Коментар

На нашата лада 2107 не помогнаха нито технологичните болтове, нито ВД40 нито пък чукане по периферията - ще ти счупи и назъби барабана защото е от алуминий само вътре пръстена където трие накладката е друг. Та накрая стана номера със спирачката обаче не ръчна ами крачната - дигнахме я и на 1ва предавка газ и помпам със спирачката
                              Така че вдигни 4те колела и я закрепи стабилно и включи даже и блокажа на раздатката може дори и на 1 ва бавна да му е леко на мотора и почваш - газ и спирачка на интервали. Но си провери и ръчната да е отпусната и да си махнал болтчетата. Успех
                              УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X