Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Луфтове на раздатката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Луфтове на раздатката?

Колеги, ако някой от вас може да даде съвет как да обера луфтовете на рездатката или помогне със схема на сечение на рездатката ще ми е много от полза.
    Благодаря предварително

От: Луфтове на рездатката?

Кой точно луфт на раздатката те тревожи?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Кой точно луфт на раздатката те тревожи?
      Май, този който е от скоростна кутия-->гумено каре-->раздатъчна кутия--->2та дифа.Ако колега иска да премахне луфтовете(всичките), трябва да смениш всичките карета(на дифовете)..
      То за друг луфт не мога да се досетя..
      П.П колкото до схмена на раздатката имам..Но нещо не мога да я кача дава ми т**я "Х" и не иска да ги качи
      Мога да ти я пратя по скайп.Драсни едно ЛС
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Каталина Преглед на мнение
        Колеги, ако някой от вас може да даде съвет как да обера луфтовете на рездатката или помогне със схема на сечение на рездатката ще ми е много от полза.
        Благодаря предварително
        Сменяш планетите и сателитите и лувтовете изчезват.

Коментар

Благодаря, колеги!
          Всяко едно мнение от полза, приемам всякакви съвети : )

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
            П.П колкото до схмена на раздатката имам..Но нещо не мога да я кача дава ми т**я "Х" и не иска да ги качи
            Мога да ти я пратя по скайп.Драсни едно ЛС
            Не мога да драскам ЛС, понеже съм млад потребител още
            Скайпа ми е miranda755, но най-рано ще съм онлайн утре вечерта, че сега ще водя Нивата на сватба : ))))

Коментар

От: Луфтове на раздатката?

Колега, под луфтовете в раздатката разбирам, че ти играят двата фланеца към който се слагат карданите. За да го махнеш този луфт трябва да разглобиш раздатката и да смениш планетите и сателитите [ако не бъркам найменованията], както и самата ос. Също си смени и лагерите на полуоските наздатката. Като цяло ще изкараш около 200-400км. преди пак да се появи луфт, защото просто самата конструкция на раздатката е таката, защото се използват едноредови лагери и особено заради големия ъгъл на задния кардан се появява бързо луфт. Гледам, че най-накрая в последната версия на раздаткат, която се слага от 2010г. лагерите са заменени с двуредови. С малко медернизация и ти можеш да си сложиш двуредов лагер от към задния кардан и да си решиш проблема за в бъдеще. Има тема доста обширна в един руски форум за този проблем и как се решава, но не мога да си спомня в момента.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                Колега, под луфтовете в раздатката разбирам, че ти играят двата фланеца към който се слагат карданите. За да го махнеш този луфт трябва да разглобиш раздатката и да смениш планетите и сателитите [ако не бъркам найменованията], както и самата ос. Също си смени и лагерите на полуоските наздатката. Като цяло ще изкараш около 200-400км. преди пак да се появи луфт, защото просто самата конструкция на раздатката е таката, защото се използват едноредови лагери и особено заради големия ъгъл на задния кардан се появява бързо луфт. Гледам, че най-накрая в последната версия на раздаткат, която се слага от 2010г. лагерите са заменени с двуредови. С малко медернизация и ти можеш да си сложиш двуредов лагер от към задния кардан и да си решиш проблема за в бъдеще. Има тема доста обширна в един руски форум за този проблем и как се решава, но не мога да си спомня в момента.
                То, ще излезне златна таз раздатка ако почне да сменя планети, сателити и лагерите.Луфта ще си го има, то не е интересно без него Така че колеги трябва да се примирим с тоз луфт вярно е и на нашата има луфт и не е малък, но пък не е болка за умиране
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                  То, ще излезне златна таз раздатка ако почне да сменя планети, сателити и лагерите.Луфта ще си го има, то не е интересно без него Така че колеги трябва да се примирим с тоз луфт вярно е и на нашата има луфт и не е малък, но пък не е болка за умиране
                  Луфтовете са гадна работа-при буксуване назад-напред и при превключване на предавките създават допълнителни натоварвания и удари по цялата трансмисия.Това от своя страна се отразява зле на карета,дифове и т.н.Колкото е възможно трябва да се минимализират.При Нива,обаче това хич не е лесно и дълготрайно.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    Луфтовете са гадна работа-при буксуване и превключване на предавките създават допълнителни натоварвания и удари по цялата трансмисия.Това от своя страна се отразява зле на карета,дифове и т.н.Колкото е възможно трябва да се минимализират.При Нива,обаче това хич не е лесно и дълготрайно.
                    Те, че не са, не са ама.. какво да се прави... Раздатката я разглобявахме в началото и дятката се уплаши като видя луфтовете...Но вика не е болка за умиране има бавни и така Иначе на тез новите ниви викат, че е по малък луфта..
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Смяната на планети и сателити струва точно 35 лева и още 5 лева за гарнитури, а лагера е 12 лева. Нива-та е кола както всички други и така и тя си има допуски в луфтовете. Ако не се оправи луфта на едно звено то се предава по цялата верига, в случая диференциал и карета. Все пак тука сме хора които се грижат за колите си макар и тя да е Лада.

Коментар

Смяната на планети и сателити струва точно 35 лева и още 5 лева за гарнитури, а лагера е 12 лева. Нива-та е кола както всички други и така и тя си има допуски в луфтовете. Ако не се оправи луфта на едно звено то се предава по цялата верига, в случая диференциал и карета. Все пак тука сме хора които се грижат за колите си макар и тя да е Лада.
                        Да така е...То се грижим, да обаче то като е нетрайно на нашата се опитахме да го предотвратим, но за кратко време..И от тогава не сме се мъчили повече..
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Това мнение не ми е ясно (200-400 км ???). При моите Ниви, при зверско каране в планините, предимно зиме, до 100 000 км са се разбивали само каретата.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Каталина Преглед на мнение
                            Благодаря предварително
                            Аз лично не разбрах за кои луфтове става на въпрос, ние само гъдаем. Колежке обясни какво точно става с автомобила.
                            Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнение
                              Аз лично не разбрах за кои луфтове става на въпрос, ние само гъдаем. Колежке обясни какво точно става с автомобила.
                              в междуосовия диферинциал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X