Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странна работа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странна работа

От доста време чувам един удар когато колата се наклони разяко на ляво.Незнаех какво е от начало накрая обаче достигнах до извода, че пружината закача пластмасовия подкалник.Рязах го няколко пъти и накрая вече си личеше, че пружината не го закача обаче удрянето си продължи.Не винаги, явно се появява при определено накланяне.И след днешната разходка пак реших да режа обаче се загледах по-внимателно в пружината и си личеше, че закачането е от вътрешната страна-от тампона или по-точно от металния държател на тампона.Та въпроса е как да се оправи това и от какво се е появило.Не ми пречи, свикнал съм , но ми е интересно, защо се получава това.Най-вероятно е фабричен дефект.

От: Странна работа

отдзат или отпред неможах да разбера.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
      От доста време чувам един удар когато колата се наклони разяко на ляво.Незнаех какво е от начало накрая обаче достигнах до извода, че пружината закача пластмасовия подкалник.Рязах го няколко пъти и накрая вече си личеше, че пружината не го закача обаче удрянето си продължи.Не винаги, явно се появява при определено накланяне.И след днешната разходка пак реших да режа обаче се загледах по-внимателно в пружината и си личеше, че закачането е от вътрешната страна-от тампона или по-точно от металния държател на тампона.Та въпроса е как да се оправи това и от какво се е появило.Не ми пречи, свикнал съм , но ми е интересно, защо се получава това.Най-вероятно е фабричен дефект.
      Не е фабричен дефект.Може да е от прожините от изкривяване на тампона и така .. . На нашата е същото но не скърца или тропа просто си се търка и си личи и по прожини и по тампона
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Петьо моята я купих със същия проблем и то точно от ляво-особено,като колата е понатоварена,при движение по силно пресечен терен пружината опираше доста в металната част на вътрешния тампон и в купето се чуваше доста гадно изхъркване.Реших проблема,като поставих допълнителни гумени тампони над пружините.Така вече пружината се изтегля по-надолу спрямо вътрешния тампон и опиране няма.Възможни причини за проблема са:1.Изкривена греда,осигуряваща задния мост против напречно мърдане-/най често става на хлъзгав терен при поднасяне на задницата странично,с последващ удар на колелата в бордюр,коловоз и др./,2.Силно износени тампони на напречната щанга,фиксираща моста.
        Последно редактирано от Янко Желязков; 31-05-10, 23:49.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
          отдзат или отпред неможах да разбера.
          Отзад го правят Нивите тоя номер.Доста хора се оплакват.

Коментар

Ами както знаеш я взех нова така, че варянта с износените тампони го изключвам.Също от начало не я карах толкова сериозно и не се сещам да съм поднасял някъде с последващ удар, но знае ли се.Най-силно издрънча веднъж когато ме дърпаха.Сигурно е от тази греда-явно има някакво усукване....

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
              Ами както знаеш я взех нова така, че варянта с износените тампони го изключвам.Също от начало не я карах толкова сериозно и не се сещам да съм поднасял някъде с последващ удар, но знае ли се.Най-силно издрънча веднъж когато ме дърпаха.Сигурно е от тази греда-явно има някакво усукване....
              Виж тя тази греда не се криви как да е.За да стане това трябва да има много сериозен страничен удар.Така,че при теб проблема едва ли е в това.Най-лесно можеш да провериш за това,като оставиш автомобила на равно място с изправен волан.Отдалечаваш се на 50-100м. зад него и му поглеждаш задния мост.Ако има някакво видимо-/сериозно/ изместване задните гуми ще стоят вляво или вдясно спрямо предните,т.е. има изместване на моста.Виждал съм няколко такива Ниви,но пак повтарям-това става след много хамалско каране,така че едва ли на твоята от това ще е проблема.

Коментар

При старата ми Нива купето отзад беше леко килнато наляво и задната лява гума при офроуд стържеше в усилената вежда на вътрешната страна на калника. Не помня да е имала много силни странични удари по моста.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

И при мен има едно такова потропване или стържене или не знам как да го нарека. Чува се отзад в левия калник. Има го още от първия ден в който я купих (чисто нова). Колата никога не е удряна, катана е само на шосе. Водих я да го търсят ама нищо не се намери. Чува се когато е малко по-натоварена задницата. Имам едно съмнение дали не е някоя находка, оставена зад кората на задния калник.

Коментар

Огледай си хубаво задната пружина и не разчитай на митове...

Коментар

Даа ...
                      Сега го загледах малко по-внимателно...като че ли тампона (или по скоро това за което е закачен) опира в пружината и простъргва на две от навивките. Прдполагам, че има някаква производствена неточност при поставянето на тампона

Мислия да я кача някъде на канал да ко поогледам и ако не е много фатално да му направя една две фини настройки с чука

Коментар

Даа ...
                        Сега го загледах малко по-внимателно...като че ли тампона (или по скоро това за което е закачен) опира в пружината и простъргва на две от навивките. Прдполагам, че има някаква производствена неточност при поставянето на тампона

Мислия да я кача някъде на канал да ко поогледам и ако не е много фатално да му направя една две фини настройки с чука

Коментар

Има май един ръб на държача на тампона та той малко ако се поизреже може и да стане .Ама сега не мога да видя дали това ще помогне...друг път.

Коментар

Явно доста Ниви са с тази неточност.

Коментар

След като свикнах с виенето и друсането, свикнах и с това та не ми пречи.А ти не си ли при Мицубишитата?
                              Последно редактирано от Петър Митрев; 06-06-10, 14:18.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X