Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на детайл с полиестерна смола и стъклени платна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на детайл с полиестерна смола и стъклени платна

Степенката до съединителя ми беше "разбрицана" тотално, т.е. мъжки си беше счупена. Вчера, с ум от баща ми, открих едно изцяло ново (за мен естествено) технологично поле за такива ремонти - полиестерната смола. Получи се чудесно и доста здраво:

Фотогалерия - тук.

От: Ремонт на детайл с полиестерна смола и стъклени платна

Да, през Соца купетата на почти всички стари Лади бяха възстановявани с епоксидна смола и стъклоплат (става и с парчета от стари чаршафи). На моето 20-год. Жигули праговете, подът под шофьора и легенчетата под резервоара и под резервната гума бяха от смола, и вероятно са били най-здравата част на купето.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз си сложих на всички кори отвътре стъкломат. Сега какъвто и дебелак да седне върху кората на задния калник не поддава. Напукало се беше и таблото и го облепих и него. Много хубави неща могат да се направят и стъкломата и полиестерната смола са изключително евтини. Някъде в нашрави си сам съм писал. Ако някой иска адреси на доставчици, да пище на лично съобщение, че пуснах едно и ме санкционираха за реклама.

Коментар

Здравеите колеги с полиестерна смола имам доста опит и искам да посъветвам всеки, които не се е занимавал да внимава, този продукт особенно българския вариант е доста токсичен и с много голяма степен на свиваемост. Пояснявам избягваите да я поставяте на одговорни места, защото когато втвърди тя се свива и създава напрежения в залепения детаил ако той няма необходимата еласатичнос. За предпочитане е епоксидната смола но пък тя е доста по-скъпа и не на последно място безвредна.
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X