Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик за температура и масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Датчик за температура и масло

Сменях си датчика за температурата на водата, горе до свещите. Случайно погледнах надолу и установих , че има още един датчик в долната част, наглед същия като за водата. В бумагите пише, че е за налягането на маслото.
    Въпроса ми е същия ли е наглед като водния (не успях да го развия).
    Освен това и на двата датчика кабелите се съединяват. Това пак ли е нормално.

До: Датчик за температура и масло

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
    Сменях си датчика за температурата на водата, горе до свещите. Случайно погледнах надолу и установих , че има още един датчик в долната част, наглед същия като за водата. В бумагите пише, че е за налягането на маслото.
    Въпроса ми е същия ли е наглед като водния (не успях да го развия).
    Освен това и на двата датчика кабелите се съединяват. Това пак ли е нормално.
    Коя долна част в блока?
    Какъв модел е нивата?Моноинжекция или инжекция?
    Ако е в часта на блока.Трябва да си видял ето това:http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...iya-masla.html
    Те повечето са по 2 на това място с 3ник хванати за тази резба в блока.Кадето е този в линка по горе
    Голямия е за самата ламба в уреда за маслото,а другия е за самия уред.
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Нивата 1.7 карбуратор.
      Точно като на картинката е. Ама първите 3 картинки. 4-тата е с някакъв тройник и не е като при мен. Моя е директно на блока.
      Трябва ли кабела от датчика за масло да се свързва с този за температурата на водата?

Коментар

Нивата 1.7 карбуратор.
        Точно като на картинката е. Ама първите 3 картинки. 4-тата е с някакъв тройник и не е като при мен. Моя е директно на блока.
        Трябва ли кабела от датчика за масло да се свързва с този за температурата на водата?
        Не
        Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Нивата 1.7 карбуратор.
          Не трябва 2 различни датчика са.
          Може и без тройник да е ,защото твоята нива е от по новите ,а тези по новите са с ново табло.Таблото няма уредите като на 1.6 нива карбуратор.
          И затова няма 3ника.Големия уред е за ламбата в самото уредче вътре.Имам и снимка на него.Тази като дупката дето седи доло в ляво .Виж го .В магазина малкия е 4 лв а големия е 7 лева
          Прикачени файлове
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз на таблото си нямам циферблат за масло. Затова ме учуди, че имам уред за налягане на маслото и че той има кабел, а кабела е свързан към този затемпературата на водата. Може ли някой да ми обясни, защото като на таблото ми няма цифеблат за масло, руснаците са сложили датчик.
            Първата ми работа ще е да изключа този датчик и да изолирам кабела.

Коментар

Аз на таблото си нямам циферблат за масло. Затова ме учуди, че имам уред за налягане на маслото и че той има кабел, а кабела е свързан към този затемпературата на водата. Може ли някой да ми обясни, защото като на таблото ми няма цифеблат за масло, руснаците са сложили датчик.
              Първата ми работа ще е да изключа този датчик и да изолирам кабела.
              Чакай как така нямаш циферблат за масло...?А и не може да са на 1 кабел ,защото като загрее колата ,колко бара щя показва на маслото 6 :Д а колата може да е и на най-ниските убороти./
              П.П Видях на снимкан на таболото и найстина няма отделенцифербрат.Може би е като няма масло да ти светва,но недей да го режеш Да не стане гаф
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ами на Нива 1.7 няма такъв цифербла. Има километраж, оборотомер, гориво и температура на водата. Друго няма.
                Прикачени файлове

Коментар

Ами на Нива 1.7 няма такъв цифербла. Има километраж, оборотомер, гориво и температура на водата. Друго няма.
                  Видях,но закакво е сложен,сигорно ако се прецака помпата на самото масло и да не качва по магистралите и горе на разпределителния вал.
                  Пък колега от каде си..?
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Да светва ламбичката за маслото да, ама тя не е свързана с температурата. Бе майстор е пипал явно. Видял е че си приличат и дай да ги вържа заедно. Ще видя дали няма да мога да го вържа наистина с лампичката за масло, ама съм бос в елтехниката и май само ще го изскубна. И без това като ми падне маслото нищо не свти по таблото.

Коментар

Датчикът за налягане на маслото е прагов. Като няма налягане, светва лампичка на таблото.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Датчикът за налягане на маслото е прагов. Като няма налягане, светва лампичка на таблото.
                        Да И аз така мислех ,че е смисъл за налягането Тоест същия е като на 1.6 самоче този който е за лабата на самият уред.Няма уред а е отделна ламба
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Най-верятно си прав. Ако се прецака помпата, датчика да подаде сигнал и лампичката на таблото да светне. Ама при моито свързване това няма как да стане. Абе гледам, че все ми скача температурата, пък като пипна не е загряла толкова уж. Затова реших да сменя датчика на температурата с проверен и добре че се загледах.

Коментар

Най-верятно си прав. Ако се прецака помпата, датчика да подаде сигнал и лампичката на таблото да светне. Ама при моито свързване това няма как да стане. Абе гледам, че все ми скача температурата, пък като пипна не е загряла толкова уж. Затова реших да сменя датчика на температурата с проверен и добре че се загледах.
                            Можеш да пробваш, дали е в от датчика за маслото ,прекъсни го преди свръската с кабела на водата ,покараи малко и ще се усетиш.
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Еййй, да го е страх човек да си остави колата на майстор. Вече само в краен случай ходя.
                              Колеги, а като си сменях датчика на температурата стягах на ръка, че нямам динамометричн ключ, ама ме беше страх да не превъртя резбата. Та как да преценя дали е стегнат добре. Първо, на самия датчик нямаше никакво уплътнение, пръстен някакъв примерно, и го сложих така. По сайтовете пише да сложа херметик, което естествено не съм направил. Не тече засега нищо ама на руска техника се нагледах на странни неща.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X