Колеги, моля помогнете с компетентна информация - на колко км се гресира Ладата? Моята е произведена 2006г, и доскоро не беше гресирана никога...???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колко често се гресира Лада 4Х4
Свий
X
-
До: Колко често се гресира Лада 4Х4
Зависи от експлоатацията-ако си ден през ден в калта и черните пътища е добре на около 5000км. да се гресира.Ако е главно каране по шосето Ясен вече каза.Аз лично я гресирам на 5 хил.км.,тъй като често съм в калта.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеНяма прекалено често гресиране. Нормално е заедно със смяната на маслото.
Коментар
-
Както Ясен ти е казал няма такова животно един мой приятел я гресира и оглежда след всяко миене(веднъж масечно горе долу).Но неговата всеки ден е в полето по нивите така че е нормално.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
Коментар
-
...........А моята не е гресирана вече 23ооо км .
И още толкова трябва да издържи . Еб.....ти животното .
Няма друга такава себеотдаваща и непретенциозна животинка .
Само газ , карета ( 2 бр) ,лагери (3 бр), стаб. щанга и заварки по гърне и седалка . А е купена стааара .......
Коментар
-
Абе и моята не беше ама за последните 1000 км се разскърцаха всички карета по карданите. Та мисълта ми е следната не вярвай на "майсторите" дето ти сменят маслото и уш гресирали, гресират ама дедовия. За 50 000 км грес е видяло само карето на дългия кардан откъм раздатката, а аз глупака всеки път си плащам за гресиране като "отче наш". Вземи си едно такалъмидче за да ти е мирна главата и даиствай смело. Колкото по-често толкова по-добре, както казват колегите.Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение...........А моята не е гресирана вече 23ооо км .
И още толкова трябва да издържи . Еб.....ти животното .
Няма друга такава себеотдаваща и непретенциозна животинка .
Само газ , карета ( 2 бр) ,лагери (3 бр), стаб. щанга и заварки по гърне и седалка . А е купена стааара .......Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Аз точно това направих още като се сдобих с Нивата-купих си такаламид и шприц за трансмисионно масло.И така на 30 000км. сменям маслото в мостовете,СК и РК,а на 5 000км. гресирам карданите и каретата.Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеАбе и моята не беше ама за последните 1000 км се разскърцаха всички карета по карданите. Та мисълта ми е следната не вярвай на "майсторите" дето ти сменят маслото и уш гресирали, гресират ама дедовия. За 50 000 км грес е видяло само карето на дългия кардан откъм раздатката, а аз глупака всеки път си плащам за гресиране като "отче наш". Вземи си едно такалъмидче за да ти е мирна главата и даиствай смело. Колкото по-често толкова по-добре, както казват колегите.
Коментар
-
Хич, ама хич да не вярвате, ако маслар ви каже, че е проверил маслото в скоростите и ИМА. В Нивовските скорости масло има, когато от наливната пробка при отвиване КАПЕ, иначе НЯМА и трябва да се долее. А е на гадно място, следствие - масларите ги мързи. Има и такива, които пъхат вътре ъглов шестогран и казват - няма нужда от доливане, ще поеме не повече от 100-200мл. Тези 100-200мл точно там са особено важни.
Коментар
-
През 80-те години един стар монтьор ми каза:Момче машината обича ласка,Първоначално публикуван от Umor Преглед на мнениеКолеги, моля помогнете с компетентна информация - на колко км се гресира Ладата? Моята е произведена 2006г, и доскоро не беше гресирана никога...???
грижливо гледане и смазка.А на колко км се гресира зависи от експлоатацията.
Ако не караш много,гресираш пролет и есен.0осем9осем7шест0осем7едно
Миро
Коментар
-
Това е грешка.Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеМоите Ниви (на 105 000 км/10 г. и 30 000 км/2 г.) никога не са гресирани.
Коментар
-
Не е фатална, проверено еПървоначално публикуван от niva men Преглед на мнениеТова е грешка.
Коментар
-
Как гресирате каретата на карданите или последните ги сваляте? Там такаламит не може да влезе. Отбелязва ли се, към диференциал, скорости и раздатъчна кутия, точния монтаж, един вид, как е бил монтиран, за да не тресе после?Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Трябва да е по-тънка главата на текаламита и влиза. Иначе, трябва демонтиране.Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеКак гресирате каретата на карданите или последните ги сваляте? Там такаламит не може да влезе. Отбелязва ли се, към диференциал, скорости и раздатъчна кутия, точния монтаж, един вид, как е бил монтиран, за да не тресе после?
Най-добре това става, като се отвият болтовете от единия фланец. Иначе, карданите са асиметрични и шлицовите съединения трябва да са към РК. Другото важно нещо е да не се изнизват от шлиците или ако се изнижат, да се нанижат после пак в същото положение. На нивовските кардани правилното положение е да не са дефазирани (т.е. двете карета да са успоредни), а гресьорките на каретата да са в едната посока.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар