До: Основен ремонт
Точно така! Само че при съветските коли допуските са всъщност пропуски
Колкото до конкретния случай. Мисля, че първо трябва да се отвори мотора и да се види. Много вероятно е изобщо да не се налага шлайфане и смяна на бутала и бутални пръстени.
Първоначално публикуван от Ясен
Преглед на мнение

Колкото до конкретния случай. Мисля, че първо трябва да се отвори мотора и да се види. Много вероятно е изобщо да не се налага шлайфане и смяна на бутала и бутални пръстени.
След шлайфа не я снимах, но все още личат неравностите. Въпроса е : дали е необходима проверка за херметичност, или вероятността за пробив между охл. и горивната камера е малка. На мен по-скоро ми се струват повърхностни наранявания, а и според майстора не е необходимо, но не е зле да чуем още няколко мнения. Все пак ми се струва малко вероятно да са са случили пукнатини или пробиви, по скоро повърхностни следи от ударите с дълбочина до около милиметър.
Колянавия вал беше добре и там само сложих нови лагери . Ако някой ще прави ремонт да се обажда да му дам координатите на вносител на авточасти за руски автомобили на изключително добри цени . Двигателя си го сглобих сам все пак имам доста опит в ремонта на двигатели и съм завършил "Вилхе Пик" навремето и с чиста съвест мога да кажа че ладовите двигатели са едни от най просто конструираните. Освен това има доста литература относно ремонта им писана и превеждана през годините така че всеки средно технически грамотен човек може да си направи сам ремонта с минимална инструментална екипировка.
Коментар