Обява

Свий
Няма добавени обяви.

утечка на ток (Лада Нива)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

моя скромн опит с Нивите е че утечката става или от плафоните (респективно прекъсвачите на вратите за осветлението), алармата или неправилно монтиран касетофон.
    Естествено при положение че няма някъде скъсан оголен кабел по моторетката .

Коментар

Най широко разпространените мултицети имат два режима за прав ток най-общо. До 250 mA - през бушонче. и 10 Ампера - през един "гвоздей" - затова ги пишат unfused. Играл съм си и с двата под-проблема. С първия - без да искам окъсих акумулатора. Бях се нагласил за волтове , показанията почнаха от 15 и бързо тръгнаха нагоре до над 20, когато усетих че ми се разтапят сондите в ръцете....Нищо не изгоря. Занимавал съм си със заряд и разряд на кондензатори играл съм си и с 1ф/5.5 волта. Надали съществува такъв свободен капацитет по колите. Свободен в смисъл неограничен с резистор за пълнене. И аз съм превърженик на амперклещите. Един съвет за проблема: Пробвайте да свържете мултицета - в режим на 10 А успоредно на веригата и да изключите основната верига. тогава няма да има преходни процеси. На клема на акумулатор аз го виждам така: На минусовата се натиска върха на черната сонда, а на самия кабел се натиска червената. Разединява се внимателнокабела от акумулатора без да се губи връзката между тях - през уреда. Така показанието на амперметъра ще отчете търсения ток, без да са настъпили рискове от изгаряне на нещо.

Коментар

За 35 лева сигурно е приставка към мултицет и сигурно само за променлив ток.

Коментар

ще ида да видя и ще ти кажа
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

откачих минусовата клема и сложих мултицета, показа ми 0.02 А
            смятам че не са проблемни

Коментар

сега ми хрумна нещо .аз никога неизключвам ключа за фаровете,
              дали може от там да прави някоя беля

Коментар

Стефане клещите са 36 лв, китаиски до 1000 А

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X