Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще е НИВА ама каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ще е НИВА ама каква?

Откога чакам да напиша тези редове и ето най сетне дойде деня.
    ***Бракувам си петичката (ВАЗ-2105) и купувам НИВА.***

Но имам колебание каква да е "карбуратор" или "инжекцион"?
    Интересува ме има ли някой наблюдения кой модел двг. е по-читав?
    LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Не съм карал Инжекцион (нива) имах само карбуратор - не ми хареса веднъж се запуши (едва го отпуших насред гората) не беше "свят" и е доста немощен. За инжекциона само съм чувал, но ако сега трябва да избирам бих взел инжекция
    Успех

Коментар

Ако говорим за нова от магазина алтернатива на инжекциона няма. Проблемът на най-новите е че са Евро4 и двигателя е запушен отвсякъде. Имат особен проблем, при рязко превключване на скорости на бавните, колата глъхне и не може да поеме, което е неприятно особено ако ви се случи на някой баир. Проблемът е в софтуера, лично съм пробвал няколко даже и при самия вносител и резултата е същия... При нормално каране няма да забележите проблема...
      VPetrov.photography

Коментар

Здравейте,

На линка отдолу има много систематизирана информация от дискусии за Нива в портала. Разгледайте темите в секцията "Двигател":
        Лада Нива - Систематизирано.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Ако говорим за нова от магазина алтернатива на инжекциона няма. Проблемът на най-новите е че са Евро4 и двигателя е запушен отвсякъде. Имат особен проблем, при рязко превключване на скорости на бавните, колата глъхне и не може да поеме, което е неприятно особено ако ви се случи на някой баир. Проблемът е в софтуера, лично съм пробвал няколко даже и при самия вносител и резултата е същия... При нормално каране няма да забележите проблема...
          Венци Петров е описал прекрасно това което и аз забелязах на новата Нива 1.7 инжекцион. Преди карах такава карбураторна известно време. Смятам , че везависимо от това инжекциона е по-добрия вариант - по-новите вече си имат и вградена хидравлика, което за града е доста удобно.Иначе всичко останало си е като та Нива.
          Независимо от заглъхването (което съм налбюдавал и при 1.7 карб.) колата си поема и си върви - не ми се е случвало да гасне.

Коментар

Благодаря на всички.
            От прочетеното виждам, че съм се насочил правилно 1.7i със серво на волана.Сега ми остана само избора на магазин или по-точно доставчика и пак ще ви питам макар и да има писано по темата(ще ме извините ама нали ми е първата сериозна покупка и ме тресе нервата здраво )
            От кой е най-добре? (за НАР май е ясно)

Коментар

да не ти посича акъъла да взимаш от НАР .убивам те
              "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                да не ти посича акъъла да взимаш от НАР .убивам те
                Ами то аз исках да кажа, че :"От НАР е ясно - да не се купува":-))

Коментар

вече съм съгласен
                  "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

От всеки друг, но не и от Л..НАР
                    4x4=16

Коментар

аз лично мисля, че Елва или друг
                      НО въпреки това разпитай подробно какво се включва в гаранцията и прочие - желателно е да им видиш сервизната база преди това.
                      Не оставяй въпрос неизяснен - чувал съм за всякакви тъпизми само и само да сиспестят някой друг лев. Например на места не признават съединителя като гаранционен ремонт !? било си консуматив !

Коментар

Момчета трябва да кажа, че господ има други планове за това какво 4х4 да карам.Така се получи, че да се купя от магазин НИВА 1.7i със серво, се връзва на 15 000 лв.- което някакси ми бе убягнало.Варианта -НОВА НИВА -неочаквано отпадна .
                        От мъка се зарових по обявите и взех та си харесах един (за парите които имах) LR Discovery 2.5 ТDI - 1990 год., три врати, 5 степенна скоростна кутия - тука някъде така прочетох, че модела е LT77(задна до първа).
                        И така колкото и нереално да ми се струва пак си купих кола от съюза
                        Понеделник 12.02.07 го взимам.:-))Дано съм късметлия и взема здрава машина която да ми служи вярно.

Коментар

Re: Ще е НИВА ама каква?

Първоначално публикуван от cop187 Преглед на мнение
                          Благодаря на всички.
                          От прочетеното виждам, че съм се насочил правилно 1.7i със серво на волана.Сега ми остана само избора на магазин или по-точно доставчика и пак ще ви питам макар и да има писано по темата(ще ме извините ама нали ми е първата сериозна покупка и ме тресе нервата здраво )
                          От кой е най-добре? (за НАР май е ясно)
                          Преди години/2000/ си купих нова Нива,от магазина.Мазане отдолу,от вътре.....На година и нещо взе да раждясва по тавана.Продадох я на момента.Фчера си купих стара1995г .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X