Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разнообразни въпроси от Map4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разнообразни въпроси от Map4

1. Значи оказва се, че цилиндърчетата на спирачките постоянно се прецакват и маркучите и те. Цитирам какво ми казаха от сервиза. Като се прибрах днес с нивата по лявото колело имаше спирачна течност. Закарах я до сервиза, но ми казаха, че тр да си купя цилиндърче, защото те нямали. Утре ще я свърша тази работа. Пиши ако не те затруднявам от какво може да е този проблем с постоянното изхвърляне на маркучи/цилиндърчета.

2.Другия дерт е, че ключалките на вратите не бачкат. Видян на един сайт за резервни чаркове, че има по 20 кинта бройката мисля, че беше - смяната проблемна ли е или мога да го направя и сам?

3. Третия дефект е ключа на стартера. Много трудно се върти и искам да го сменя, но не знам след като има имобилайзер дали това е възможно?

4.И последния проблем е, че нито една от двете седалки не се свива т.е. задните седалки остават неизползваеми.
    Това, което аз зная:

1. Спирачната система на Нива не е от проблемните и понякога с години не се пипа. Наблюдаваните от теб неща навеждат на мисълта за ментелива спирачна течност. Тя разяжда всичко гумено по уредбата. Моето предложение е да я смениш с промиване по всички направления и да си готов да до-смениш всички гумени детайли (маркучи, маншони, гумени пръстени на буталцата). Може и да се стабилизират нещата. За да не налиташ на ментета, купувай Приста Дот4 - ментета няма, защото е евтина, а стандарта все пак покрива.

2. Сменял съм, не беше сложно, не съм и запомнил.

3. Нямам представа от тия с имобилайзера. Подозирам, че в тях няма нищо сложно. На повечето коли интересните неща са в компютъра, а в ключалката няма нищо.

4. Сигурен ли си? На моята седалките не се свиват, а се завъртат напред около ос в предната част. Няма какво да се счупи, освен някой да ги завари. Има поне три вида нивовски седалки, не знам кой е твоя случай.

До: Разнообразни въпроси от Map4

Значи относно седалките - механизмите им са счупени. Те не са оригиналните седалки на Нива. Като цяло са потрошени - релсите отдолу се повдигат, успях с механизма на едната седалка, но мноооого трудно.
    Намерих сега седалки от Рено Клио, но ще меря днес да видя има ли смисъл да ги вземам. Писал съм за това и в темата за седалките
    Suzuki Grand Vitara, V6 2.5L

Коментар

Първоначално публикуван от Map4 Преглед на мнение
      Намерих сега седалки от Рено Клио, но ще меря днес да видя има ли смисъл да ги вземам. Писал съм за това и в темата за седалките
      И правилно. От всички руски коли, дето съм карал, все е имало някакви неизправности по седалките. А самарата какъв номер ми извъртя, докато пътувах веднъж, нее истина.

Та, хич не си и струва да се занимаваш. Седалки руснаците явно не могат да правят. Сгъваеми - още повече.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това за спирачките е притеснително!
        И ще го проверя из основи и надявам се ще го коригирам бързо бързо!
        Да попитам какъв крик трябва да си взема за Нивата? Има ли някакъв стандарт, как са им цените?

Коментар

Да попитам какъв крик трябва да си взема за Нивата? Има ли някакъв стандарт, как са им цените?
          Иди в малко по-богат магазин за руски части. Обикновено има и крикове, поне няколко чишита. Един от приличните магазини е на ъгъла на Цар Симеон и Одрин в София. За други градове - ще кажат колегите.

А това със спирачната течност се случва по-често, от колкото много хора предполагат. Има ментета много. Конкретно аз пазарувам спирачна течност от OMV. Засега проблеми не съм имал. Предполагам ти трябва DOT4. Ако такава, то става и DOT 5.1 (не 5, а 5.1). На OMV съм ги виждал и двете.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Крик - провери първо дали нямаш оригиналния, да не стане като philipp

Иначе, правилният инструмент е 48" джек.

Коментар

Ако ще караш яко офф, предните втулки за крика обикновено са смачкани, затова не разчитай на оригиналния крик - конзолата не влиза и поддава при надлъжен наклон. Препоръчвам ножичен (ромб с винт) за 1,5 т. Работната височина е 10-38 см. Може да се ползва при всякакви случаи и условия, и не се разваля. Цената е 15-18 лв.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                Ако ще караш яко офф, предните втулки за крика обикновено са смачкани, затова не разчитай на оригиналния крик - конзолата не влиза и поддава при надлъжен наклон. Препоръчвам ножичен (ромб с винт) за 1,5 т. Работната височина е 10-38 см. Може да се ползва при всякакви случаи и условия, и не се разваля. Цената е 15-18 лв.
                Ами има един крик, ромбовиден, но при най-отворено положение незнайно как не влиза на най-ниската точка...
                Лошото е, че тук в района, в който дойдох да живея - Калофер, няма магазини за руски чаркове конкретно. Има някакъв дето го водят лададжийски, но се оказа, че доста неща нямат... Но ще се намерят. Изпитали сте го на гърба си, но да кажа, че мерака много неща прави

Коментар

Колега за крика - виж под капака в ляво (като гледаш отпред с лице към колата). Невидим е оригиналния (поне аз не го видях, та сега ме бъзика Ясен). Намерих го в КАТ когато ми искаха VIN номера - той е под крика

Оригиналният крик си изглежда добър. Вдигнах колата веднъж за проба - става. Аз иначе се возя с два - имам един мъничък хидравличен. Добър е за слагане под носача. Нося си и парче дъска за него (нали е малък)

Коментар

А сега де...ако ми беше тука под ръка колата, а не в сервиза щях да проверя още веднага

Коментар

Аз честно не намерих оригинален крик
                      Трябва да се поразровя за ВИН-а може би

Коментар

Иначе поподмених това онова по Нивата, днес ми свършват заварките и само мисля да сложа едни нови гуми, но се чудя какви.... Казаха ми, че оригиналните руски на Нива били читави...аз в Балкана ще я карам основно и не ми трябва за асфалт - асфалта ще е инцидентно каране...
                        Като сложа гумите ще мина стенд и май туй то започвам да си карам

Коментар

Колега,стандартния крик ,който е за нивата можеш да го намериш по магазините,обаче има една уловка ако там кадето се пъха лоста на крика към самата кола ,те там са едни като улейчета ,ако това е малко по-загнило става лошо..При нас това стана и затова си купихме обикновен маслен крик тип крокодил(май се казваше)Иначе върши работа
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Иначе поподмених това онова по Нивата, днес ми свършват заварките и само мисля да сложа едни нови гуми, но се чудя какви.... Казаха ми, че оригиналните руски на Нива били читави...аз в Балкана ще я карам основно и не ми трябва за асфалт - асфалта ще е инцидентно каране...
                            Като сложа гумите ще мина стенд и май туй то започвам да си карам
                            Колега,оригиналните руски ,че са читави са читави.Преди 2 седмици купигме 4-гуми Волтур(Не Регенерат, с които бяхме)За 258 лева с малко връзки .Не знам за какви руски гуми имаш предвид,но Волрура са си прекрасни за нивицата.
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от bob4oo Преглед на мнение
                              Колега,оригиналните руски ,че са читави са читави.Преди 2 седмици купигме 4-гуми Волтур(Не Регенерат, с които бяхме)За 258 лева с малко връзки .Не знам за какви руски гуми имаш предвид,но Волрура са си прекрасни за нивицата.
                              Какви са тези гуми ?
                              Това цената за 4 бр ли е ?
                              Цъкни едно фото за нас.....моля !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X