Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заминал кардан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заминал кардан?

Как се познава дали е заминал някои от двата кардана. Четох че симптоми за това е удари при потегляне и вибрации при по-висока скорост, имам ги и двете. Така другото като легна отдолу и бутна кардана ногоре в шлиците има доста луфт поне едно 5мм, а можеби и повече. А и няма дори тапата за гасиране и предполагм няма никаква грес вътре. А колко вървят карданите?

До: Заминал кардан?

Имам един кардан втора употреба за Нива но не знам дали е преден или заден. Мога да го премеря и да разберем.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

За предпочитане ми трябва преден.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
        Как се познава дали е заминал някои от двата кардана. Четох че симптоми за това е удари при потегляне и вибрации при по-висока скорост, имам ги и двете. Така другото като легна отдолу и бутна кардана ногоре в шлиците има доста луфт поне едно 5мм, а можеби и повече. А и няма дори тапата за гасиране и предполагм няма никаква грес вътре. А колко вървят карданите?
        лувта е в раздатката провери пак.

Коментар

Не, раздатката не я пипам. Питам за луфта в шлиците на предния кардан. Т.е. като го хвана и разклатя има луфт в шлиците около 5мм може и повече. Питам това признак ли е за заминал кардан.

Коментар

Колега нещо не мога да го проумея това-5мм. луфт в шлиците-огромен луфт.Да не би да "хващаш" някакъв сумарен луфт от карета+луфт в разд.кутия и да се бъркаш.Иначе,ако съдя по моя луфт в шлиците е около 1мм.-Днес гресирах карданите и каретата и попрегледах за луфтове.То вярно,че Нива без големи луфтове по трансмисията почти няма,ама чак пък такова чудо като твоето за първи път чувам.Най-добре я поогледай пак,че нов кардан е към 170лв.

Коментар

Не, раздатката не я пипам. Питам за луфта в шлиците на предния кардан. Т.е. като го хвана и разклатя има луфт в шлиците около 5мм може и повече. Питам това признак ли е за заминал кардан.
              То шлиците са по 1.5 мм - ако има луфт 5 мм няма да зацепва кардана . Нещо бъркаш .
              Как има луфт - по оста на кардана (напред-назад ) или нагоре-надолу ( перпендикулярно на оста ?
              Снимай да видим кардана .
              ( аз си мисля , че ти приемаш работната площ на шлиците за луфт )
              Това е нормално - по този начин кардана е с различна дължина в зависимост от положението и нуждата .
              Поздрави !

Коментар

Сега се наврях отдолу и направих една снимка. Корегирам се за стойността което казах 5мм., при точно замерване ми излиза 1.5-2мм. Играе доста свободно за разлика от задния който е стегнат доста в шлиците. Както може да видите я няма гресьорката и май е така от както съм я купил преди 3 години и предполагам вместо грес има само боклуци вътре.
                Прикачени файлове

Коментар

Абе човек стига си се занимавал с простотии! Тези 1,5-2 са си допустими допуски(или както казва Targata - пропуски) за руснаците - Докато незапочнат да падат части всичко е ОК!
                  Заради теб лягах днес да видя какво се случва под мойта...е пак си има луфт даже май повече Карай с 200 и си свиркай!

Коментар

ако ти тресе при движение и както казваш имаш луфт в шлиците е за смяна, първо си виж каретата, тресенето може и от там да е, и при мен се получи същия по голям луфт, и сътветно взех нов. за втора употреба ми поискаха 100лв. а аз си намерих нов за 125лв. при мен бяха отишли шлиците на чашката а не на вала и от там идваше луфта. потърсих само чашка но не се продаваше, мислих е други вариянти но накрая стигнах до извода нов.

Коментар

Кардан трудно се разбирава,имам предвит шлиците та дане кажа и невъзможно,колега за претропването с какъв съединител си.Аз докато бях с руския ми даваше тези ядове при потегляне да претропва,като го смених с ЛУК забравих.Лута на карада не е ли нормално да има,нали за това е на шлици абе незнам,както ти е предложил колегата Morskia-карай си 200 и си свиркай ,докато не падне нещо и тва е,не бери чак толкова грижи.

Коментар

Претропването ми го дава когато съм на скорост(1 или 2-ра) и като отнема газта или като подам рязко газ се получават нещо като удари.

Коментар

Я най-добре хубаво си погледни гуменото каре между ск.кутия и раздатката,че както описваш ситуацията може и от него да е.

Коментар

Претропването ми го дава когато съм на скорост(1 или 2-ра) и като отнема газта или като подам рязко газ се получават нещо като удари.
                            в раздатката е проблема.междуосовия диф.

Коментар

Днес гледах преден кардан оригинален руски за 230 лева, май си е доста пари,това е в Бургас. Намерих и един за 150 лева, но незнам какъв е от тази фирма http://leonardo-bg.com/index.html Някой има ли впечатления от тази фирма.
                              Но сега какво забелязах като дам на скорост и потеглям напред-назад,отделно че чувам как дрънчи кардана, скоростната кутия играе нагоре-надолу. Гледах тампона здрав е, незнам дали не е омекнал. Раздатката е хвана здраво и не играе по купето. Гледах и гумето каре и то е здраво. От какво се получава това играене на СК.
                              Последно редактирано от toni188; 19-03-10, 16:59.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X