Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се кара в кал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се кара в кал?

Четох едно ръководсвто за Нива в което пише,че в кал не трябва да е включен междуосевия(блокирана раздатката).Нещо не ми стана ясно защо.
    Защо според вас?

Много зависи не само от калта а и от терена.Защото ако караш с Нивата да кажем в кал-но има и голям наклон(баир)-сигурно ще ти потрябва и блокажа на рздатката.Аз когато карах Нивата беше с оригиналните си руски гуми и се държеше за мен доста добре в калта и изобщо извън пътя-но Нивата все пак има доста минуси в тежък терен.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
      Четох едно ръководсвто за Нива в което пише,че в кал не трябва да е включен междуосевия(блокирана раздатката).Нещо не ми стана ясно защо.
      Защо според вас?
      Калта бива много видове (Чукчите имали15-ина думи за сняг ние трябва да въведем повече за кал) , но във всички случак м-у осовият диференциал (блокиран) може да помогне, просто увеличаваш броя на двигателните колела от поне 1 на поне 2

Коментар

Идеята била да не се добуска буксуване и май.Става дума за равен терен.И аз съм за блокиране и за това ми стана интересно и го пуснах за обсъждане.

Коментар

Така е , калта бива много,много видове. Блокирания м/уосев диф. ще помогне в 99% от случаите. На Тераното си все едно с блокиран межд. диф ( просто нямаш такъв).
          изключването при нивата , най-вероятно е с цел разтоварване на трансмисията(и без това ДВГ-то и е слабичко) , когато не е нужно.
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X