Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за информация от по-умните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за информация от по-умните

Здравейте на всички. Реших да закупя Лада Нива, преди се занимавах с кросови мотори и затова се регистрирах тук. Та въпросите ми са свързани с това, че не съм много наясно с автомобилите( наблегнах на моторите едно време) :
    1. Тъй като няма да я купувам нова, моля да посочите някои специфични особености, за които да гледам при покупката
    2. Четох много различни мнения за 1.9 дизеловия мотор, едни казват че не става, други че е супер, но понеже това е форум точно за модела, бих се доверил на вашите мнения
    3. Газ или метан, или ако е бензинов да си го карам без такива икономични глезотии ?
    4. Автомобила ще се ползва за леки офроуд разходки, без хард изпълнения, моля да посочите най-необходимото допълнително оборудване, от което ще се нуждая.
    Това е засега, мисля че до утре ще се сетя още неща, за които да питам, но ще се радвам ако получа отговор и на тези въпроси
    Предварително благодаря, поздрави на всички

До: Моля за информация от по-умните

Я да се захванеш и да прочетеш целия раздел. Има поне 10 теми като твоята, има и други, които ще са ти полезни. Не е толкова голям разделът, повечето хора го правят, СЛЕД като си напазаруват кола. А може и предварително.

Ето ти кратките отговори:
    1. Ръждата е беля, другото е евтино
    2. Има няколко варианта 1.9Д - стават. Скъпи са. От бензина са по-икономични, от газта - не.
    3. Газ задължително, метан - не си струва. С метана задницата кляка и оставаш съвсем без багажник. Аз имах и го махнах.
    4. Хубави гуми и джек. Всичко друго е по-натам.

Хайде захващай се с четене.

Коментар

Ще ти отговоря не като по-умен , а като колега с опит .
      До какви пари си се насочил ?
      Какво да гледаш :
      1. Да не е удряна, обръщана или осукана .
      2. Да не е сбирщайн двигателя , а да си е стандартен за модела .Много хора имат идея за подобряване на двигателя - сменят части и детайли и като им писне от липса на ефект продават колата . Ти трябва да продължиш "НЕГОВАТА" идея или да премахнеш доработките . Все работа и разходи .
      Ръждата: Всеки се плаши , не знам защо . Посочете ми джип каран в гората без ръжда . И особено евтин джип .......
      Важното е ръждата да не е по носещите места - там където се захваща окачването , където се хващат раздатката,щангите, амортисьорите и носачите .
      Ръжда по пода се прави лесно . Все пак зависи от финансовата граница .
      Горивото :Моето предпочитание е : Бензинова на ГАЗ пропан-бутан( не метан ) . Имам две коли на метан и е перфектно . Обаче за джип като отидеш в гората и метана свърши икономията си губи смисъла защото ще караш на бензин докато пак заредиш метан . За това - джип Нива с гориво пропан-бутан . Моята Нива е така ,на обикновена ГАЗ .
      Гуми - не се полъгвай по големи и тежки . Вземи си 175/80/16 или 185 /80/16 . Така мисля аз . До сега не съжалявам .
      Имах големи джипове с гуми 235 /16 - проблемите са близки макар и с различни гуми . Няма да влизам в подробности.
      Оборудването:Щом си карал мотор е ясно , че макар да пишеш за леки разходки ще се пробваш на кросови терени . Личен опит - повярвай ми . Все ще искаш да направиш сравнение с мотора и понякога ще прекаляваш .Не е страшно - така по-бързо ще видиш до къде са границите ти с Нивата . Все пак ВНИМАВАЙ !
      Аз нямам никакво оборудване - това е грешно . Но това ми е стил , пропуск или глупост - зависи от ситуацията .
      За да не разбираш колко си глупав ( като мен) си вземи един крик ( висок ) хай-джек му викат , но важно е да има къде да подпреш Нивата . Така , че помисли и за усилени места за повдигане при нужда .
      Освен това - ако имаш финанси една лебедка ще ти е от полза ( но и от вреда).
      Ползата - при нужда ще те изтегли , ако издържи ( за това се взима по-яка).
      Вредата - като знаеш , че я имаш - по-често ще изпадаш в нужда от нея . Виждаш , че не трябва да се завираш някъде , но си викаш - а бе с лебедката няма проблеми и ..... това е проблем .
      Все пак с разум - лебедката си е голяма екстра .
      Задължително въже за теглене - не за теб . За да помагаш на колеги и закъсали . Поне при мен за това ми служи до сега .
      Жалко , че си далече. Но като съвет - иди с някой колега от Варна на разходка в гората за да видиш Нивата в действие . Така ще разбереш всичко за което питаш на терена .
      Успех ! И добре дошъл в отбора !
      Последно редактирано от bgbul; 13-03-10, 09:57.

Коментар

Какво казаха колегите и моето мнение е да е запазено купето от ръжда, да прегледаш ходовата част. Газова ако няма ще си сложиш, върви по добре на газ отколкото на бензин. Сондирай мнения дали да бъде инжекцион или карбуратор и ако е карбуратор, какво е управлението. Когато е на газ няма толкова голямо значение, но все пак трябва да се прецени.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Гуми...185 /80/16...
          Може ли малко инфо за марки гуми /без регенерат/ с този размер?
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Е нищо де-колегата малко се е пообъркал.Искал е да напише 185-75-16.Такава е Руската гума модел К-156-1 с която в момента повечето Ниви излизат от завода.За съжаление е твърде ниска-66см. и е предназначена главно за шосейно каране.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
              Може ли малко инфо за марки гуми /без регенерат/ с този размер?
              185/75/16 е верния размер . Извинения !

Коментар

На Нива всичко се оправя, само не и ръждата (колкото по-нова - толкова по-нова).
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Благодаря на всички, които излязоха с мнение по въпроса, ще прочета всичко и започвам търсенето Надявам се скоро да навляза и аз в тези среди. Но си запазвам правото да задавам "странни" въпроси тук, за всеки случай просто

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X