Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помагайте, не иска да пали!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помагайте, не иска да пали!

Здравейте колеги!
    Проблема е, че въобще не иска да завърти!
    Ток има, не е от акумулатора. Когато опитам да запаля се чува само как щрака едно реле някъде под волана, а двигателя не реагира по никакъв начин!
    Давайте идей и съвети

До: Помагайте, не иска да пали!

За стартер замислял ли си се.Това цъкане на там отвежда работата.
    Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Често срещан проблем .Не се шашкай .
      Пробвай няколко последователни включвания - дали ще завърти ?
      Ако въобще не врътне :
      - хлабава връзка на някоя клема на акумулатора
      - слаб ток в акумулатора ( казваш , че не е - ама как установи ?)
      - включвателя на стартера си е отишъл от многото мокрене
      Едва ли целия стартер си е заминал , но има как да се пробва - трябва обаче да си в час с тоците ....... даваш на късо двете клеми на стартера - трябва да завърти ( това се прави на свободна защото ако запали ..... ще гониш Нивата ) - малко майтап , но сериозно трябва да знаеш какво пипаш .
      Просто с кабел правиш мост вместо котвата. ( разбираш ли какво казвам ? )
      Ако НЕ - не пипай там !

Коментар

Пробвай да зачистиш буксата на стартера,може да не дава хубав контакт.Сега в тия снегове и киши се случва.

Коментар

При мене скоро ми се случи същия проглем и във крайна сметка излези че в акомулатора ми се е скъсала някъква клетка и не ми дава ток и от днеска съм с нов акомулатор
          0898707872-Здравко

Коментар

Колега виж дали не е излязло кабелчето от бобината(включвател),мисля че е червен около1.5кв/м.
            Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
            АСК Ален Мак

Коментар

Данните са недостатъчни за диагноза, но първо провери акумулатора с вилка, зачисти и притегни клемите на акумулатора и болта на масата, виж дали при ключ на контакт за запалване:
              - изхвърля шалтера, ако не - нов;
              - изхвърля шалтера, но стартера не върти - опитай с друг читав акумулатор (или с подаване на ток от друга кола);
              - потъмнява таблото (пада тока), но не върти - нови четки на стартера и чистене на колектора;
              - не се товари системата - възможно е прекъсване на намотките - пренавиване или нов стартер (ротор), или проблем в ключа.
              На първо мислене - за това се сещам.
              Всички проби прави с изключени скорости и на ръчна!
              Ако не разбираш - иди на електро-техник.
              Последно редактирано от trapper; 10-03-10, 19:08. Причина: добавка
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

На първо време може да съветваш стартера,с щангата примерно,чукни го няколко пъти.Ако завърти,проблема ти е в шалтера.
                JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от rtasev Преглед на мнение
                  Здравейте колеги!
                  Проблема е, че въобще не иска да завърти!
                  Ток има, не е от акумулатора. Когато опитам да запаля се чува само как щрака едно реле някъде под волана, а двигателя не реагира по никакъв начин!
                  Давайте идей и съвети
                  1.6 или 1.7I или 1.9

Коментар

1.7i, 97 година е двигателя.
                    Акумулатора го мернах с едно мултицетче и ми показа 12.5 волта.
                    Преди малко я пробвахме на дърпане, запали от първото превъртане.
                    От жица не разбирам много, но благодаря за съветите.
                    Утре за най-сигурно ще я закарам до Джи Пи-то, па да видим как ще ме кръстят

Коментар

Първоначално публикуван от rtasev Преглед на мнение
                      1.7i, 97 година е двигателя.
                      Акумулатора го мернах с едно мултицетче и ми показа 12.5 волта.
                      Преди малко я пробвахме на дърпане, запали от първото превъртане.
                      От жица не разбирам много, но благодаря за съветите.
                      Утре за най-сигурно ще я закарам до Джи Пи-то, па да видим как ще ме кръстят
                      Със същото мултицетче ще мернеш и тока по време на въртенето .
                      Включваш милтицета в клемите ( да ти показва 12.5 волта) и обръщаш дисплея към шофьора . Слагаш мултицета на чистачката и отиваш да завъртиш .
                      Като завъртиш ключа -ако не падне под 10.00 волта акумулатора си е добре . Продължаваш нататък .
                      Ако падне под 10.0 в или не дай боже на 2-3 волта - смяна на акумулатор .
                      Но естествено щом не си по ремонтите - най-добре при доктор .
                      Понеже попита в тема - затова се хабим да отговаряме . Помислих , че искаш сам да бориш проблема .
                      Успех !

Коментар

При вазовците понякога четките не "позиционират" правилно и може да ти завърти след като завъртиш малко стартера било чрез превключване на скоростите, леко превъртане на двигателя чрез бутане с включена предавка. Случвало ми се е и леко разхлабена и окислена клема на стартера. Опитай и тези възможности. Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Понеже попита в тема - затова се хабим да отговаряме . Помислих , че искаш сам да бориш проблема .
                          Успех !
                          Не се хабите колега!
                          Нали начинаещите трябва да черпим информация отнякъде!
                          Примерно на мен, никога нямаше да ми текне да направя това с мултицетката.
                          Утре сутрин ще ми е първата работа.
                          Не се притеснявайте, че се хабите,
                          защото тука има много такива като мен, на който ще им е полезна всяка информация от Вас!
                          Благодаря!

Коментар

90% вероятност:

Стартерът е замръзнал от малко влязла вода и студ. Ако се запали с бутане и се остави половин-един час да работи на място, всичко ще се оправи.

Всичките други повреди, за които си мислят колегите, се проявяват постепенно, а изваждането на кабела е малко вероятно.

Коментар

Колега излез навън ивдигни капака ако се чува че включва бобината а не завърта виж плочката на бобината и болтовете ако са нагорели не провеждат ток и няма да завърти
                              И един съвет от мен ако стартера се сваля за севте при обратния монтаж
                              не слагай далния болт защото свалянето в полеви условия е много трудно
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X