Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на фаровете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регулиране на фаровете

Спря ми късата светлина на левия фар. След половин часова борба да се опитам да развия поне един от запеклите винтове на пластмасовата решетка се отказах. По-късно днес ще къртя хамалски - и без това решетката е счупена на няколко места, а имам чисто нова на тавана.

Тъй като имах неотложна работа с колата реших да карам на дълги, но да ги сваля максимално ниско с ключа от ляво на волана. Оказа се, че само десния фар се регулира - левия не помръдва. По моя преценка е в най-ниско положение.

Та както казах днес ще разглабям/къртя, за да сменям крушка. Хубаво би било да оправя и екстрата за регулиране. Някакви съвети за това с какво да се приготвя и какво да очаквам в това начинание?

До: Регулиране на фаровете

Колкото и да сваляш дългите, не променяш заслепяването. По-добре е да караш на къси с един фар.

Екстрата за регулиране очаквай да не я оправиш, защото не е много умно намислена, но ако все пак се занимаваш с нея - работи очевидно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Колкото и да сваляш дългите, не променяш заслепяването. По-добре е да караш на къси с един фар.
      О, аз през деня въобще мисля, че са ненужни, но проблема ми е евентуално с КАТ. Попринцип не си позволявам да тръгвам с неизправности, независимо какви са те, но този път ми се наложи просто...

Екстрата за регулиране очаквай да не я оправиш, защото не е много умно намислена, но ако все пак се занимаваш с нея - работи очевидно.
      Мерси! Ако нещо е очевидно дори за мен, то е направено добре!

Коментар

Ако КАТ те хване из града на дълги, ще те глоби повече, отколкото за изгоряла крушка.

Пък за добре направеното - ами, не е. На повечето Лади не работи.

Коментар

Ако КАТ те хване из града на дълги, ще те глоби повече, отколкото за изгоряла крушка.
          Ах, това хич не го знаех... пак мерси!

Коментар

Системата за регулиране на фаровете е непоправима - не се мъчи. Ако някоя по изключение работи, то е за кратко, защото скоро пластмасовите тръбички се начупват. А нови няма дори за Нивите в гаранция.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Съществува правилно решение за тази система и то е електрическо. Май арменецът продава такива. Работи. Сега, ако някой се хване и го сложи на моята Нива, ...

Коментар

Да така е - Абсолютна ТЪПНЯ е!!! Моята е на 3 години и единият фар се прецака и падна надолу - Отварях човърках и накрая подложих 5 стотинки на гривната която държи рефлектора иначе не ставаше - Та си карах така НО вчера паднаха явно - и тези дни пак ще я ремонтирам но вече както трябва с пластинка и металпластик... Руска му работа Направи ли са го с едно тъпо жило - все едно танк ще дърпам...

Коментар

Регулирането ми работеше до последно... Изглежда от почукванията "за досещане" на фара нещо се е разсърдил механизма...

Коментар

Така, не правете като мен! Никога!

След като си изкъртих част от предната решетка и смених крушката установих, че пак не свети. Естествено оказа се бушон... Първото място където трябваше да проверя, но... ум царува! Поне имам нова решетка - тази тъй или иначе беше разбита.

Колкото до устройството за регулиране - мъртво е. Подложих гайка и се регулираха що годе прилично. И това не е правилното решение, но... Днес не ми е успешен ремонтен ден!

Коментар

Не се коси за бушона. Аз замръкнах в гората и фаровете нещат да светят. Проверих бушони и накрая тръгнах в тъмното а колегата светеше с един прожектор. След километър черен път по погрешка вместо вентилатора натиснах копчето на светлините и светнаха. Просто от тръскането станало нещо на копчето и трябвало малко по-силно да го натискам

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
                        погрешка вместо вентилатора натиснах копчето на светлините и светнаха.
                        Дааа... не съм сам явно Но аз пак те водя - все пак си строших решетката, а твоята кола е без "демидж"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X