Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо прекъсва...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нещо прекъсва...

Здравейте колеги. Нивата нещо взе да прекъсва. Мотора е 1.6 на газ. Свещите са на под 5 хил. км. БОШ - четириполюсни. Кабелите, капачката и палеца са "някакви", но и те са на толкова километри. Усещам, че като почне да придърпва в движение, стрелката на оборотомера бая скача и си мисля, че проблема може да е някъде в делкото, от където и той взима сигнал (оборотомера). Прави го когати си поиска. Понякога когато ускоряваш, друг път когато поддържаш обороти Кажете какво мислите.

До: Нещо прекъсва...

Мисля,че това не са правилните свещи,сложи си еднополюсни.С неправилни многополюсни изкарва обикновенно 10-15000км и тогава започват да правят мизерий,при теб сигурно малко по-рано.Провери си и луфта на клапаните.Направи го и пиши има ли ефект.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Не казвам , че е от това .... но :
      Отпред на делкото има отвор ( скрит със метална скоба ) .В този отвор се слагат 2-3 капки масло със спринцовка . Това е за смазване на оста на делкото . Намира се отпред под дистрибуторната капачка и е леко издадена напред . Завърташ скобата и отвора се вижда .
      Смажи си оста .
      Че Нивата е 1.6 ясно .
      Делкото с чукче ли е ?
      Ако имаш чукче - виж да не е омаслено . Почиства се с парцалче напоено със спирт . После непременно се забърсва със сухо парцалче, което не пуска ( не оставя) влакна .
      Освен това при чукчето имаш киче , което трябва да е леееко омаслено . Само една единствена капка масло се слага на кичето( пак със спринцовка) .

П.С. Провери чукчето за нагар . Да не е за смяна ....
      Последно редактирано от bgbul; 26-02-10, 08:34.

Коментар

Ако си с чукче най-вероятно проблема е от него-и ново да сложиш след 10-15000км. ще е пак същата работа.Затова най-добре,ако колата е с такава запалителна с-ма си сложи към нея транзисторно запалване-Пловдивско-струва 25-30лв. и ще забравиш за смяна на чукчета.Освен това тия свещи дето си ги сложил не са подходящи-Аз специално карам с NGK-BP6ES и съм много доволен.Друго не се сещам в момента-най-важното е пиши точно с каква запалителна с-ма ти е Нивата за да получиш по конкретни отговори.

Коментар

Че е с чукче - с чукче е. Не съм сигурен дали има електоронно... Ще проверя. Свещите съм ги сложил по препоръка на стар лададжииски майстор (Тихомир Киров - за хората от Пловдив). Знам, че има майстори и майстори - на този имам доверие. Клапаните са за регулиране - доста тракат. Колеги ще проверя всичко за което сте писали. При резултат ще пиша.

Благодаря и поздрави!

П.П. Никой не написа нищо за скачащата стрелка на оборотомера. От къде точно взима сигнал?
          Последно редактирано от stoian1234; 26-02-10, 18:39.

Коментар

Първоначално публикуван от stoian1234 Преглед на мнение
            Че е с чукче - с чукче е. Не съм сигурен дали има електоронно... Ще проверя. Свещите съм ги сложил по препоръка на стар лададжииски майстор (Тихомир Киров - за хората от Пловдив). Знам, че има майстори и майстори - на този имам доверие. Клапаните са за регулиране - доста тракат. Колеги ще проверя всичко за което сте писали. При резултат ще пиша.

Благодаря и поздрави!

П.П. Никой не написа нищо за скачащата стрелка на оборотомера. От къде точно взима сигнал?
            оборотомера получава сигнал от бобината.

Коментар

Първоначално публикуван от stoian1234 Преглед на мнение
              ... Усещам, че като почне да придърпва в движение, стрелката на оборотомера бая скача...
              Иди да си купиш нов кондензатор за делкото и ще почерпиш после. Старият или се е пооткачил, или поостарял. И прекъсването, и скачащата стрелка са от него.

А ако имаш бюджет, сложи си електронно делко, комутатор и нискоомна бобина.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ... и ще почерпиш после....

Аз кондензатора още утре ще го сменя с бошовски ама я някой да обясни малко по подробно за преправянето с електронното делко, защото явно това е добра рационализация за нивата. Задължително ли е да са нови частите, от кои Ниви стават, какво се препрявя...

Поздрави.

Коментар

Естествено, че може и с употребявани части, понякога даже е по-добре - знаеш, че работят.

Трябва електронно делко, то си е за Нива - еднакво е на 1.6 и 1.7 карбураторни. Трябва кабелен сноп за електронно запалване, комутатор, и нискоомна бобина - тия ги има на споменатите Нива и на Самара, която е варианта с делко. Навръзваш всичко - няма къде да сбъркаш - центроваш и гааааз! Ако те е страх от мечки, можеш да запазиш старото делко с бобината някъде в колата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X