Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива в действие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Лада Нива в действие

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
    точно тесните гуми дават предимство на нивата.прочети си пак мнението щевидиш че си противоречиш.един път казваш че са тесни и окопават машината после като са тесни има сила да ги върти.нивата за това е проходима защото носи тесни гуми.
    Защо да си противореча:Че тесните гуми не стават за много дълбока кал-/мочурище/ това всеки го знае.А това,че за Нивата са по-подходящи тесни гуми пак всеки го знае по простата причина,че няма кой знае каква сила да върти по-широки и агресивни.Ето виж какво става,когато влезеш в дълбока кал с тесни и агресивни гуми.....просто оставаш там.
    Прикачени файлове

Коментар

Мисля , че колегата е прав . За тресавище си трябва широка гума тип биг фут също и за пясък затова на плажа ги спадат за да не се окупават .

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
        Мисля , че колегата е прав . За тресавище си трябва широка гума тип биг фут също и за пясък затова на плажа ги спадат за да не се окупават .
        Да,именно затова говорим.

Коментар

не бъркай тресавището с пясък.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
            Колега, в какъв размер мислиш да ги взимаш General Graber AT2?
            205/75 R15 97T - стават ли или са малки? Гледам, че и ти си с такива джанти като моите - с какви гуми си в момента ?
            Александър

Коментар

не бъркай тресавището с пясък.
              Не виждам каква е разликата и за двете гумата трябва да стъпва на по голяма площ иначе си потънал . Но както и да е човек се учи от грешките си всеки има право да кара с каквото иска .
              Последно редактирано от cernia.1977; 12-10-10, 05:07.

Коментар

Не виждам каква е разликата и за двете гумата трябва да стъпва на по голяма площ иначе си потънал . Но както и да е човек се учи от грешките си всеки има право да кара с каквото иска .
                на сух терен гумата трябва да стъпва на по голяма площ.за кал трябва тясна гума.

Коментар

на сух терен гумата трябва да стъпва на по голяма площ.за кал трябва тясна гума.
                  Зависи от дълбочината на калта.В дълбоката кал тясната гума така здраво те закопава до праговете,че после пада яко дърпане или в по-гадния случай.....-копане на ръка/случвало ми се е/.Иначе за плитка кал/сняг тясната и агресивна гума си е супер-/много по-лесно изравя и стига до твърда почва./Между другото понятията ПЛИТКА и ДЪЛБОКА кал са много условни за различните джипове.Те зависят най-вече от техния клиренс и маса на самата машина-/там,където за една машина калта може да е дълбока и тя да закъса,за друга може да се окаже плитка и тя да мине без проблем.Както писах-въпрос на маса,клиренс,диаметър и широчина на гумите,и не на последно място мощност./
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 12-10-10, 21:50.

Коментар

Колегата Янко го е написал . Който не вярва да пробва . Лошото е , че Нивата е слаба да върти голями и широки гуми . На изпитателите успех .
                    Последно редактирано от cernia.1977; 12-10-10, 21:40.

Коментар

Колегата Янко го е написал . Който не вярва да пробва . Лошото е , че Нивата е слаба да върти голями и широки гуми . На изпитателите успех .
                      Щом не вярва нека да пробва колегата Токарев как се държат тесните гуми в дълбока кал.....ама ако няма лебедка нека си носи поне здрава лопата в багажника и най-вече хай-лифт джак,защото 100% е сигурно,че ще му трябват.Понякога вършат работа и други подръчни материали.....
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        205/75 R15 97T - стават ли или са малки? Гледам, че и ти си с такива джанти като моите - с какви гуми си в момента ?
                        Колега, съжалявам че чак сега ти отговарям, доста ожесточени спорове за гумите се водят в темата и съм пропуснал конкретното ти питане към мен... Та по въпроса ти - с джанти 15 цола от витара съм, а гумите са Hankook Radial 215/70 (с тях закупих джипката) и като цяло доста добре изглежда с тях. Гумите са АТ и за асфалт са много добри, няма абсолютно никакъв шум и на мокра настилка се държат много добре. Проблемите с тези гуми идват от това, че закачат доста сериозно в задните вежди ( предния и задния край на веждата) и отпред също леко закачат, но почти незабележимо. На кал не работят добре и искат сериозно развъртане за да си пробива път колата в дълбоката кал, на сняг предстои да ги тествам като се надявам положението да е малко по-добре от калта. Общо взето, ако са малко по тесни, например 205/70 са идеално решение за лятна гума на Нивата.
                        Последно редактирано от Kara Kolio; 13-10-10, 12:41.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                          Колега, съжалявам че чак сега ти отговарям, доста ожесточени спорове за гумите се водят в темата и съм пропуснал конкретното ти питане към мен... Та по въпроса ти - с джанти 15 цола от витара съм, а гумите са Hankook Radial 215/70 (с тях закупих джипката) и като цяло доста добре изглежда с тях. Гумите са АТ и за асфалт са много добри, няма абсолютно никакъв шум и на мокра настилка се държат много добре. Проблемите с тези гуми идват от това, че закачат доста сериозно в задните вежди ( предния и задния край на веждата) и отпред също леко закачат, но почти незабележимо. На кал не работят добре и искат сериозно развъртане за да си пробива път колата в дълбоката кал, на сняг предстои да ги тествам като се надявам положението да е малко по-добре от калта. Общо взето, ако са малко по тесни, например 205/70 са идеално решение за лятна гума на Нивата.
                          С нетърпение чакаме снега за да видим как ще се държи Hankook-а на колегата "Кара Кольо".Теста при Зимни условия както винаги ще се проведе в Сливенски и Елено-Твърдишки Балкан.Но до тогава има още време...

Коментар

няма да цитирам никой защото знам че сте много тънко обидни аз когато съм пробвал нивата с тесни гуми в дълбока кал можеби никой от вас е нямал такъв автомобил.

Коментар

няма да цитирам никой защото знам че сте много тънко обидни аз когато съм пробвал нивата с тесни гуми в дълбока кал можеби никой от вас е нямал такъв автомобил.
                              Че това си е напълно възможно и вероятно-все пак моята я имам от няма и 3 години,за другите колеги незнам?

Коментар

Току що се прибрахме от среднощен хард,който се състоя по пътя на танковете край полигона "Ново село".Този път реших докрай да пробвам възможностите на машината при преодоляването на дълбоки коловози и странични наклони и на няколко пъти екстремния път се опита да ме накаже.На едно от страничните препятствия даже се озовахме на врати и вътре станахме накуп...ето и малко фото-/жалко,че беше вечер и представата за пътя от снимките е почти никаква/...
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от Янко Желязков; 17-10-10, 03:30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X