Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пробленм със скоростите на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• пробленм със скоростите на нива

от няколко дни като пусна съединителят намясто при свободна , се чува едно ручене, а и колата се мъчи да потегли. днес сутринта точно потяглях нещо изщтрака и колата спря , включвах изклиючвах скорости неще да тръгне,след 10 мин борба успях да потегля.
    Свалих кутията съединителят е здрав.отворих и самата кутия,вътре има доста стружки , но видимо всичко е наред.
    Какво да правя
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Здрасти,

колата е Аро 10, не е Нива, но правеше подобни магарии

оказа се една разхлабена гайка на изхода от скоростите към раздатката. Зъбното колело което се беше разхлабило "играеше" и когато се опиташ да потелиш се изместваше от шлица и превърташе. Не е изключено да е нещо подобно. Прегледай всички шлици, лагери, ако има конусни виж дали са натегнати достатъчно. За мъката при потегляне - може да е от гъсто масло в скоростите, раздатката и диференциялите или липсата на такова Моето масло е много гъсто на студено и когато върна съединителя при свободна падат към 500 оборота на мотора и колата се опитва да тръгне, но това е само докато го разбишка около 1-2 минути, после и минава.

Засега това се сещам. Дано ти е от полза
    Успех!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Смени колата.
      LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов
        Смени колата.
        дай пари
        Прави го и при разбито масло
        а и ме притесняват стружките в кутията ,стомянени са,магнита ги хваща

Коментар

Стружките не са паднали от небето. Светни някоя по силна лампа и разбери от къде са. Като споделиш ще може по лесно да определим защо е станало това. Скоростите на Ладата са най елементарните които съм виждал и не мисля че е трудно да се оправят.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

то че не са паднали тъй си е, ама точно това, че всичко си е здраво,а и не мога да ги определя от какво са, много ми приличат на сепаратор, но всички лагери са ок

Коментар

Предполагам маслото което е изтекло от кутията е било металиково сиво, подобно на графит.

От моята кутия извадих около 2 лъжици стружки без да има видим източник. Отволи ли цялата кутия? Огледай за луфтове, валовете трябва да седят стабилно и да не мърдат по централната ос и на страни. Огледай синхронизаторите, може някой от тях да е залепнал или изтъркан. Ако можеш качи няколко снимки за да се ориентирам как ти изглежда кутията. Огледа ли раздатката?

Един съвет - смимай наред кое от къде е, много помага после понеже са 1100 боклучета
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

утре ще я снимам раздатката не съм я отварял ч бях много мръсен

Коментар

колата е вече на колелета,и се движи.
                  в кутията имаше стружки, след разглобяване и внимателно оглеждане, не установихме нищо нередно
                  сменен: аксиален лагер, феродов диск, масла и на двете, надявам се сега да нямя проблеми
                  А и карбураторърт смених махнах вакумния и сложих механичен ще покарам няколко дни и ще кажа как се държи.

Коментар

Кажи какъв карбуратор сложи!

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев
                      А и карбураторърт смених махнах вакумния и сложих механичен
                      Трябвало е да смениш само пластината за механичното отваряне а не целия карбуратор.
                      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

ами карбураторът е същия като старият ми но нямя вакуми

ами сетих се но чак като го смених

сега колата е по пъргава ,но се получи малък проблем при рязко натискане на педала, като съм на газ , колата почва да ускорява и се получава едно предърпване ,но само един път ,превключвам предавката ,пак газ до ламарината набира и пак едно предърпване ,така на всички предавки
                        мисля си дали да не продупча карбуратора и да сложа дюзите за газта там, сега съм с горна плочка

Коментар

Просто си оправи реглажа от към тройника. Ако е с едно кранче го изхвърли и сложи с две. Завий това за втората клапа докрай, и покарай малко само на първа, без да натискаш. Настройваш го първото да е добре при такова вървене и после почваш да отвиваш второто и да натискаш докрай педала. Докарваш го до приемлимо вървене и си готов. При отворена първа клапа върви колкото трябва икономично, като натиснеш докрай има ряс.
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

да с едно кранче съм
                            досега разходът смесен ми беше зимен 12 летен 10

Коментар

Трябва на кранчето да има 2 изхода за 2те клапи а не 2 кранчета
                              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X