Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с помпата на стъклоумивателното у-во?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с помпата на стъклоумивателното у-во?

Здрвейте, колеги съфорумци! Проблема ми е следния:

Нивата ми е произведена 2006г. и от 3 дена не ми работи помпичката на казанчето за предното стъкло, въпросът ми е може ли да се сложи някаква друга помпа примерно от ваз 2105; 07 или от друг автомобил или да отивам директно в магазина и да не се занимавам с глупости?

П.С. Ако темата ми се дублира моля да бъда извинен, потърсих но не намерих такава.

До: Проблем с помпата на стъклоумивателното у-во?

Е то си е помпа. Може да се сложи всякаква, стига ти да можеш да си я сложиш.

С какво казанче е? Такова, в което се набучват самата помпа, такова, на което помпата е на капачката, или такова, накоето компата си е отделна, свързана с маркуч към казанчето? По различните ВАЗ-ове ги има и трите чишита. като май най-добри са тия, дето се бодват директно на казанчето. А и могат да се сложат от западен автомобил, понеже обикновено са по-надеждни.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В магазина искай "новия образец", стария не го купувай в никакъв случай.
      Новите са с помпичка, забучена в ниша в долния край на казанчето. Като на западните коли. На старите корпуса на собствено помпата, която е на края на сондата на капачката, се чупи от първото замръзване, и не се лепи с нищо.

Коментар

Аз бих те посъветвал първо да провериш дали ел.системата е изправна,дали течността не ти е позамръзнала [на последък има доста ментета],и чак тогава да купуваш друга помпа.

Коментар

Значи забучва се директно в нишата на казанчето, проблема не е електрически 100%, а в моторчето вътре, някак е влязло вода и всичко е в ръжда и за нищо не става
          Последно редактирано от kaizera82; 27-01-10, 18:35.

Коментар

Първоначално публикуван от kaizera82 Преглед на мнение
            Значи забучва се директно в нишата на казанчето, проблема не е електрически 100%, а в моторчето вътре, някак е влязло вода и всичко е в ръжда и за нищо не става
            Такива помпички по магазините има колкото щеш. Дори за западни коли, и дори изводите отгоре за кабелите са им същите, до колкото помня. Взимаш едно такова за голф да речем, но от тия голфове, дето са без чистачка на задното стъкло, и ще забравиш за тоя проблем. Тоест, помпичката трябва да е с един извод, а не с два. Другия вариант е да сложиш двойна, но да запушиш плътно единия извод.

...или просто отиваш в магазин за руски части и им казваш каква помпичка искаш. Имат я със сигурност. Често в поне 2 варианта.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Евтиния и лесен вариант ти е да отидеш и да си купиш една Руска (мисля, че за самара беше същата -7/8 лв.), но сигурно е по добре да потърсиш втора употреба от западен автомобил -10/15 лв.
              Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Благодаря ви, ще потърся някакво решение на проблема ми и като го направя ще пиша пак!

Коментар

Преди да купиш каквото и да е - само помпа или комплект с казанчето, провери дали може да се монтира на колата ти.
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Преди да купиш каквото и да е - само помпа или комплект с казанчето, провери дали може да се монтира на колата ти.
                    Е да разбира се, това ще го направя непременно!

Коментар

Наскоро купувах точно като тази която ти трябва на теб, тук във Варна срува 12лв чисто нова. Не си заслужава преправянето и гавоболията свързани с монтирането на помпа от друг автомобил. Поне според мен.
                      Land Rover Discovery II 3,9 V8
                      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                        Наскоро купувах точно като тази която ти трябва на теб, тук във Варна срува 12лв чисто нова. Не си заслужава преправянето и гавоболията свързани с монтирането на помпа от друг автомобил. Поне според мен.
                        Преправяне няма. Евентуално само нанизване на шлаухче на голфовата, понеже е по-тънка. Всичко друго е едно към едно, само дето са по-надеждни в пъти. На самарата ми е горяля 2 пъти помпа за 3 години + 2 пъти клапанчета. Беше инфантилната система с еднопосочна помпа и клапанчета. Най-накрая избуших всичко, махнах клапанчетата, купих още една помпа за отзад, нанизах я и нея на казанчето, на което си имаше предвидено място за втора помпа, а захранване на двете помпи пуснах от изводите за двете клапанчета. Всичко се успа, при това дебита, който излизаше от пръскалките нарастна в пъти. Така я и продадох.

...ама мойта беше от по-старите самари - карбураторна и с делко. На по-новите не знам как е.

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                          От къде я купи във Варна, защото аз ходих в спортна зала където е представителството на нива и там имаше ама цената и беше 45лв, което ми се видя доста и не купих и затова реших да търся алтернативен вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от kaizera82 Преглед на мнение
                            От къде я купи във Варна, защото аз ходих в спортна зала където е представителството на нива и там имаше ама цената и беше 45лв, което ми се видя доста и не купих и затова реших да търся алтернативен вариант.
                            Нямате ли в цяла Варна просто магазин за части за руски коли? При официалните представители често е така - тройни цени.

Коментар

Да не се забравя, че Лада се продава от поне три "официални" дистрибутора.

@спарки - твоето е било някаква междинна или преправяна система. Оригинално е или с външна помпа и клапани, или с две забити в казанчето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X