Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за запалката на Нива 21214

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за запалката на Нива 21214

Днес при поредния ми преход с Нивата възникна следния много странен за мен казус!

Запалката ми работи (като запалка), но като включа кабела на GPS-а в слота на запалката и ЯДЕЦ не работи ????

Пробвах с няколко накрайника, но нито един не даде ток!!

Какво да правя!

До: Въпрос за запалката на Нива 21214

Болук или нагар вътре в дупката?

Пробвай я с мултицет. Но щом самата запалка работи, то ток има... Виж все пак колко волта подава.

Най-вероятно става дума за лош контакт. Запалките са евтини и при Нива се сменя лесно. Това ще е най-разумния вариант според мен.

Коментар

Как точно се сменя запалка??
      и аз изпитвам съмнение, че нещо явно контакта не е съвсем качествен

Но странно защо пък тогава работи запаката (като механизам)

Коментар

Пробвай в друг автомобил. Може да е от зарядното. Същия проблем го имах с една марка GPS. Смених го с друга марка по-утвърдена в бранша и нещата се оправиха. Масово зарядните, от съответния производител, иначе известен с производството на хардуер и лаптопи са дефектни, знаят в магазина но продължават да си ги продават.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Е той каза, че е пробвал с "различни накрайници"... Но, да - има вариант да се е прецакало зарядното на GPS-а или не дай Боже самия GPS.

Запалка се сменя елементарно. Развиваш винтчетата и сваляш барчето. След това виждаш как е свързана текущата - с две кабелчета. Режеш ги и ги връзваш към новата запалка по същия начин.

Hint 1: Изключи клемите на акумолатора преди да режеш и връзваш кабели;

Hint 2: Пробвай дали работи преди да слагаш барчето

Казвам заради личен опит на вършене на глупости

Но преди всичко както каза fireman160 - убеди се, че проблема е в запалката, а не в GPS-а.

Коментар

При смяна на контакта за запалката на Нива не е нужно да се режат кабелите, а просто да се откачат от стария и се слагат на новия, само трябва да се внимава да не се разместят и окъсят контактните пластини.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

пробвай зареждачката под различен ъгъл спрямо остта на запалката - просто казано, завърти я и пробвай пак-
              По-голямата част от тези устройства взимат маса само от едната от двете пластини, които са отстрани.
              И е веротно да не контактува правилно - с такива неща съм се срещал нееднократно.

Проблема е по-вероятно да е в зареждачката, отколкото в гнездото.

Успех!

Коментар

Оригиналната запалка на Нива и изобщо руските коли е по-дълга от на не-руските и гнездото и е съответно по-дълбоко. Това гнездо не работи с почти никакви зареждачки, хладилници, инвертори и всякакви други обичайни консуматори, защото те не достигат до дъното. Смяната е проста и препоръчителна, въпреки, че руският вариант точно за запалка е по-добър.

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                  Пробвай в друг автомобил. Може да е от зарядното. Същия проблем го имах с една марка GPS. Смених го с друга марка по-утвърдена в бранша и нещата се оправиха. Масово зарядните, от съответния производител, иначе известен с производството на хардуер и лаптопи са дефектни, знаят в магазина но продължават да си ги продават.
                  Пробвах го на две други коли - работи

а на Ладюхата неще

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                    Е той каза, че е пробвал с "различни накрайници"... Но, да - има вариант да се е прецакало зарядното на GPS-а или не дай Боже самия GPS.

Запалка се сменя елементарно. Развиваш винтчетата и сваляш барчето. След това виждаш как е свързана текущата - с две кабелчета. Режеш ги и ги връзваш към новата запалка по същия начин.

Hint 1: Изключи клемите на акумолатора преди да режеш и връзваш кабели;

Hint 2: Пробвай дали работи преди да слагаш барчето

Казвам заради личен опит на вършене на глупости

Но преди всичко както каза fireman160 - убеди се, че проблема е в запалката, а не в GPS-а.
                    със сигурност е там

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Оригиналната запалка на Нива и изобщо руските коли е по-дълга от на не-руските и гнездото и е съответно по-дълбоко. Това гнездо не работи с почти никакви зареждачки, хладилници, инвертори и всякакви други обичайни консуматори, защото те не достигат до дъното. Смяната е проста и препоръчителна, въпреки, че руският вариант точно за запалка е по-добър.
                      А не може ли да изведа с кабелчета и да се направя още една 12V което да ползвач само за зарядни!
                      Гледах разклонител в ОМВ с 3 гнезда и ЮСБ, ако го свържа с кабелчета към запалката няма ли да стане подобре? (оригинално има накрайник който да се пъха в запалката, но ако го изрежа и вържа кабели директно няма ли да стане по-добре)
                      и да го ползвам само за GPS, хлад. чанта, компресор и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        пробвай зареждачката под различен ъгъл спрямо остта на запалката - просто казано, завърти я и пробвай пак-
                        По-голямата част от тези устройства взимат маса само от едната от двете пластини, които са отстрани.
                        И е веротно да не контактува правилно - с такива неща съм се срещал нееднократно.

Проблема е по-вероятно да е в зареждачката, отколкото в гнездото.

Успех!
                        Пробвах я на 360 градуса и неще и неще
                        (Говорим все пак за Гармин, а не за нещо жълто)
                        Мисля , че няй- вероятно Яската ше излезе прав.
                        На пръв поглед доста дълбоко ми се видя гнездото на запалката

Коментар

Първоначално публикуван от ivo1970 Преглед на мнение
                          А не може ли да изведа с кабелчета и да се направя още една 12V което да ползвач само за зарядни!
                          Гледах разклонител в ОМВ с 3 гнезда и ЮСБ, ако го свържа с кабелчета към запалката няма ли да стане подобре? (оригинално има накрайник който да се пъха в запалката, но ако го изрежа и вържа кабели директно няма ли да стане по-добре)
                          Определено може. Така е даже по-добре, ако искаш да ползваш и запалка. Хем ще си имаш гнезда, в които няма пепел и нагар, които да пречат на контакта.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo1970 Преглед на мнение
                            Най-доброто решение. Тъкмо ще го сложиш и на по-удобно място спрямо стойката на GPS-а (ако ползваш такава).

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                              Най-доброто решение. Тъкмо ще го сложиш и на по-удобно място спрямо стойката на GPS-а (ако ползваш такава).
                              Суперрррр
                              таман се чудех как да не се оплета в кабели, тъи като стойката ми пасва по-добре от лявата страна на волана ))

УУУУУУУУУУ чудо!

Много се кефя!

Сега въпроса е този ЮСБ накрайник за какво може де ми притрябва
                              ако яма реално приложение, по-добре да си взема 2-ка от руския пазар на половин цена!
                              На упътването е дадено там да се включи телефон, но аз си имам зарядно за кола? и въобще не се сещам това ЮСБ да какво ще ми е?

В ладата за сега определено лаптопа няма да си взимам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X