Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с лампата за двигателя на Нива 21214

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с лампата за двигателя на Нива 21214

Дълго четох и се колебах да пиша ли или да не пиша, но май се оказа,че е като в рекламата "трябва и акъл". Колкото е да четох решение не прочетох

От както си купих за коледа ладата периодично ми светваше лампичката за двигателя (check engine) жълтата най- в ляво.

След няколко неуспешни опита (след кратко закачане на компа) изчезваше за ден два и после пак светваше.
    Та реших да споделя проблема:

При тестването изписа съобщение за ламбда сондата и БЕДНА горивна смес.

Това може ли да е причинено от газовата и как се оправя!

Неминуемо "според беглите ми познания за ДВГ" такъв сигнал за бедна смес - ще увеличава и разхода ??

Дайте акъл как да го боря!

До: Проблем с лампата за двигателя на Нива 21214

И на моята така си свети, само по някога дава и "богата смес".
    Май компа на газовата не се разбира винаги с този на колата. В началото и мене ме дразнеше, но сега вече свикнах и не ми прави впечатление. Само периодично проверявам дали случайно няма други грешки. Ако покарат 2-3 дни на бензин обикновенно изчезва, поне при мене.

Коментар

Наистина може да е от компа на газовата които триабва да лъже компа на колата!Така че мен ако ме питаш отиди при тези които са ти сложили газта и им кажи за проблема!И ако трябва да си сменят компа!
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

Я кажи каква е газовата уредба, пък ще измислим трябва ли да се тревожиш изобщо.

Коментар

Най-лошото е, че съм купил колата от един главок, който е изгубил паспорта на газта и нямам паспорт.
          Пробвах се да разбера какъв е изпарителя, но не можах да му видя марката тези снимки дали ще помогнат или най-накрая да се хвана, да се запретна и да видя каква е марката на изпарителя!

Ужас

Коментар

Прилича на Ловато или някой от клонингите, но дълбоко се е скрил. Все едно, значи газовата не е инжекционна и подобни честитки от ламбдата са нормални.

Възможно е да има и емулатор на ламбда-сонда, който да е работил досега и да е спрял, поради което да имаш тези сигнали за грешки.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Прилича на Ловато или някой от клонингите, но дълбоко се е скрил. Все едно, значи газовата не е инжекционна и подобни честитки от ламбдата са нормални.

Възможно е да има и емулатор на ламбда-сонда, който да е работил досега и да е спрял, поради което да имаш тези сигнали за грешки.
              а решение на този проблем има ли? и прав ли ще излезна за увеличаването на разхода??

Коментар

Няма нищо общо с разхода на газ. За бензин - може - макар че Нива доста трудно се вкарва в авариен режим.

Предполагам, че на топло ще се оправи - и грешката, и разхода.

А за разход - ако в тоя студ само пътуваш 2км до работа и обратно - моята гони 18-20/100 газ. Напълно е изправна, просто на студено в София е така.

Коментар

Слага се имулатор (симулатор) който да лъже компютъра защото в момента го хваща, че работи на газ. Аз съм сложил на едно Пежо, но на моменти пак го хваща. Понатрупа грешки но проблема е никакъв, само където сътрин ми се е случвало когато е много студено да работи само на ниски (нещо като без смукач). Оправя се като свалиш за десетина минути клемата или пък покараш десетина километра на бензин. Пулната оправия е Газов инжекцион.
                  Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X