Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нивата ми загрява, тропа и не зарежда акумулатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нивата ми загрява, тропа и не зарежда акумулатора

Здравейте, приятели! Първо, весела Коледа на всички! Пожелавам ви много здраве, щастие и безаварийно пътуване по и извън Българските и чуждестранни пътища!

Като за коледен подарък Нивата ми (2006-та, 1.7 инжекцион) реши да ми стовари няколко проблема на веднъж

Предното дясно колело изведнъж почна на случаен принцип да тропа, т.е. колкото по-бързо се върти, толкова повече тропа, но не винаги. В началото реших, че е лагер и го отлагах, а и понеже не го прави постоянно, забравих за него.
    В това време, обче, стария акумулуатор сдаде багажа и го смених с нов Монбат Динамик. Да, обаче, явно имам някакъв проблем с алтернатора (може би), защото, първо, днес ми светна лапичката за акумулатор и второ, тоците очевидно не са наред, защото при пускане на аварийни всички други лампички (в купето и по таблото) примигват, при натискане на спирачка фаровете също примигват и при пускане на вентилатора фаровете пак примигват. Много мигане, много нещо...

Третия проблем, който се случи преди 1 час беше, че изведнъж колата се загря до червено. Вентилатора се пуска, но файда няма. Водата не се беше надула, и радитора не беше топъл. Реших, че, може би, е от термостата, ама знам ли... След като стоя около 20 минути да се охлажда на бул. Д. Несторов, от кръстовището с бул. България до кръстовището с бул. Каблешков пак стигна до 130 градуса...

За капак на всичко и жилото на багажника ми се скъса, ама айде, това пак не е кой знае какво.

Въпросът ми към вас е, бихте ли ме посъветвали къде да я закарам, защото не ми се иска да я водя там от където я купих (ЛАДА България в Левски Г).
    Преди около половин година имах проблем с вентилаторите и я закарах в сервиза на един съфорумник в Горна Баня и съм доста доволен от там, дали той ще може да ми помогне със всичките тия проблеми?

Голям съм лаик и ме е страх да пипиам сам, че да не стане още по-зле!

Предварително ви благодаря и весели празници!

До: Нивата ми загрява, тропа и не зарежда акумулатора

Весела Коледа колега, макар че за теб едва ли е весела, според описаното от теб най вероятно проблема ти идва от ремака(скъсан или паднал). А вече за тропането там нещата са по сложни ще трябва обстоен преглед. Успех!
    0898532785-КИКО

Коментар

Това за прегряването ти е от термостата, щом ти е студен радиатора. Термостата ти е блокирал в положение на които ти върти малкия кръг и малко малко ти минава през радиатора. А за динамото замери си колко напрежение ти дава на запалена кола, трябва да е между 13.5 и 14.5 волта. Иначе си провери за лоши връзки или заминал регулатор на напрежение.

Коментар

Oпаааа,колеги много бързо поставяте диагноза.Тази Нива от тази година си има много слабости-най вече от изброените от собственика й.Обади ми се-0887641130-Владо
        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

абе, ремък има ли тази кола? Хем загрява, хем не зарежда - нещо не ви ли светва?

Сега в студовете може да се кара на кратки разстояния дни наред, без да загрее. Но токът ще свърши.

Тропането може да е от крепежите на алтернатора, което окончателно решава задачата.
          Последно редактирано от Ясен; 29-12-09, 00:14.

Коментар

Благодаря ви на всички. Оказа се скъсан ремък, сменихме го. Трудно се сменя тоя ремък, бе

Иначе тракането остана, но ще покача малко.

Весело посрещане на новата година!

Коментар

Тракането, ако е лагер, не тръгвай далече. Със счупено каре все имаш шанс да оцелееш, особено ако си на асфалт, но с разбит лагер прибирането ще е бавно и трудно. Или пък скъпо...

Ремък, ако си як в пръстите, се сменя за норматив с по-твърда отвертка. Може и без отвертка, но тогава не е за норматив.

Коментар

Абе тва тракане май е лагер, ама знам ли... Водих я оня ден при някъв пич, който вика "Я ме повози да го чуем с'а т'ва тракане". Возихме се, возихме се - нищо. Както минах 1 км. след това - трак-трак-трак....
                Та ще изчакам поне по-често да го прави, та да не ме е срам пак.

Коментар

Аз имам едно леко тропане отпред в ляво. Ту го има, ту го няма. Когато се опитам да го демонстрирам на монтьор - никакво го няма. Само когато съм сам в колата го има

Не е каре, защото няма общо със взимане на завой. Напоследък въобще го няма - не съм го чувал от две-три седмици. Имам някаква диагностика "отгоре-отгоре", че може да е тръгнала кормилна щанга, но знам ли...

Коментар

спирачния апарат трака

Коментар

Смяна на ремък на Лада - няма нищо по-лесно: първо, новият ремък се слага на долните шайби, а за последната горе - са ти слаби ръцете... Тогава между ремъка и шайбата (отзад!) се подлага (застъпва) стандартната отверка, после "чукваш" за миг контакта на запалването и .. готово! (не забравяй да си прибереш отверката, пак ще ти трябва ..).
                      А за пропането - както недостатъчно подробно го описваш - може да е от различни места. След като сам не можеш да установиш от какво е, иди при Vladys (дал си е телефона по-горе). Гледай как работи, защото човек и от гледане се учи.
                      ПП. Ако ти е по-удобно, търси Иво в сервиза на СБА (над Хладилника, първата вляво, ул. Филип Кутев.
                      Последно редактирано от trapper; 01-01-10, 17:57.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

аз имах същия проблем на моята лада с 1.6 мотор виж дали шанбата за ремака на коляновия вал е здрава
                        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Благодаря на всички! Оказа се скъсан ремък, който с един приятел сменихме. Относно тропането, ще трябва по-нататък да се занимавам, че нямам много свободно време!

Благодаря ви още веднъж за помощта!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X