Обява

Свий
Няма добавени обяви.

прост въпрос за НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• прост въпрос за НИВА

Днес изпаднах в спор с колега в лова. " Той е карал 4-5 Ниви, а аз 5-6 такива", но не се разбрахме за начина на задвижване.
    Кажете Нивата пъноприводна машна ли е, или постоянно задвижва само предния мост?. УАЗ-ката пълноприводна ли е, или задвижва само задния мост. Простете за невежеството, но аз мисля, че и двете са full time машини. Поправете ме ако греша / незнам защо руснаците предлагат привод за Нива за задвижване 4Х2/.
    Моля модераторите да забършат темата до 2-3 дни.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Прост въпрос ама никой не знае
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Нивата е Фултайм - демек постоянно 4Х4 а УАЗ-а е Парт тайм, сиреч е със задно а двойното се включва при нужда. А 4Х2 за Нива с предлага за да може да си счупиш дифа (задния) щот той не е приспособен да понесе сам такова натоварване и за да се прибиеш по-мераклийски - доста по-нестабилна става при движение по завоите.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
        и за да се прибиеш по-мераклийски - доста по-нестабилна става при движение по завоите.
        Сигурен бях, че ще прочета и нещо такова в следващите 5 минути
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
          Първоначално публикуван от quadra
          и за да се прибиеш по-мераклийски - доста по-нестабилна става при движение по завоите.
          Сигурен бях, че ще прочета и нещо такова в следващите 5 минути
          Пробвано е - знаем го от личен опит
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

а в какво отношение е задвижването на предния и задния мост и променя ли се,понеже ми казаха че е 60:40 в полза на предния и може да става 50:50 рекох да питам по опитни хора

Коментар

Първоначално публикуван от ctrlaltdel
              а в какво отношение е задвижването на предния и задния мост и променя ли се,понеже ми казаха че е 60:40 в полза на предния и може да става 50:50 рекох да питам по опитни хора
              50 на 50 става като блокираш междинният диференциал,иначе пропуска до 100% въртящ момент на моста който пръв загуби сцепление
              sigpic УАЗ-452

Коментар

благодарско

Коментар

незнам защо но несъм съгласен с теб за нивата.моята е 4 X 2 нямам проблеми с дифа, а и по завоите си е съшата
                  "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев
                    незнам защо но несъм съгласен с теб за нивата.моята е 4 X 2 нямам проблеми с дифа, а и по завоите си е съшата
                    Това за дифа не е мое мнение а на хората които са я разработили, по-големи разбирачи от тях по въпроса за Нива едва ли има. А относно стабилността по завоите - ти ли ще изплатиш на хората които ще се пречукат по този начин щетите? Имаш ли смелостта да го направиш, и защо на черното казваш бяло. Дори теоретично е ясно че фултайма е по-стабилен в завоите от парт тайм (става въпрос за едно и също возило). Освен това и ние сме карали Нива с откачен преден мост - няма нищо общо, направо си е самоубийство.

Коментар

Нивата по принцип няма окачване за големи скорости по завоите така че трябва да се внимава. Ако е 4х2 малко повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X