Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карбуратор на нива

Колеги,на газ няма ограничител на оборотите. Жигльорите не са от най-определящия фактор за мощтноста на газ. Предполагам,че е намален притока на пробан бутан с цел по-голяма икономия,за сметка на мощноста. Ако искаш мощтност на бензин - разпробиваш всичките жигльори с 6мм боргия и получаваш достатъчна сила,но пък за сметка на разхода - 15+.
    Последно редактирано от Rocco; 12-03-12, 23:10.

Коментар

Всяка фабрично окомплектована Нива на А95 има мощност да развърти в кал на равно Ласса 144. Най-много да счупи ос или да скапе съединител без време. Проблемът за недостатъчната мощ при тебе може да е в карбуратора/жигльорите или стари свещи/кабели. Абе, не е трудно да се сложи диагноза.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ами нали и аз това съм писал.Моите жигльри са сбирщайн.Днес ще купя една торба жигльори и почвам на принципа проба-грешка,докато ги уцеля.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
          Колеги,на газ няма ограничител на оборотите. Жигльорите не са от най-определящия фактор за мощтноста на газ. Предполагам,че е намален притока на пробан бутан с цел по-голяма икономия,за сметка на мощноста. Ако искаш мощтност на бензин - разпробиваш всичките жигльори с 6мм боргия и получаваш достатъчна сила,но пък за сметка на разхода - 15+.
          Това да се поправи. Не е вярно.
          Вероятно Техническа грешка при писането.
          Жигльорите са под и около 1 мм отвор.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Ако искаш мощтност на бензин - разпробиваш всичките жигльори с 6мм боргия и получаваш достатъчна сила,но пък за сметка на разхода - 15+.
            Даже няма да запали,ще се удави,горивните жигльори са със 6мм резба,ще трябва да дупчим карбуратора ли(отвора в карба е 4,75мм)!?Няма как да стане.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На газ нямаш проблеми да постигнеш много лесно по-голяма мощност от бензина и ако спазиш написаното до тук(и синтезирано в #5,#24 и#26-не омаловажавам останалото)разхода ти като не я настъпваш ще е нисък,а като я настъпваш-висок и ще има дост.мощност.Повтаряме се но ти трябват свещи за газ,добри високов.кабели,аванс и рег.АГУ.Ако карб.е дупчен-толкова,ако е плочка къде е-под или над и остава ли достатъчно място от капака на възд.филтър да смуче въздух.Много,много отдавна дори сме правили делкото да се движи от купето с жила,за да си променя аванса при палене в студ и работа на бензин,но няма смисъл.Мисля,че от тук нататък каквото ида се каже за работа на карбураторен двиг.на газ ще се повтаря и ще се заплитат нещата,но ти си решаваш.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

За мен темата вече е преключена.Днес си намерих ремонтен комплект за моя карбуратор.Оказа се,че моите жигльори са с около 25% по-малки от тези които трябва да бъдат.

Коментар

Сигурен ли си, че КАРБУРАТОРЪТ е за Нива? Със същата форма има и за Самара 1.1, и за Волга 2.8
                  Те, освен по жигльори, се различават и по диаметри на дроселните клапи и дифузьорите.

Коментар

В нищо не съм сигурен,дори и в това,че комплекта който купих,наистина е това за което ми го продадоха.При положение,че не и достига съвсем малко,надявам се да стане.

Коментар

Ще погледнеш ли,ако обичаш сечението на жигльорите
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Въздушните са 135 и 150.На единия горивен пише нещо от рода на 1075,другия не мога да го разчета.

Коментар

Въздушните са 135 и 150.Единия горивен е нещо от рода на 1075,другия не се чете.

Коментар

http://www.autofaq.ru/articles/247/1952
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Опс става дума за 0,6 - извинявам се много!

Коментар

На моя пише 2108ХХХХХХХХ

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X