Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шарнири за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шарнири за Нива

Моля, препоръчайте ми по-здрави шарнири за Нива! Ако някой знае, моля да даде съвет за лесно сменяне на долните. Благодаря.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

До: Шарнири за Нива

Мисля, че Federal Mogul слагах последно. Засега возят.

Иначе, за ваденето - "вилица", скоба за конусни сглобки и бой-бой-бой с чука, напречно на оста сглобката. Удрянето по болта в посоката, в която искаме да излезе, обикновено не дава резултат.

Коментар

Аз аз ги свалям без вилица, скоба, и силно млатене. И на Самарата, и на Terrano-то. Месингов квадрат 15х15мм. Удря с по болта, странично. По няколко удара от различна страна, и от време на време по-силно, пак през месинга, в посоката на вадене, по-силно. Обикновено за 2-3 минути излиза. До сега съм нямал засечка с тоя метод.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Мисля, че Federal Mogul слагах последно. Засега возят.

Иначе, за ваденето - "вилица", скоба за конусни сглобки и бой-бой-бой с чука, напречно на оста сглобката. Удрянето по болта в посоката, в която искаме да излезе, обикновено не дава резултат.
        Благодаря, откъде ги купи и по колко лв.?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Аз аз ги свалям без вилица, скоба, и силно млатене. И на Самарата, и на Terrano-то. Месингов квадрат 15х15мм. Удря с по болта, странично. По няколко удара от различна страна, и от време на време по-силно, пак през месинга, в посоката на вадене, по-силно. Обикновено за 2-3 минути излиза. До сега съм нямал засечка с тоя метод.
          Благодаря. На старата (1.7/1995) за да влязат новите долни, се налагаше да изпиля на шмиргела един от ръбовете на шарнира. Има ли по-лесно решение?

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Благодаря. На старата (1.7/1995) за да влязат новите долни, се налагаше да изпиля на шмиргела един от ръбовете на шарнира. Има ли по-лесно решение?
            Нямам идея за конкретното решение, понеже точно с Нива не съм си има взимане-даване.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Има,когато мисе налага да се сменят,правя го по следниа начин.1Откачам главина от двата шарнира.2развивам полуоската,изваждам я малко на вън главината и го монтирам.Несе нагала дасе реже нищо и според мен става доста бърно,лично аз несъм имал проблем със сменянето на шарнири на нивата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X