Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на Нива за любителски оффроуд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подготовка на Нива за любителски оффроуд

Здравейте,имам една нивичка в доста добро състояние и искам да я подготвя за любителски офроут.Ако може да ме насочите към някого и да ми кажете колко бриблизително би ми струвало едно такова удоволствие ще ви бъда много благодарен.По конкретно искам,да и сменя окачването с по-здраво,да и сложа тръбни брони и степенки,лебедка и шнорхел.

До: Подготовка на нижа за любителски офроут

На първо време си оправи правописа, иначе няма да изкараш дълго тук.

Във Форума има какви ли не сведения, но всичко зависи от това, какво искаш да правиш.

За любителски офроуД ниВата е подготвена от завода. Много малко са нещата, които можеш да направиш по Нива, които да подобрят поведението и в едни ситуации, без да го влошат в други. Затова е интересно какво ще правиш и къде ще ходиш. В частност, за да има полза от шнорхел, трябва преди това да направиш някои неща по трансмисия, двигател и ел. инсталация. Както и да го увъртаме, не се почва от тези детайли.

Стъпенките не подобряват поведението на никой автомобил извън пътя. За тръбните брони има съседна тема, прочети. Ако ти трябва тунинг за пред дискотека, това е съвсем отделно нещо и там няма какво да преценяваме. Слагаш каквото ти харесва.

Коментар

До: Подготовка на Нива за любителски оффроуд

Аз нямам наблюдения да е подготвеба за любителски оффроуд в завода.Броните ми трябват защото оригиналните са алуминиеви и много лесно се изкривяват,стЕпенките за да неми удрят камъни праговете.

Коментар

Първоначално публикуван от vip-er2 Преглед на мнение
        Аз нямам наблюдения да е подготвеба за любителски оффроуд в завода.Броните ми трябват защото оригиналните са алуминиеви и много лесно се изкривяват,стЕпенките за да неми удрят камъни праговете.
        Пробвал ли си да изкривиш оригиналните брони на Нива? Имам предвид, по начин, различен от блъскане в самосвал. Ти пробвай, но аз да ти намекна, че не става.

А степенките - праговете хубаво ще опазиш, а къде ще ги захванеш на Нива? Точно така, на праговете. И за опазване от няколко камъка ще отпориш целия праг в някой момент. Стъпенки, на които Нива да може да легне, са скъпа и тежка конструкция.

Коментар

Нивата да я подготвиш за офроуд е много трудно да не кажа навъзможно.Често думата офроуд се използва много общо, но общо взето значи да се движиш без какъвто и да е път, тоест трябва да кажеш по- точно за какво става въпрос.Относно окачването добре ще го смениш, но само с това не става трябват и по големи гуми от там по голям двигател.След това шнорхела не ти решава всички проблеми с водата, а за броните и степенките вече както си прицениш.И още нещо-много зависи терена, но няма да изпадам в подробности.

П.П.Вече има подобна тема даже е и залепена поразгледай я

Коментар

Ще ти кажа аз какво направих на моята-взех лебедка,крик сложих и лопата, брадва, колани, шекели и т.н.И това всичко защото карам предимно сам, а много от тези които карат в групи нямат лебедки.Та искам да ти кажа хубаво да прецениш нещата и да не се хвърляш в прекалено тунинговане защото ефекта понякога е отрицателен, а да не говоря и за парите хвърлени на вятъра.

П.П.Това е моето мнение не се имам за разбирач нито за много опитен, не претендирам че това което казвам е изтина просто аз така смятам!

Коментар

Съгласен съм с казаното за броните. Моите са поочукани доста още откакто я взех. Още на първия ден един кретен върна на заден и ме прасна в предната броня (той беше с теглич). Освен номера (който се сви като смачкана салфетка) - други видими щети няма...

Коментар

Колега разбирам те напълно-и аз отначало имах подобни върхови идеи,НО за щастие размислих и не си хвърлих парите ей така на вятъра.Та след,като пишеш че Нивата ти е в добро състояние мисля че не е нужно да се набутваш и да влагаш много в нея-просто си я подържай в техн. изправност.Моята съм си я оборудвал с две здрави въжета,стабилна лопата,4бр.скари и крик.Отпред съм я повдигнал +4см.,отзад +5см.,поставил съм и допълнителна ел.перка и съм усилил отзад мястото за теглене.За гуми-според терена ще си избереш.Аз в момента съм с Ласа ОК-144.Лебедка за сега не ми е необходима-рядко карам сам.Общо взето това са по-важните неща за любителски разходки.

Коментар

Мисля да и взема поне едно по яко окачване.Чух 4е струва около 900лв.,4е оригиналното нещо мн се чупи.Какво ще кажете ,чували ли сте нещо за такова окачване?А на колегата който ме прати да газарея пред дискотеката с Нива ще кажа да стане от компа и да иде до някой бар да види с какви коли газареят хората.Много са виртуалните офроуд манияци,малкоса тия дето ходят в гората.Все пак ви благодаря за изказаното мнение.

Коментар

А Ласата как са на сняг, на кал, на каменист терен и на асфалт?С подкалници ли си?И още нещо 7.50 ли им е размера?

Коментар

Мисля да и взема поне едно по яко окачване. Чух че струва около 900лв., че оригиналното нещо мн се чупи. Какво ще кажете, чували ли сте нещо за такова окачване? А на колегата който ме прати да газарея пред дискотеката с Нива ще кажа да стане от компа и да иде до някой бар да види с какви коли газареят хората. Много са виртуалните офроуд манияци, малкоса тия дето ходят в гората. Все пак ви благодаря за изказаното мнение.
                      С подобен тон отправен към други участници в този портал няма да изкарате дълго тук. Още веднъж Ви подканваме да спазвате българския правопис и добрия тон.
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Мисля да и взема поне едно по яко окачване.Чух 4е струва около 900лв.,4е оригиналното нещо мн се чупи.Какво ще кажете ,чували ли сте нещо за такова окачване?А на колегата който ме прати да газарея пред дискотеката с Нива ще кажа да стане от компа и да иде до някой бар да види с какви коли газареят хората.Много са виртуалните офроуд манияци,малкоса тия дето ходят в гората.Все пак ви благодаря за изказаното мнение.
                        Виж, човек се учи от грешките си, но все пак да си кажа - ни пръскай пари на вятъра!

Коментар

Здравейте,имам една нивичка в доста добро състояние и искам да я подготвя за любителски офроут.Ако може да ме насочите към някого и да ми кажете колко бриблизително би ми струвало едно такова удоволствие ще ви бъда много благодарен.По конкретно искам,да и сменя окачването с по-здраво,да и сложа тръбни брони и степенки,лебедка и шнорхел.
                          Гледам , че си от Пловдив .
                          Къде е най-тежкия терен където си карал ? Във всички посоки - просто сподели за да знам какво да те посъветвам .
                          Искам да знам какъв е твоя критерии за любителски офроуд.

Коментар

Аз си купих тунингово окачване преди време , 1600лв комплекта . В Пловдив има мн. добър магазин за тунинг на джипки ако ти се дават пари

Коментар

Около Пловдив,от другата страна на месността Бяла черква е супер за офроуд,има много нови пътища по които свалят дървен материал.Големите камьони са ги разкопали яко,дето се казва:колкото ти е по-проходим джипа,от по далече ще тъърсиш трактор да те извади.А за този магазин може ли да ми дадете координати(ама в Гаосовата проекция не в UTM с-мата)шегичка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X