Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлика за Нива, може ли и от къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хидравлика за Нива, може ли и от къде?

Бихте ли ме посъветвали от къде мога да си купя хидравлика за Нива-1.6. Ако някой знае приблизителна цена и евентуално къде може да се монтира моля да сподели.

Извинявам се ако темата се дублира, но аз не намерих подобна
    LZ1PER

и аз се бях замислил над този въпрос.
    от проучванията установих, че най-лесно се пригажда от опел омега.разрови се из руските сайтове има доста по въпроса
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Въобще няма "доста по въпроса".За съжаление.Трудна работа

Коментар

Re: хидравлика за Нива, може ли и от къде?

Първоначално публикуван от peppy76
        Бихте ли ме посъветвали от къде мога да си купя хидравлика за Нива-1.6. Ако някой знае приблизителна цена и евентуално къде може да се монтира моля да сподели.
        Провери при вносителите на Лада. Аз моята я купих с хидравлика през месец август от НАР - Хасково и е оригинална руска за Нива. Волана се върти с един пръст. Струва 1200 лв. с ДДС.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160
          Провери при вносителите на Лада. Аз моята я купих с хидравлика през месец август от НАР - Хасково и е оригинална руска за Нива. Волана се върти с един пръст. Струва 1200 лв. с ДДС.
          Въртенето с един пръст едва ли е най-доброто което можеш да си пожелаеш, ако нямаш обратна връзка... Нивата и без това не е най-стабилните на асфалт автомобили, ако не го и чустваш при каране - пиши го бегАло...
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            Първоначално публикуван от fireman160
            Въртенето с един пръст едва ли е най-доброто което можеш да си пожелаеш, ако нямаш обратна връзка... Нивата и без това не е най-стабилните на асфалт автомобили, ако не го и чустваш при каране - пиши го бегАло...
            От моят скромен опит мога да кажа, че Лада Нива с хидравлика си е направо върха на сладоледа. В момента карам такава, а имам и доста стаж на Нива без хидравлика така, че мога да преценя и казвам на 100% че си заслужава.
            Има и електрически вариант но до сега не съм го виждал "на живо"...
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

И аз в момента съм се запалил за хидравлика за Нивата.Сега стоя пред
              дилема :да купя ли руската разработка от НАР,или да преработя нещо
              западно ?Един приятел продава Опел Рекорд на части и мога да взема
              хидравликата,но има проблем(той важи за всички "пригодени" хидросис-
              теми) :как да присадиш хебела на Нивата на хидравличната кормилна
              кутия от друга кола ?Другия проблем е задвижването на помпата.В ори-
              гиналния вариант я върти двигателя с ремъчна шайба,но там си е пред-
              видено място за помпата.Ако помпата може да се върти с електромотор,
              този проблем ще отпадне.Въпросът е какъв мотор става за тая работа,
              за да не купуваш акумулатор през месец ?Ако някой е наясно,моля да
              сподели опит.
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

Това с електромоторите го забрави. А за помпата - има си предостатъчно място. Относно присаждането на хебела - потърси Йори, тоъ ще ти даде съвет най-добре, минал е вече по този път.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Добре,няма да слагам ел.мотор.Но ти все пак ми обясни по-подробно защо идеята не е добра.Защото ако става,нали ще можеш да сложиш помпата
                  където искаш и съответно ще имаш винаги достъп дотам.
                  Благодаря предварително.

Коментар

Първо ти трябва достатъчно силен и при това прецизно направен електромотор, който и да е дълговечен при това. Второ ти трябва цялата управляваща електрика за да се задейства само когато завъртиш волана ама веднага. Даже продукцията на големите фирми предизвиква само нарекания, хем е високотехнологична и се произвежда серийно. Който го направи в домашни условия ще е гений най-малкото.
                    Освен това какво те притеснява помпата къде е, нали така или иначе ще е отпред някъде с привод от ремъка, така че не ти остават много възможни места за завиране и с достъпа всичко ще е наред.

Коментар

Като спомена да питам Йори,как да се свържа с него?Това Йордан
                      Колев ли е ?

Коментар

Първоначално публикуван от Hala
                        Като спомена да питам Йори,как да се свържа с него?Това Йордан
                        Колев ли е ?
                        Точно същия.

Коментар

quadra,можеш ли да изброиш кои "части са необходими да се вземат от дадена кола от хидравликата и за да се сложат на нивата.Оставяме на страна въпроса дали ще стане.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi)
                            quadra,можеш ли да изброиш кои "части са необходими да се вземат от дадена кола от хидравликата и за да се сложат на нивата.Оставяме на страна въпроса дали ще стане.
                            Хидравличната помпа,маркучите и кормилната кутия обаче гледаите добре на къде се върти хебела и дали ще може да се приспособи а също и каретата за към нея за да може некак си да преправите вала за волана.
                            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Тези са частите,които е изброил колегата.Само на рекорда не са маркучи
                              а тръби.Те ще трябва да се заменят,защото са огънати като за тази кола.
                              Сега говорих с човека да взема чарковете за проверка дали стават и ако
                              не - да ги върна.Каквото и да е,няма да е 1200 лв.Щом момчето иска и
                              има възможност,ще си купи готова хидравлика за Нива.Аз ще се опитам
                              сам и с консултации от форума.Между другото,днеска бях в дефилето по
                              баирите и щеше да ми е екстра с по- леко кормило.
                              Сетих се,че щом колегата кара Нива 1,6 той всъщност трябва да купи
                              всичко вкл. и кормилна кутия,ако не и кормилен прът за нея.
                              Поздрави :Hala

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X