Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Седалки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Седалки

Седалката до шофьора ми е разбрицана, а шофьорската също скоро ще има сходна съдба. Искам да ги сменя и се замислям за някои по-удобни от оригиналните. Не искам обаче да заварявам - ако може да си паснат в същите релси...

Чух, че седалки от Форд Фиеста 92-94 пасвали идеално. Някой имал ли си е вземане даване?

До: Седалки

Ако кажеш и каква е колата....

Коментар

Филипе не знам да има седалки, които ще паснат на шейните на Нивата,Но може и да греша!Седалки по моргите колко искаш.На мойта и сложих от ауди 90 купе-много съм доволен.Ако решиш да слагаш такива по-точно от Ауди се обади - имам приятел който държи морга само за аудита.
      0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Въпросът е обсъждан. Нива е доста тясна - т.е. тя си е нормално широка, но тунелът в пода намалява мястото за седалки. Обикновените от Жигули са абсолютно същите на външен вид, докато не тръгнеш да ги монтираш. Тогава се оказва, че са 5см по-широки и не се събират. И на шейните не пасват.

Ширината ограничава избора от седалки, а такива със същото закрепване НЯМА.

А какво им има на твоите? Нови шейни са примерно 30-ина лв общо и 1-2 часа досада.

@lz2xkm
        В този подраздел е смислено да се уточнява кой е автомобилът, само ако не е Лада Нива. Конкретният въпрос не изисква уточняване коя Нива, защото мястото за седалки и закрепването са еднакви за всички разновидности.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          защото мястото за седалки и закрепването са еднакви за всички разновидности.
          Принципно си прав за мястото кадето са седалките но закрепването на старата 1.6 и на по новата е коренно различно. Колега Филип на моята нива след дълго умуване и мерене се оказа ,че оптималния варянт е седалки от алфа ромео 145 доста удобни с форми на традиционите рекаро седалки и доста реглажи за шофьорската спрях се на тях защото са наистина удобни и широчината на стойката и на самата седалка е почти като на нива с разлики от 1-2сантиметра на снимките в продава ги има разгледай ги но без заваряване няма да стане а между другото имам едни седалки от един Аустин с две врати утре ще ги премеря да видя как седят нещата ако ги изкаш ще е нещо символично.
          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

На Бифшата ми бях сложи Орелови седалки с малко преработка и некоя заварка стават много добре идват малко по височко та ако си и по височък може да не те и толкова комфортно , аз съм 185 височки са ми но се оказа че има и предимства в гората
            Лудак

Коментар

Проблемът при мен е със седалката до шофьора. Механизмът й за сваляне напред е разбрицан сериозно (изисква се мощно клатене и тежка псувня докато се отпусне). Същото се отнася до механизма за реглаж за позиция - "врътката" я нямаше и се наложи с баща ми да правим нова от консервна кутия (снимка).

Шофьорската ми е добре и съм доволен от нея. Кофти е, че тапицерията е позакъсана на две места и освен това има прогорени две-три дупки от цигари...

Ще проверя въпроса с Ford Fiesta 92-94. Един приятел от Ямбол ми плъзна слух, че пасвали идеално на лайсните почти без корекции.

Ако не стане този вариант ще си търся запазени "Нивови" седалки.

П.П. Владо днес напълно забравих за уговорката за каране

Коментар

В този ред на мисли ако някой от вас си е сменил седалките с по-удобни, старите му са що годе запазени и желае да се отърве от тях - бих могъл да ги купя ако се измисли разумна цена

Коментар

На предишната ми Нива (1995) облегалките скоро се разкривиха, а после се счупиха - лоша работа, почти неможеше да се кара! Новите са твърде скъпи (ако помня - около 350 лв./бр.), но това не е трайно решение. Случайно намерих за 100 лв. 2 от нов Опел Тигра или Корса. Разстоянието между шейните на Нивата е малко по-тясно. Затова монтирах към Нивата с болтове по две стоманени шини (мисля, че бяха 5х50), после отбелязах върху тях къде попадат монтажните отвори на Опел-седалките, пробих планките и със самонарязващи болтове ги закрепих. За лукс боядисах планките с един останал спрей. Никога не бях карал лада с толкова удобни и здрави седалки, дори аербегове имаха. Процедурата: технически план, купуване на материали и работа, беше 4 часа, а цената на частите - под 10 лв.
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От: Седалки

здравейте, скоро си купих нива 1999г. от италия с доста пластмаса е но седалките са рекаро и ми изглеждат ...не преправяни ?

Коментар

От: До: Седалки

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                      На Бифшата ми бях сложи Орелови седалки с малко преработка и некоя заварка стават много добре идват малко по височко та ако си и по височък може да не те и толкова комфортно , аз съм 185 височки са ми но се оказа че има и предимства в гората
                      А аз моите нарочно ги направих малко по-високи.Прав си за в гората: по-удобно е да виждаш пред колата, но и на пътя също ми е по-удобно...лично мнение.
                      Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
                      0887686779 Краси

Коментар

От: Седалки

Подарявам предна дясна (за навигатора ) седалка от Лада Нива 1,7 (1995). Железата са здрави, тапицерията е за смяна (проядена от молци).
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X