Колеги,днес стана най лошото нещо от което се опасявах,инсталацията на нивата подаде дефект,колата се подпалила в двигателния отсек,има доста повреди.Аз много си уважавам машинката и никога не бих я сменил с друга кола,веднага се свързах с един приятел и вече е на ремонт.Исках да кажа,жизнено важно е всеки един автомобил да бъде оборудвам с Ключ маса,зада се избягват такива неприятни работи,не съм осетил нищо как е пламнала,добре че е минвал един комшия та е звъннал в пожарната-хората от пожарната са успели да я спасят(за което сам много благодарен)от пълно изгаряне.Колеги давайте полезни съвети за монтиране на ключ маса и лично аз ви препоръчвам,монтирането на ключ маса да бъде първото подобрение по вашия автомобил,зада се избегнат такива неприятни неща,направо сърцето ми се къса за нивичката....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нива и ключ маса
Свий
X
-
До: Нива и ключ маса
Незнам какво е,някъде някоя жица опирала-поне така предполагам,може и некадърно направена газова уредба.За сега установих само че трябва 1.Нова инсталация 2.Запалителна система-делко,бубина,кабели,комутатор и там другите работи 3.Преден стъкло 4.Табло-може от рифел,по здраво ще стане за това ще видим 5.Нов преден капак,и все си мисля че някъде някоя жичка е направила проблема около акомулатора е обгоряло най-силно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеКолко пъти ще казвам, че ключ-масата не е средство против запалване. Ако инсталацията не е в ред, пожар ще стане и в движение.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнениеПредполагам ако е имало ключ маса нямаше дае станало нищо
Коментар
-
... абсолютно съм съгласен / с ROCCO /, колкото и да е в добро състояние джипа , изненади никога не са иизключени и колкото по - бързо се реагира , толкова по - добре ... аз съм убеден привърженик на ключ - масата , особено след като пластината на тяговото реле на стартера ми един ден залепна , стартера остана постоянно включен а аз се чудех как по - бързо да откача акумулатора ...Последно редактирано от boyan01; 18-11-09, 15:47.Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.
Коментар
-
... тежките автосамосвали в откритите рудници са скъпа техника , фирмите производителки на такива машини като ХИТАЧИ , ТЕРЕКС , ОРЕНСТЕЙН КЬОПЕЛ , БелАЗ и др . влагат джаджата " ключ - маса " на всяка своя машина ...Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.
Коментар
-
Колега ИСКРЕНО ТИ съчувствам.Моята претърпя също пожар на 11.12.2008г.Причината обаче беше некадърен заварчик-това му струваше 700лв. ремонти по вътрешния салон.Що се отнася до ключ маса Да-желателно е да има.Все пак ходим навсякъде и това крие своите рискове-едно преобръщане и акумулатора може да даде "накъсо".При това трябва да е монтирана на лесно-достъпно място.Имам обаче една неяснота и затова ще попитам-Лошо ли е за Нива с компютър примерно всяка вечер при нощуване на автомобила да се изключва ключ-масата.Въобще честото и изключване влияе ли отрицателно на компютъра?Благодаря предварително.
Коментар
-
... за 12 години по рудниците съм се нагледал на какво ли не ... хвръкне камък , смаже някоя жица - и " електрожените " започват ... определено има смисъл да врътнеш за секунди джаджата и да няма поне червени жици , които да се опитват да подпалят всичко останало / който си мисли че по тези машини няма какво да гори много бърка ... веднъж да не тръгне огънят ... колкото по - рано му се попречи , толкова по - добре ... или нещо бъркам ??? / ....Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.
Коментар
-
Съвършено си прав-нищо не бъркаш.Аз затова още миналата вечер писах,че това е необходима добавка-темата беше на колегата Филип за някакъв ел.проблем.Но най-важното е първо да се приведе в пълна изправност ел.инсталацията и чак тогава като крайна-аварийна мярка да се монтира ключ-маса.Иначе не става-не може постоянно в колата да има "светкавици" и ръката ти постоянно да е на кл.-масата.Затова степенувайте нещата по важност.Последно редактирано от Янко Желязков; 18-11-09, 16:47.
Коментар
-
Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнениеКолега ИСКРЕНО ТИ съчувствам.Моята претърпя също пожар на 11.12.2008г.Причината обаче беше некадърен заварчик-това му струваше 700лв. ремонти по вътрешния салон.Що се отнася до ключ маса Да-желателно е да има.Все пак ходим навсякъде и това крие своите рискове-едно преобръщане и акумулатора може да даде "накъсо".При това трябва да е монтирана на лесно-достъпно място.Имам обаче една неяснота и затова ще попитам-Лошо ли е за Нива с компютър примерно всяка вечер при нощуване на автомобила да се изключва ключ-масата.Въобще честото и изключване влияе ли отрицателно на компютъра?Благодаря предварително.Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.
Коментар
-
Аз не казвам, че ключ-масата е лошо нещо. Тя създава своя дял проблеми в регулацията на напрежението, но извън това е ОК.
И се почват условностите:
Имате аларма? Тя трябва да е захранена. Ако не се внимава в схемата, такъв обходен проводник може да е сам по себе си причина за пожар, ако се опита запалване без включена маса.
Имате компютър? 15-ина километра градско, за да си набере статистиката на инжекторите. През това време - разход, емисии... всичко е наникъде.
Имате радио? Ама се губели станциите. А като се захрани и радиото обходно, следват проблемите като с алармата. Пукнатите тонколонки - отделно.
Освен това, ключ-масата прикрива проблеми по една сложна инсталация. Сега си представете, че искате да оставите една нощ включени габарити, а вече си имате 1-2-3 ампера утечка, за която никой не се е погрижил - нали не прави проблеми... Добро утро, пригответе си манивелата!
Коментар
-
Моята ключ маса е обикновена от тези едно времешните, такава имах в гаража-нова и я сложих. Иначе има нови модели с отдалечено управление т.е. ключ масата си е до акумулатора. Задейства се както пряко, така и с бутонче вътре на таблото например(много хитра работа), гасиш си натискаш си бутончето и си излизаш, без да вдигаш капаци и т.н. Имам вяра на инсталацията си уж и затова не си играя постоянно да я изключвам, може би защото все трябва да си вдигам капака. Сложих я точно за това както каза колегата - задържа стартера и сърцето ти се къса докато откачиш акумулатора.
П.П И аз съм по рудниците (Девня)Няма скъпа машина без ключ маса. Това е така, заради съотношението цена-машина/цена-ключ маса. Съвременните ключ-маси са в червен цвят и имат изцяло и единствено превантивна функция срещу пожар.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар