Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива и ключ маса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нива и ключ маса

Колеги,днес стана най лошото нещо от което се опасявах,инсталацията на нивата подаде дефект,колата се подпалила в двигателния отсек,има доста повреди.Аз много си уважавам машинката и никога не бих я сменил с друга кола,веднага се свързах с един приятел и вече е на ремонт.Исках да кажа,жизнено важно е всеки един автомобил да бъде оборудвам с Ключ маса,зада се избягват такива неприятни работи,не съм осетил нищо как е пламнала,добре че е минвал един комшия та е звъннал в пожарната-хората от пожарната са успели да я спасят(за което сам много благодарен)от пълно изгаряне.Колеги давайте полезни съвети за монтиране на ключ маса и лично аз ви препоръчвам,монтирането на ключ маса да бъде първото подобрение по вашия автомобил,зада се избегнат такива неприятни неща,направо сърцето ми се къса за нивичката....

До: Нива и ключ маса

Установил ли си кой/какво е виновника за аварията? Много лошо колега, съжалявам за нивушка.

Коментар

Колко пъти ще казвам, че ключ-масата не е средство против запалване. Ако инсталацията не е в ред, пожар ще стане и в движение.

Коментар

Незнам какво е,някъде някоя жица опирала-поне така предполагам,може и некадърно направена газова уредба.За сега установих само че трябва 1.Нова инсталация 2.Запалителна система-делко,бубина,кабели,комутатор и там другите работи 3.Преден стъкло 4.Табло-може от рифел,по здраво ще стане за това ще видим 5.Нов преден капак,и все си мисля че някъде някоя жичка е направила проблема около акомулатора е обгоряло най-силно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Колко пъти ще казвам, че ключ-масата не е средство против запалване. Ако инсталацията не е в ред, пожар ще стане и в движение.
          Колега,ако беше в движение можеше да спасим колата от по-големи щети,лошото е че е станало в 03:00 през ноща.Колта не е карана от 15:00 същия ден,това са 12часа,е стояла в покой и изведнъж"пуф" и почва даси гори.Предполагам ако е имало ключ маса нямаше дае станало нищо

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Предполагам ако е имало ключ маса нямаше дае станало нищо
            Щеше да изгори насред гората. Каква е разликата, освен че пожарната е по-далече, а гората - досами наблизо?

Коментар

... абсолютно съм съгласен / с ROCCO /, колкото и да е в добро състояние джипа , изненади никога не са иизключени и колкото по - бързо се реагира , толкова по - добре ... аз съм убеден привърженик на ключ - масата , особено след като пластината на тяговото реле на стартера ми един ден залепна , стартера остана постоянно включен а аз се чудех как по - бързо да откача акумулатора ...
              Последно редактирано от boyan01; 18-11-09, 15:47.
              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

... тежките автосамосвали в откритите рудници са скъпа техника , фирмите производителки на такива машини като ХИТАЧИ , ТЕРЕКС , ОРЕНСТЕЙН КЬОПЕЛ , БелАЗ и др . влагат джаджата " ключ - маса " на всяка своя машина ...
                Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Тежките машини са съвсем друга бира. И в тях ключ-масата има функция, различна от предотвратяването на пожар.

Коментар

Колега ИСКРЕНО ТИ съчувствам.Моята претърпя също пожар на 11.12.2008г.Причината обаче беше некадърен заварчик-това му струваше 700лв. ремонти по вътрешния салон.Що се отнася до ключ маса Да-желателно е да има.Все пак ходим навсякъде и това крие своите рискове-едно преобръщане и акумулатора може да даде "накъсо".При това трябва да е монтирана на лесно-достъпно място.Имам обаче една неяснота и затова ще попитам-Лошо ли е за Нива с компютър примерно всяка вечер при нощуване на автомобила да се изключва ключ-масата.Въобще честото и изключване влияе ли отрицателно на компютъра?Благодаря предварително.

Коментар

... за 12 години по рудниците съм се нагледал на какво ли не ... хвръкне камък , смаже някоя жица - и " електрожените " започват ... определено има смисъл да врътнеш за секунди джаджата и да няма поне червени жици , които да се опитват да подпалят всичко останало / който си мисли че по тези машини няма какво да гори много бърка ... веднъж да не тръгне огънят ... колкото по - рано му се попречи , толкова по - добре ... или нещо бъркам ??? / ....

Коментар

Съвършено си прав-нищо не бъркаш.Аз затова още миналата вечер писах,че това е необходима добавка-темата беше на колегата Филип за някакъв ел.проблем.Но най-важното е първо да се приведе в пълна изправност ел.инсталацията и чак тогава като крайна-аварийна мярка да се монтира ключ-маса.Иначе не става-не може постоянно в колата да има "светкавици" и ръката ти постоянно да е на кл.-масата.Затова степенувайте нещата по важност.
                        Последно редактирано от Янко Желязков; 18-11-09, 16:47.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                          Колега ИСКРЕНО ТИ съчувствам.Моята претърпя също пожар на 11.12.2008г.Причината обаче беше некадърен заварчик-това му струваше 700лв. ремонти по вътрешния салон.Що се отнася до ключ маса Да-желателно е да има.Все пак ходим навсякъде и това крие своите рискове-едно преобръщане и акумулатора може да даде "накъсо".При това трябва да е монтирана на лесно-достъпно място.Имам обаче една неяснота и затова ще попитам-Лошо ли е за Нива с компютър примерно всяка вечер при нощуване на автомобила да се изключва ключ-масата.Въобще честото и изключване влияе ли отрицателно на компютъра?Благодаря предварително.
                          ... изобщо не й влияе на компа , изпитано на практика ...

Коментар

Аз не казвам, че ключ-масата е лошо нещо. Тя създава своя дял проблеми в регулацията на напрежението, но извън това е ОК.

И се почват условностите:
                            Имате аларма? Тя трябва да е захранена. Ако не се внимава в схемата, такъв обходен проводник може да е сам по себе си причина за пожар, ако се опита запалване без включена маса.

Имате компютър? 15-ина километра градско, за да си набере статистиката на инжекторите. През това време - разход, емисии... всичко е наникъде.

Имате радио? Ама се губели станциите. А като се захрани и радиото обходно, следват проблемите като с алармата. Пукнатите тонколонки - отделно.

Освен това, ключ-масата прикрива проблеми по една сложна инсталация. Сега си представете, че искате да оставите една нощ включени габарити, а вече си имате 1-2-3 ампера утечка, за която никой не се е погрижил - нали не прави проблеми... Добро утро, пригответе си манивелата!

Коментар

Моята ключ маса е обикновена от тези едно времешните, такава имах в гаража-нова и я сложих. Иначе има нови модели с отдалечено управление т.е. ключ масата си е до акумулатора. Задейства се както пряко, така и с бутонче вътре на таблото например(много хитра работа), гасиш си натискаш си бутончето и си излизаш, без да вдигаш капаци и т.н. Имам вяра на инсталацията си уж и затова не си играя постоянно да я изключвам, може би защото все трябва да си вдигам капака. Сложих я точно за това както каза колегата - задържа стартера и сърцето ти се къса докато откачиш акумулатора.

П.П И аз съм по рудниците (Девня) Няма скъпа машина без ключ маса. Това е така, заради съотношението цена-машина/цена-ключ маса. Съвременните ключ-маси са в червен цвят и имат изцяло и единствено превантивна функция срещу пожар.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X