Има и други теми за проблема с най-различни места от където е влизала вода в нивите, но ето на какво се натъкнах аз на моята. Установих, че при мен водата влиза от уплътнението на предното стъкло. Наистина след многобройни щателни експертизи, опити и т.н. водата идваше единствено м/у уплътнението и купето. Чудех се дали да купя ново уплътнение, защото мислех, че това е изгоряло вече или да го уплътня с болкит. Понеже имам много болкит - цяла буца, а и ме мързеше да свалям цялото стъкло и да слагам ново уплътнение, взех, че подпъхнах болкит под уплътнението. Като заваля следващия дъжд се видя, че вода вече не влиза, обаче на следващия по-продължителен дъжд видях две капчици, които бяха влезли и те бяха достатъчни да ме побъркат. Значи извода е, че нищо не се беше получило т.е. водовлизането беше намаляло драстично, но не и напълно. Та затова купих ново уплътнение аз и днес свалих стъклото, и какво да видя. В основата на рамката от двете страни има по една дупка за водоотичане, оригинални, и в тях вкарано по едно маркуче, което да я води уж извън купето. Вижда се на снимките. ОБАЧЕ тези шлауфки не водеха навън, а както бяха вкарани си бяха вътре в купето. Така че каквото мине по тях капе вътре, все едно каквото с тях - такова и без тях. Видях, че са сложени неправилно и ги сложих както трябва, т.е. краят има да излезе в моторния отсек (виж снимките). Не знам дали всички ниви са с тази "система" за отичане, моята е 95' година. Не бях свалял до сега стъкло на нива, затова споделям с вас, за да се знае, ако някой не може да открие магическо влизане на вода в купето - да има и това предвид. Искам да кажа, че ако не ви стърчи маркуче в двигателния отсек, като на последната снимка, значи е твърде вероятно да имате моят проблем - маркучето да е нанизано, но право надолу, съответно без никакъв смисъл. Някой работник от Толиатти не е съвестен, то да беше само един.....

Коментар