Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катализатор или Резонатор!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Катализатор или Резонатор!?

Здравейте пичове!

Съвсем скоро ми се случи следната случка:
    отивам аз в сервиза,за да ми отстранят катализатора на Lada Niva 1.7i и след като го демонтирахме се оказа,че вътре няма абсолютно никой.Кух та дрънка.С други думи някой преди мен се е потрудил вече по въпроса,тъй като Нивата е втора употреба (2003та год.).
    След това майсторите намушиха вътре в "катализатора" открай докрай една тръба Ø45мм ,каквото е Ø-то на цялата ауспухова с-ма,завариха в двата края така намушената тръба и монтираха "катализатора" обратно.Дотук добре,но като подкарах Нивата се появиха доста силни и досадни вибрации при смяната от скорост в скорост и в интервалите,когато набирам,докато дойде време да превключа следващата предавка.Вибрации има и когато поддържам точно определена скорост.И то силни!
    Та сега се пита в задачката резонатор ли да монтирам на мястото на така модифицирания "катализатор" или да търся друго решение!?

Ей т'ва е въпросното "катализаторче",но вече модифицирано:

Порових се из интернет пространството и попаднах на фирма,която предлага заместител на катализатора или така наречения "резонатор",който изглежда горе долу така:

Решение ли е това или някаква измама!?

До: Катализатор или Резонатор!?

А защо не си сложиш един нов катализатор и нещата да заспят?

Коментар

резонатор е което ти трябва. изпитано многократно :-).ама резонатори има навсякъде. не ти трябва това от нета.
      висете отпуснато

Коментар

Ами сега след тези две гледни точки се получава едно разкрачено положение:
        1) Стандартния начин-плащам 520-600лв + монтаж за нов катализатор и ако сработи с ламбда сондите,забрвям;
        2)Нестандартния начин-плащам 25-30лв + монтаж за резонатор и пак ако сработи с двете ламди-мръсна газ по баира;
        В НАР ООД-Хасково ми споменаха и за трети възможен вариант,според който ми подменят контролера на Нивата 1.7i с друг такъв,но по стара версия и проблема отпадал.Себестоиност на упражнението-600лв + монтаж.
        И като така остава да се вземе решение-коя от трите пътеки да хващам!?

Коментар

Е, щом цените са такива - везните накланят към по-евтиното решение. Пробвай - няма да ти се съдере джоба

Коментар

Здравейте пичове!
            Значи да викажа к'во стана днес.
            Отидох в специализиран сервиз за ауспухови системи.За 15 минути ми монтираха резонатор (50лв-труд+материали).И резултата е следния:
            -жълтата ламба "Check Engine" вляво на таблото изчезна (надявам се завинаги);
            -минах през Елкон или там както се казва и показанията са много добри;
            -от 0 до 100км за 20.075 sec (Lada Niva все пак);
            Ей тука ви показвам как изглежда тая джаджа дето я курдисаха на мястото на катализатора:

Благодаря за вашите съвети!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X