Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик светлини за задна скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Датчик светлини за задна скорост

Когато купих колата преди няколко дни забелязах, че светлините за задна скорост не светят. Тествахме крушките - бяха наред.

Отидох в магазин и по каталог си купих нов датчик за Нива 21213 (каквато е моята "нова приятелка"). Легнах под колата, но що да видя - датчика под лоста за скорости, който е сложен в момента е много по-голям като размери. Оказа се, че нямам толкова голям гаечен ключ, за да го отвия и се отказах.

За мое щастие стана така, че проблема се оказа нагар по контакторите. Било е лош контакт и докато съм бърничкал кабелчетата се е оправило. Сега светлини за задна скорост имам.

Интересно ми е обаче защо датчика, с който е в момента, е толкова по-голям от орининалния (или поне този, който ми пробутаха в магазина)... Сменяни са скоростите?

До: Датчик светлини за задна скорост

Скоростите са си същите от Жигули насам. За датчика не знам - възможно е да е много различен на вид и все пак съвместим. Възможно е и да са ти дали нещо друго.

Коментар

Същия е на вид, но доста по-малък. Странна работа. Когато имам канал и голям гаечен ключ ще го развия и ще сравня.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        Същия е на вид, но доста по-малък. Странна работа. Когато имам канал и голям гаечен ключ ще го развия и ще сравня.
        имай предвид, че така ще смениш маслото на скоростите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          имай предвид, че така ще смениш маслото на скоростите.
          Опа... много много благодаря за предупреждението

Коментар

Колко масло трябва да има в една скоростна кутия та чак през дупката на датчика за задна да излезе?
            Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

ще се излее половината

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Скоростите са си същите от Жигули насам. За датчика не знам - възможно е да е много различен на вид и все пак съвместим. Възможно е и да са ти дали нещо друго.
                Да, само дето датчика на 4 степенната е по-малък от този на 5-степенната кутия и местоположението им е малко променено.

Коментар

Първоначално публикуван от nylon Преглед на мнение
                  Да, само дето датчика на 4 степенната е по-малък от този на 5-степенната кутия и местоположението им е малко променено.
                  Това отговори на въпроса ми. Аз съм с 5 степенна скоростна кутия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X