Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Багажник на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Багажник на Нива

Здравейте,

Може ли някой да покаже снимка на багажното отделение на стандартна Лада Нива (къса база) когато са паднали седалките? Гледах две Ниви и седалките падаха по много различен начин, което е странно. Едната беше много ефикасна, защото падаше напред и после имаше второ сгъване на цялата седалка и заставаше буквално вертикално залепена за предните седалки (за пода беше вързана с две панти отпред). При другата, която гледах нямаше такава екстра - просто си хлопваше напред и се получаваше нещо като стъпало, но все пак си беше равно.

Може пък на втората механизма да е бил разбрицан?

До: Багажник на Нива

Оригинално, всички имат втората степен на сгъване и не остава стъпало. Освен това, цялата задна седалка се държи на 4 болта и може за 2 минути съвсем да се махне. После се поставя обратно примерно за 3 минути.

Тази втората, която си гледал, е била малко ТНТМ или просто повредена (макар че не мога да позная какво ще и се повреди там).

Няма истински "механизъм". Има панти (доста големи и здрави) между облегалка и седалка и още един чифт панти между предния ръб на седалката и пода. Има и закопчалки за облегалката, които я държат в нормалното положение.

---
    Младежо, защо не дойдеш да видиш с какво се захващаш? От приказките ти оставам с впечатление, че изборът ти е емоционален и изобщо не знаеш с каква порода магарета си имаш работа. Карал ли си някога Нива?

Коментар

Сгъването с пантите е изключително удобно, защото прави доста голямо товарно пространство. Чудесно решение и още един плюс към избора ми.

На втория въпрос - не, не съм карал Нива никога, но имам представа от трудното управление, защото съм карал Лада Комби (но малко). Карам един много стар Форд на 23 години, който е с чудесно поддържано моторче, но всеки един момент ще клекне заради купето. Веднъж го кърпих, но втори път мисля да пропусна Иначе дълго време съм карал бордови бус VW и от време на време карам един VW Passat.

Коментар

Поведението на Нива (на пътя, в бюджета и в живота изобщо) няма нищо общо с 2104 (Лада комби). Сгъването е наистина много приятно, и позволява внушително натоварване, но не мисля, че е уникално за Нива.

Коментар

Не знам... да ти кажа за първи път го виждам...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение

На втория въпрос - не, не съм карал Нива никога, но имам представа от трудното управление, защото съм карал Лада Комби (но малко).бордови .............
            Лада комби съм карал около 13г. и смея да твърдя, че на управлението и биха завидили доста коли с хидравлика Няма база за сравнение с Нива както е казал и Ясен.
            Пийте червено вино! Дава здраве.
            А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

За багажното отделение на други коли незнам но в Нивата влиза права пералня като има и 35л. бутилка за газ.
              Управлението е доста по-тежко ако няма хидравлика, но парите спестени от фитнес-зали спокойно ще ги внасяш в близката бензиностанция!
              Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Нали винаги трябва да има нещо като "първи път"?

Коментар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X