Добър вечер колеги,значи моята нива е 2005 година последния карбураторен модел.Днес отказа да запали на газ,също така и на бензин,останових че не подава ток към свещите.Мисалта мие точно пред акумолатора има едно реле,което половината е алуминиево,другата половина е от пластмаса и влиза една букса.Възможно ли е да е от това реле,тоест то ли регулира тока за делкото,за съжаление е късно да направя снимка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нива,Реле-отказа да пали
Свий
X
-
До: Нива,Реле-отказа да пали
Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнениеДобър вечер колеги,значи моята нива е 2005 година последния карбураторен модел.Днес отказа да запали на газ,също така и на бензин,останових че не подава ток към свещите.Мисалта мие точно пред акумолатора има едно реле,което половината е алуминиево,другата половина е от пластмаса и влиза една букса.Възможно ли е да е от това реле,тоест то ли регулира тока за делкото,за съжаление е късно да направя снимка.Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited
Sofrace Offroad Team
-
Първо виж стига високо напрежение до централния кабел на капачката - трябва да може да прави 5-6мм искри към маса.
Ако не, виж стига ли ток до бобината. Ако да, смени комутатора ЗАЕДНО С БОБИНАТА и пробвай пак.
Такъв комутатор, освен в Нива и Самара, има в Голф2 и други VW, Сеат и т.н. Може да се различава по форма, но пасва на кабела. Бобината - нискоомен вариант, има я в посочените коли, тя върви с този вид комутатори. Не става жигулската бобина от по-старите Ниви.
Ако пак не ще, остава вариант да е повреден датчика на Хол в делкото или делкото да не се върти поради разбиване на задвижването му откъм двигателя.
Всичко това, разбира се, ако не се окаже скъсана жица някъде.
Коментар
-
Имаш ли аларма с имобилайзер? При мене се получи същото като се скапа имобилайзера естествено го изключих (вързах си кабелите през едно скрито ЦК ключе) и сега имам аларма без имобилайзер.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеИмаш ли аларма с имобилайзер? При мене се получи същото като се скапа имобилайзера естествено го изключих (вързах си кабелите през едно скрито ЦК ключе) и сега имам аларма без имобилайзер.
Коментар
-
На мене все още нищо по запалването не ми е горяло но съм видял доста изгоряли комутатори и други елементи от запалването за това в жабката го нося цялото резервно датчик на хол : бубина : комутатор. палец и капачка.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар