Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задния диферинциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със задния диферинциал

Колеги помагайте,от скоро сложих нови гуми на НИВАТА и не след дълго установих че ми износва задна дясна гума от външната страна,преди времи ми се беше скъсало ухота на надлъжната щанга и е дадох да ми е заварят,възможно ли да е от тово или е някакъв друг проблем
    0898707872-Здравко

До: Проглем с задния диферинциал

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
    Колеги помагайте,от скоро сложих нови гуми на НИВАТА и не след дълго установих че ми износва задна дясна гума от външната страна,преди времи ми се беше скъсало ухота на надлъжната щанга и е дадох да ми е заварят,възможно ли да е от тово или е някакъв друг проблем
    А карето смени ли го?

Коментар

Е от щангата е няма как да е от диференцяла въпреки,че и от щангата малко трудно ще ти износва гума освен ако не сте я заварили супер неграмотно.
      да не си сложил някоя стара гума или гаден регенерат.
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

До: Проблем със задния диферинциал

дане би да е заварено на криво ухото,застани отзаднаната страна на колата и се вгледай за разлики,знам ли аз имах същия проблем.Скъсано ухо на дългата щанга+скъсан болт на къста щанга,но си го центровах диференциала

Коментар

колеги някои ако може да ми каже колко е междоосовото разстояне на нивата мисля да е провера за разстоянието дали е едно и също и ако може някои да ми каже от къде се мери най-лесно и точно
          0898707872-Здравко

Коментар

Коментар

колеги някои ако може да ми каже колко е междоосовото разстояне на нивата мисля да е провера за разстоянието дали е едно и също и ако може някои да ми каже от къде се мери най-лесно и точно
              Измери диагоналите, така е най-сигурно.
              Има и вариант да си изкривил ръкава на дифа, тогава лагерите стоят неестествено и стават консуматив. Измери разстоянието м-у гумите в долната им най-ниска част и в горната най-висока част. До 1-2 мм не е проблем, но , ако е повече е лошо.

Коментар

Не може да е от щангата.Търси другаде!
                0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Видях колата-проблема е от щангата.По точно от нейната планка,която се хваща към купето-/гредичката/ с 4 гайки 10мм.Тя е заварена супер неточно.Шпилки и гайки въобще няма-просто са изрязани.Резултата-изместване на моста с 9мм.От едната страна междуосие 211мм.,а от другата 220мм.Така е-навсякъде има некадърници.
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 20-09-09, 15:59.

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                    Е от щангата е няма как да е от диференцяла въпреки,че и от щангата малко трудно ще ти износва гума освен ако не сте я заварили супер неграмотно.
                    да не си сложил някоя стара гума или гаден регенерат.

Е гумите не са кой знае какво TRAYL или нещо такова бяха ама са чисто нови на 800км невярвам да е от това и да е само задна дясна гума не ми се вярва,засега съм е обърнал и ще вида какво ще стане дали пак ще е яде и най-вероятно ще ходи на някой по-къдърен майстор
                    0898707872-Здравко

Коментар

По горе kiro_vd спомена, че може да е крив ръкав. Това е по-скоро причината да износва гума. На ладата задния мост е много мек и много лесно се изкривява дори при леко закачане или удар. Проверете за теч на масло от смемерингите на ръкавите (от към колелетата) защото ако е крив моста не може без теч на масло.

Коментар

Първоначално публикуван от nylon Преглед на мнение
                        По горе kiro_vd спомена, че може да е крив ръкав. Това е по-скоро причината да износва гума. На ладата задния мост е много мек и много лесно се изкривява дори при леко закачане или удар. Проверете за теч на масло от смемерингите на ръкавите (от към колелетата) защото ако е крив моста не може без теч на масло.
                        Е чак пък много мек не е.Ако е крив защо ще тече масло?

Коментар

По горе ако не забелязахте колеги писах,че съм видял колата и причината за проблема е установена.Просто проследете темата от самото и начало и ще разберете за какво става въпрос-няма смисъл да гадаете при вече решен проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X