Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Преобуване" на Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Преобуване" на Лада Нива

Здравейте, хора,
    Обръщам се към вас тук в този форум, защото знам, че на едно място ще получа всичката необходима информация от хора, които знаят за какво става въпрос

Та на въпроса. Имам една старичка Нива, 2005 г., 1,7i. Ладичката е доста пазена, гаражна и дори "хваща окото" Няма подобрения по нея, не сме я ползвали никога на истински offroad, не възнамеряваме и да го правим. Обута си е с нейните 16-ки и 175/80/16. Трагични гуми, но.... така си я взехме. Дойде време да ги сменя, защото вече се нацепиха доста. Пред следната дилема съм - да си сложа на нейните джанти същия размер гуми или да сменя с нещо малко по-качествено. И тук идва въпросите ми:

- Не искам да слагам джанти и гуми, които да стърчат от калниците
    - Не искам да слагам и валяци, които да опират при завой и пр.
    - Мога ли да сложа 15-ки и от каква кола да търся джанти, така че да нямам гореизброените проблеми
    - Да си заложа ли на 16-ки, за да не сменям джантите и колко широки гуми мога да поставя според вас на оригиналните джанти - 195? Или ще опират?

Колата я ползвам веджън-два пъти годишно за палатки по Дунава. В най-лошия случай да завали дъжд и да поразкаля пътя. Няма да я вкарвам някъде по ровове и тежки терени

Благодаря на всеки, който би се отзовал с отговори

Поздрави,
    Тодор

До колкото намирам, 205/80/16 е максималния размер, при който гумите няма да опират и мога да сложа на оригиналните джанти. Загледал съм се в тези два варианта:

- YOKOHAMA G015 с оригиналния размер 175/80/16
    - GRIPMAX INCEPTION A/T с размер 205/80/16

По-голямата гума ме притеснява дали няма да натовари сравнително нежната Нива

Коментар

Купи си 175/80R16 И-511 КАМА. Гумата се води зимна и е добра за този сезон. Ще ти върши работа и за веджън-два пъти годишно за палатки. Аз лично съм предубеден за 15-ки джанти и гуми .../75R16. Иначе има опции..

Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
        Купи си 175/80R16 И-511 КАМА. Гумата се води зимна и е добра за този сезон. Ще ти върши работа и за веджън-два пъти годишно за палатки. Аз лично съм предубеден за 15-ки джанти и гуми .../75R16. Иначе има опции..

YOKOHAMA G015 не са ли по-"добър" вариант? Като запазя оригиналния размер, разбира се

Коментар

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Вероятно ще са по-добрия избор! Не съм карал с такива. И най-вече запази оригиналния размер. Последното е лично мнение, разбира се..

Това са гумите за Нива. https://gumi-novi.com/6-00-16-lassa-...95-92k-tt.html
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Признай, че се майтапиш!
          Когато имах Нива, 90 и някоя година, беше с подобни гуми. Не го пожелавам на никого.
          Продадох я на брзинка.

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          Признавам,че не се майтапя. Все още имам Нива и я карам само с такива Ласи!

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          Сега обърнах внимание,че си писал "с подобни" . Демек с черни и кръгли.🤣 Имам чувството,че със Спртак сте близнаци,разделени още в родилния дом и скоро ще ви дават в "Съдби на кръстопът" как се откривате.🤣 Професори от всякъде и компетентни по всяка една тема.

Карам с Yokohama AT G015 и са много добри гуми.
        За твоите цели са идеални, ако те устройва цената скачай смело.
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X