Здравейте, хора,
Обръщам се към вас тук в този форум, защото знам, че на едно място ще получа всичката необходима информация от хора, които знаят за какво става въпрос
Та на въпроса. Имам една старичка Нива, 2005 г., 1,7i. Ладичката е доста пазена, гаражна и дори "хваща окото"
Няма подобрения по нея, не сме я ползвали никога на истински offroad, не възнамеряваме и да го правим. Обута си е с нейните 16-ки и 175/80/16. Трагични гуми, но.... така си я взехме. Дойде време да ги сменя, защото вече се нацепиха доста. Пред следната дилема съм - да си сложа на нейните джанти същия размер гуми или да сменя с нещо малко по-качествено. И тук идва въпросите ми:
- Не искам да слагам джанти и гуми, които да стърчат от калниците
- Не искам да слагам и валяци, които да опират при завой и пр.
- Мога ли да сложа 15-ки и от каква кола да търся джанти, така че да нямам гореизброените проблеми
- Да си заложа ли на 16-ки, за да не сменям джантите и колко широки гуми мога да поставя според вас на оригиналните джанти - 195? Или ще опират?
Колата я ползвам веджън-два пъти годишно за палатки по Дунава. В най-лошия случай да завали дъжд и да поразкаля пътя. Няма да я вкарвам някъде по ровове и тежки терени
Благодаря на всеки, който би се отзовал с отговори
Поздрави,
Тодор
Обръщам се към вас тук в този форум, защото знам, че на едно място ще получа всичката необходима информация от хора, които знаят за какво става въпрос

Та на въпроса. Имам една старичка Нива, 2005 г., 1,7i. Ладичката е доста пазена, гаражна и дори "хваща окото"

- Не искам да слагам джанти и гуми, които да стърчат от калниците
- Не искам да слагам и валяци, които да опират при завой и пр.
- Мога ли да сложа 15-ки и от каква кола да търся джанти, така че да нямам гореизброените проблеми
- Да си заложа ли на 16-ки, за да не сменям джантите и колко широки гуми мога да поставя според вас на оригиналните джанти - 195? Или ще опират?
Колата я ползвам веджън-два пъти годишно за палатки по Дунава. В най-лошия случай да завали дъжд и да поразкаля пътя. Няма да я вкарвам някъде по ровове и тежки терени

Благодаря на всеки, който би се отзовал с отговори

Поздрави,
Тодор
Коментар