Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Провисна ми тапицерията на тавана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Провисна ми тапицерията на тавана

Здравейте отново.Проблема не е голям, но като седна в нивата и тапицерията на тавана се опира в косата ми.Колата е гаранционна още.Дали могат лесно да опънат тапицерията и колко време би им отнело?
    [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
    [/URL]

До: Провисна ми тапицерията на тавана

Защо не питаш в сервиза?

Мога да ти кажа, че на теб ще ти отнеме доста време и мамата. По-добре да си го правят те.

Коментар

Колега,проблемът е видимо малък,но зада се смени таванната тапицерия трябва дасе извадят всичките прозорци и там разните пластмаси по купето+оплатненията на вратите и задния капак.Менил съм на жигула и е доста мъка даго опънеш от предното стакло до задния капак,ако нети беше гаранционна щях дати препоръчам присади си от лада 5ца или 7ца-те са с цял таван-на скоро виждах една нива с такъв таван.

Коментар

И моята е така - още при закупуването беше така! Дразни ме защото сам 198 см. и постоянно ми опира скафандъра в тавана - даже днеска докато разчепквахме Нивата със Злой - го набелязах в плана - но си е доста работа и пипкава и кога ще стане - никой не знае - Ако не е провиснал кой знае колко не се занимавай! Мръсна газ и ляв мигач!
        P.S. - Ако това е Нивата на аватарата ти - за какво си турнал тия декоративни тръбички отдолу под предната броня? Режи и хвърляй - само си намаляваш клиеранса от пред и ъгъла на атака на предните гуми! ЕЕЕ може да не я използваш като мен за взривяване в гората - знам ли

Коментар

гадна работа.то тъкмо колата влиза в сезон на употреба...няма се занимавам за сега

да, на аватара е моята нива. досега не съм опирал на ъгълчетата, но и не влизам в гората. освен като ходих на яз Тича, но пак нямах проблеми.

аз още се уча, а и съм по-кротък
          [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
          [/URL]

Коментар

Проблема се решава абсолютно тривиално, за около 30 минути и 10 лева. Не е необходимо махането на стъклата с изключение на най-задната част на тавана, която е малко по-трудно достъпна.

Имах го същия проблем.И моята е гаранционна, от Елва, ама като ходих да ги питам все нещо нямаха, така че накрая взех да о оправя сам.

Процедурата е следната.
            Тавана провисва, защото шпинглите се опъват в ктаищата от едни пластмасови втулки, които се чупят после почват да хлопат в дупките. Проблема е че ако се сменят с нови след време и те ще се счупят.

Решението е сравнително просто, не се слагат оригиналните втулки. Мислех да ги поръчвам на струар, но после се сетих да потурдя в интернет...
            http://nivavod.com/wiki/?cat=90
            Има снимки...
            Там предлаат тези втулки да се заменят с метални тръбички ... и ето го решението .... Кухи нитове.
            Взимат се кухи нитове 20х8. Вътрехния диаметър на отвора на стъблото е 5.5-6 мм. Влизат перфектно върху шпринлите (те са фи 5).

Сваля се уплътнението на втарите (издърпва се лесно, необходимо е да се свали дамо горния край). Свалят се дръжките над вратите. Всаля се платмасата на предните колонки. Тавана е хванат с едни скоби за ламарината. С отверка се махат тези скоби (като се свалят може леко да се чукнат с чукче, за да се не са се отхлабили от махането.)

Като се махнат скобите може да се бръкне между тавана и покрива с ръка, като първите 3 шпрингли се достигат свободно.
            За да се достинат задните 2 шринли е необходимо да се махне уплътнението на задната врата (багажника). Но при мен освен скобите, тавана беше залепен и с някакво адно лепило, което не успях да махна.

Надяват се кхите нитове върху шпринглите и се натикват в гнездата им на тавана.

След ътова по обратния ред се опъва на ново тавана и е отово.
            Необходимо е да се залепи уплътнението на вратите. За целта има един силикон на Bizon които черен на цвят и го дават точно за тази работа (от там идва и цента 10 лв. защото нитовете са по 20 стотинки).

И това е.

При мен бяка откачени всички шпринли без последната (която така и не успях да оправя). Но като се опъна тавана и тя вече не виси толкова, защото другите я повдигат.

Ами това е в общи линии

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X