Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко литра масло определя производителя за двигателя на ВАЗ 21214

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко литра масло определя производителя за двигателя на ВАЗ 21214

Значи информацията в книжката е неправилна. Вече не се продават големи филтри. При това филтъра ми е руски.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Във всеки двигател има кухини в които се задържа масло по дълго време и не може да истече за десетина минути а има и места от които никога не истича. Мойта нива преседя две седмици със свалена глава отвит филтър и пробка на картера и все си капеше като свалих мотора и го обърнах пак истече малко масло.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
        ...принципа на смяна е отвива се масления филтър и после пробката а не обратното да източиш каквото има в картера и после само да смениш филтъра...
        И от мен един глас, че този принцип си е чиста "градска легенда". В нито една техническа документация за обслужване на Лада не съм срещал подобна последователност. Тук http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...dvigatele.html може да се види как се сменя маслото в двигателя.
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
          И от мен един глас, че този принцип си е чиста "градска легенда". В нито една техническа документация за обслужване на Лада не съм срещал подобна последователност. Тук http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...dvigatele.html може да се види как се сменя маслото в двигателя.
          Браво е това е пример а не тия приказки под шипковия храст които си ги дрънкаме.За напред за всички от вас които не вярват в това което казвам ще снимам видео клип колко масло се доизточва при отвиването на масления филтър и искам да знам над колко милилитра ще кажете,че сте се изказали неподготвени?Или по лесния варянт нареждате се всички под картера на някоя нива щом токлова няма значение и аз само ще отвия филтъра тъкмо ще ми разкажете за градските легенди.
          Последно редактирано от kinex; 25-08-09, 21:08. Причина: лични квалификации
          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Да поясня,че принципа на смяна е отвива се масления филтър и после пробката а не обратното да източиш каквото има в картера и после само да смениш филтъра ти как го правиш?До сега всички бензинови лади са събирали по 3,75 и твоята включително!
            Браво е това е пример а не тия приказки под шипковия храст които си ги дрънкаме.За напред за всички от вас които не вярват в това което казвам ще снимам видео клип колко масло се доизточва при отвиването на масления филтър и искам да знам над колко милилитра ще кажете,че сте се изказали неподготвени?Или по лесния варянт нареждате се всички под картера на някоя нива щом токлова няма значение и аз само ще отвия филтъра тъкмо ще ми разкажете за градските легенди.
            Последно?
            Първият цитат е антипод на втория,в който си удовлетворен от руския линк,в който се източва маслото,след изчакване се завива пробката и след това се маха стария филтър.
            Последно редактирано от kinex; 25-08-09, 21:09. Причина: неправилен цитат

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              Последно?
              Първият цитат е антипод на втория,в който си удовлетворен от руския линк,в който се източва маслото,след изчакване се завива пробката и след това се маха стария филтър.
              Да това е чудесно ръководство но удовлетворен далеч не съм.Всички е редно да разберете ,че това е принцип който ако при нивата ще допринесе за източването на още 100мл при някой автомобили помага за източването на много повече не само ладата е кола а принципа важи за всички.Принципа го поясних не токова за нива и за хора които само си сменят маслото а за хората които ходят по разни сервизи и масларници кадето разни маслари които до скоро са били я серитьори я продавачи не спазват този принцип защото им е по лесно да не им капе по главата.Е не всички автомобили се ремонтират пред екрана и само с раководство не става трябват и практически знания и опит. Но вече ракавицата е хвърлена и клипове ще има за да може и някой да се поучи от тази тема ще снимам автомобили с външен филтър като на нива при който разликата е малка и автомобили със сменяем елемент като Фолксваген примерно 1.9тди да видите там колко изтича при отвиването на филтъра.Не беше лошо някой да се разрови и по дригите раздели и да види,че и там сме водили подобни спорове и ,че щом съм се обадил по някой въпрос значи съм сигурен в това което казвам тук не става въпрос за количеството 5,50,500мл а за принципа,че щом се сменя масло и това което е по магистралите може да се източи защо да го оставяме в картера за мен спора приключи сега да видим фактите очаквайте видеоклиповете.
              Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
              Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Има и друго.

Източил си маслото от картера на предварително загрятия мотор, махнал си ифилтъра....,обаче не всичко в мотора се е източило. В секцията на помпата, остава от старото масло. Него, няма как да го махнеш оттам.

Има, чрез въртене със стартера при откачено запалване. Ще излезе през потока на махнатия филтър. 5 секунди стигат, за да видиш още колко има да се източва. М, проблем при качване на новото масло след това, не съм видял.

Коментар

Но вече ракавицата е хвърлена и клипове ще има за да може и някой да се поучи от тази тема ще снимам автомобили с външен филтър като на нива при който разликата е малка и автомобили със сменяем елемент като Фолксваген примерно 1.9тди да видите там колко изтича при отвиването на филтъра.
                  Айде няма нужда. Който не вярва, да развива филтъра при махната пробка и да се къпе.
                  Топъл дъжд. Чаакан дъжд.
                  Бликнал в миг и отшумял.
                  Как светът изведнъж, стана по-красив и вял.
                  Та-на-на-на.

Коментар

3.6л. е по каталог!
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Има логика първо филтър после пробка.
                      Но като се замислих днеска, каква е логиката да отвиеш първо пробката и после докато ти капе на главата да отвиваш филтъра?? Качих на брат ми колата да сменям масло и най естественото ми се стори последователноста, филтър - пробка. То си едва естествено като действие. Колко пъти съм сменял, никога не съм се и замислял за това. Има ли колеги които правят обратното?

И не разбрах също какво ще черпим Евгени?
                      Последно редактирано от Гергин; 29-09-09, 08:24. Причина: допълване
                      Пийте червено вино! Дава здраве.
                      А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Моето масло го сменях в събота. Нива 1.6 с маслен филтър MANN. Последния е видимо по-голям като размери, но като вместимост не знам. Налях точно 3.5л масло. Ако разстоянието между мин и мах мерено по щеката е точно 1литър, то сега имам около 200мл. повече в двигателя, също определено с мерене по щеката.
                        Хората са казали "Да има...", което е в повече, тя милата Нивка ще си го поизгори.
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X