Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива за Траял

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нива за Траял

Много резонна е посоката на развитието на темата.
    Нивата си е един калпав продукт на ширпотребата в границите "соц-посттотал-капитал". Желанието, любовта, ентусиазма да се подобри това чудо на техниката е покъртително и заслужава поздравление.
    Че е куца, куца е, че се чупи, чупи се, но е далеч по-добра от аро или махиндрАта.
    За собственика си Нивата е сладка, достъпна 4х4 приятелка, отзивчива, капризна...
    Плаче като Сомалийско сираче и си трябват грижи.
    И както в реалния живот след риалитито "Пълна промяна" има за някой развод, то и тук щастието и очакванията могат да не седнат на една маса.
    Следя темата с интерес.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Между другото искам да попитам колегата VLADYAS,ако има желание да сподели как точно пръсна дифа.Защото все пак колкото и да е слаб не може ей така без никаква причина да се счупи.Наистина двамата с Киро хвърлиха голям труд и усилия за да участват в траяла.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
        Между другото искам да попитам колегата VLADYAS,ако има желание да сподели как точно пръсна дифа.Защото все пак колкото и да е слаб не може ей така без никаква причина да се счупи.Наистина двамата с Киро хвърлиха голям труд и усилия за да участват в траяла.
        Не знам от какво точно се пръсна дифа,само предполагам че има пръст предишна повреда,при която планката на дифа,тази която се намира от ляво се откъсна и шпилката на задната планка спука част от корпуса или по-точно отвора, в който е навита шпилката.Надолу нямаше видимо да е спукано и след като го заварихме спуканото го монтирах и нямаше проблеми.С друго не мога да си обясня станалото.Вкарвал съм я в какви ли не по-тежки условия и не е имало никакви проблеми, и в един момент-дошло си му е време,но защо точно тогава?Още ме е яд че точно тогава стана!
        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
          Това че механиците са слаби незначи че машината неможе да се подготви за състезание.ЯВОР ГО ДОКАЗА КАТО ЗАВЪРШИ ТРЕТИ.Много бързо падате духом.Добре че несте пред СТАЛИНГРАД ще се предадете.
          Колега Токарев,не ме познаваш за да твърдиш че механиците са слаби!Аз сам си подготвям машината и мога да заявя че всичко направено по нея ,което въобще не е малко е направено както трябва,така че-Айде нема нужда да се обиждаме.
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
            Не знам от какво точно се пръсна дифа,само предполагам че има пръст предишна повреда,при която планката на дифа,тази която се намира от ляво се откъсна и шпилката на задната планка спука част от корпуса или по-точно отвора, в който е навита шпилката.Надолу нямаше видимо да е спукано и след като го заварихме спуканото го монтирах и нямаше проблеми.С друго не мога да си обясня станалото.Вкарвал съм я в какви ли не по-тежки условия и не е имало никакви проблеми, и в един момент-дошло си му е време,но защо точно тогава?Още ме е яд че точно тогава стана!

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
              Колега Токарев,не ме познаваш за да твърдиш че механиците са слаби!Аз сам си подготвям машината и мога да заявя че всичко направено по нея ,което въобще не е малко е направено както трябва,така че-Айде нема нужда да се обиждаме.
              Влади, на 100% съм съгласен с теб. Аз, поне видях твоята Нива и повярвайте, страшно много труд е положен по нея. При мен, както казах се скъса вътрешното каре от шлиците, където влиза в дифа. Същото е купено и сменено преди 4 месеца, продавача каза, че било добро и останало от едно време, но след, като го погледна разбирач, каза, че проблема е в материала. Измерих и самото каре вътре - съчми, сепаратор и се оказа, че няма нищо общо с оригиналните. Само шлицата и леглото на лагера отговарят. Нивата си е отлична машинка, но не за тези гаври на който я подлагаме. Вече втори път чупя полуоска и си мисля, че слабото и място е предният диф и трансмисия.

Коментар

преди време четох една тема (мисля че беше на Явор ) ... та той си беше преправил предния диф. с цял ако бъркам нешто поправетеме
                Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
                  преди време четох една тема (мисля че беше на Явор ) ... та той си беше преправил предния диф. с цял ако бъркам нешто поправетеме
                  Няма нищо вярно.
                  Разисквано е много на предишната страница.
                  В момента карам с диф 10-43, демек пред. число 4.3, някой пробвал ли е да монтира 9-43, с пред. число 4.77 ?
                  С такива дифове и кутия 2101 колата ще стане максимално бавна и ще има нужната тяга, при положение , че се смени и разпределителният вал с 280` подходящ за целта- повече сила в ниските обороти .
                  Последно редактирано от kiro_vd; 04-10-09, 22:50.

Коментар

Да Киро,има разбира се логика в това което казваш,НО дали така с тая вече наистина бавна трансмисия на мотора не му олеква много и почва да троши всичко след себе си...или греша...Нали ме разбираш-просто му се дава голям мощностен потенциал и в един момент нещо по трансмисията не издържа и изтропва.Другия проблем според мен са и прекалено големия диаметър гуми.

Коментар

Всичко е в размера на гумите и в шарката.Не ги ли улучите винаги ще си чупите Нивите

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
                        Колега - с интерес следя твоята работа по подобряване на нивата .
                        Очаквах наистина супер резултат ( с блокажа ).... жалко , че така се получи ......
                        Според мен причините са следните :
                        1. Нивата е изчислена за гуми 175/16. Като слагаме по-големи - 205 това значи 20 % по-голямо натоварване само от размера на гумите .
                        2. Нивата е изчислена за полуоски с определена дължина. Като сте обърнали джантите сте увеличили дължината на полуоските . А това по системата на лостовета ( лост от първи род и т.н ) увеличава МНОГОКРАТНО натоварването на СЧУПЕНАТА ЧАСТ .
                        3. Всичко това прибавено към търсения резултат ( по-агресивно натоварване ) натоварва Нивата с 2-3 пъти повече , отколкото може да издържи .
                        Така разсъждавам аз . Мисля , че не греша .
                        За това си мисля , че ако сложите блокажа на моста - НО с нормални гуми и нормално сложени джанти - няма да има проблем.
                        Но това е само предположение .
                        Според мен да не се отказваш . Стигнал си почти до финала - просто малко намали натоварването и си на траяла.
                        Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Според мен да не се отказваш . Стигнал си почти до финала - просто малко намали натоварването и си на траяла.
                          Успех !
                          Тук ще си позволя да те опонирам.Защото е неразумно да подтикваш някого да продължава да хвърля още излишни нерви ,труд и пари,за нещо ,което той вече е разбрал по трудния начин ,че не става.Защото си е финансов мазохизъм от "нива" да направиш монстър,та дори и в софт вариант.Нивата никога няма да бъде нищо повече от по височкия автомобил на председатаеля на местното ТКЗС.То предполагам и такъв е бил замисъла.Само дето "по советскому" ще заменим "ТКЗС" с "колхоз".
                          В тази насока ,колегата може да мине на "витара",ако държи на джипка от същия клас,но в пъти по здрава,а ако е сериозно болен,рано или късно ,ще стигне до Тойота или Патрол.Пожелавам му успех.
                          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                            Тук ще си позволя да те опонирам.Защото е неразумно да подтикваш някого да продължава да хвърля още излишни нерви ,труд и пари,за нещо ,което той вече е разбрал по трудния начин ,че не става.Защото си е финансов мазохизъм от "нива" да направиш монстър,та дори и в софт вариант.Нивата никога няма да бъде нищо повече от по височкия автомобил на председатаеля на местното ТКЗС.То предполагам и такъв е бил замисъла.Само дето "по советскому" ще заменим "ТКЗС" с "колхоз".
                            В тази насока ,колегата може да мине на "витара",ако държи на джипка от същия клас,но в пъти по здрава,а ако е сериозно болен,рано или късно ,ще стигне до Тойота или Патрол.Пожелавам му успех.
                            Колега - защо да ме опонираш ...... ти си имаш мнение и това си е нормално .
                            Аз просто изказвам подкрепа към колегата . Вече е стигнал до някъде - той си знае силите и желанията .
                            Иначе - лесно се дават съвети на чужд гръб ........" да си купи Дефендър къса база и ще е доволен "......но дали има нужда от такива съвети ?
                            Всичкият труд до тук какво да го прави ?
                            Счупената Нива - какво да я прави ?
                            Ами ако "случайно" се счупи и Витарата ...... какво ще го посъветваш ?
                            Въобще да си мислим , че можем да променим човека си е направо смешно .
                            Когато един колега иска да създаде свой джип - единствения път е да го подкрепим . Само толкова .... според мен .

Коментар

Колега - с интерес следя твоята работа по подобряване на нивата .
                              Очаквах наистина супер резултат ( с блокажа ).... жалко , че така се получи ......
                              Според мен причините са следните :
                              1. Нивата е изчислена за гуми 175/16. Като слагаме по-големи - 205 това значи 20 % по-голямо натоварване само от размера на гумите .
                              2. Нивата е изчислена за полуоски с определена дължина. Като сте обърнали джантите сте увеличили дължината на полуоските . А това по системата на лостовета ( лост от първи род и т.н ) увеличава МНОГОКРАТНО натоварването на СЧУПЕНАТА ЧАСТ .
                              3. Всичко това прибавено към търсения резултат ( по-агресивно натоварване ) натоварва Нивата с 2-3 пъти повече , отколкото може да издържи .
                              За това си мисля , че ако сложите блокажа на моста - НО с нормални гуми и нормално сложени джанти - няма да има проблем.
                              Успех !
                              Еми според мене всички си стойте пред компютрите и пишете пълни глупости.....
                              1. на нивата няма шпер или самоблокираща касета явно не си прочел темата както трябва защото беше пусната темата от него ама касетата беше поставена на друга нива.....
                              2.нивата си беше с подходящи гуми в смисал такива за да не я натоварват така че да се счупи...
                              3. джантите не са обръщани, а са от витара и то нормални не са преправяни и така нататъка само с по малко изнесен борд и в пъти по здрави от тези на нивата ..........
                              4. на нивата предния диференцял се държи на 2 шпилки и при това корпуса му е от алумин и ако не усилиш задната планка където държи на блока, планката се сгъва и шпилката се чупи или сгъва същевремено като чупи коруса на предния диф.
                              5. тука някой хора от форума твъдяха, че майсторите са зле еми какво да ви кажа нивата се прави с голям мерак и никога не се прави на бързо както повечето правят и само говорят без да знаят какво е направено за този автомобил...

Еми до тук спирам направете си изводи преди да пишете каквото и да е било !!!

Коментар

...
                                Успех !
                                Ми не грешиш. Ама как си го представяш тоя "траял" с "нормални" гуми? Човека иска да кара офроуд, че даже и да се състезава с нея, не да ходи за риба и гъби.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X