Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлика-Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хидравлика-Нива

Здравейте,колеги някой има ли представа дали може дасе присади хидравлика от някакъв западен автомобил на нива.Чувам съм че ставал сектор от опел Омега,но не съм сигорен затова се допитвам до вас.Поздрави

ПС:ако някой е слагал,хубаво ще бъде да направи някоя друга снимка.

До: Хидравлика-Нива

Не е ли по добре да се вземе оригиналната хидравлика за нива. То тя май пак е от Омега. Или поне да се видят какви са еднаквите части и какви са различните.

Коментар

Първоначално публикуван от amitko Преглед на мнение
      Не е ли по добре да се вземе оригиналната хидравлика за нива. То тя май пак е от Омега. Или поне да се видят какви са еднаквите части и какви са различните.
      По хубаво е, ама последно, като питах за хидравлика, ми казаха някаква цена над 1000лв. без работа
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Хидравлична рейка, може да се сложи. Колко Лади са с такива.

Хидравлична кутия, също може да се монтира. Фиат 132 е твоята кола. Ако изобщо откриеш такава, може и без много зор да се набута.

На инжекционна Нива - проблем не би имал.

На карбураторна, ще трябва да изпраскаш 1000+ празен ход. Разхода на гориво си е твой проблем. На празен ход, хидравликата ще го претоварва, ще иска да гасне. Дали ще подаваш газ, докато маневрираш на тясно, също е твой проблем.

Коментар

Добър вечер.Нещо излезна като не"оригинална хидравлика на нива" + или -,както и дае решил съм да слагам хидравлика,нова в магазина излиза доста солено-преди време видях монтирана хидрвалика от Омега на Жигула не виждах никви порблеми с работенето на двигателчето.Искам да попитам-ако сложа секторна кутия от опел омега-захващането същото лие както на нивата,там където се захваща и кормилната щанга или трябва резни тук,парни там.Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Добър вечер.Нещо излезна като не"оригинална хидравлика на нива" + или -,както и дае решил съм да слагам хидравлика,нова в магазина излиза доста солено-преди време видях монтирана хидрвалика от Омега на Жигула не виждах никви порблеми с работенето на двигателчето.Искам да попитам-ако сложа секторна кутия от опел омега-захващането същото лие както на нивата,там където се захваща и кормилната щанга или трябва резни тук,парни там.Поздрави
            Намери темата за моята Нива и ще видиш,че става.Не пасва точно.Голяма игра е...

Коментар

Най-лесно е да се монтира хидравлика като на 21214, понеже има от къде да се види как е направено. Не е сложно за изпълнение, но не е и евтино. Свързано е със смяна на радиатора, изместване и монтиране на два вентилатора пред него - един няма да бъде достатъчен, допълнително монтирана шайба на коляновия вал, ремък и други дребни неща. Двигателя не се товари на място и няма да я усеща.
              Като купувах моята имах избор с или без хидравлика. Разликата беше 1200 лв.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                Най-лесно е да се монтира хидравлика като на 21214, понеже има от къде да се види как е направено. Не е сложно за изпълнение, но не е и евтино. Свързано е със смяна на радиатора, изместване и монтиране на два вентилатора пред него - един няма да бъде достатъчен, допълнително монтирана шайба на коляновия вал, ремък и други дребни неща. Двигателя не се товари на място и няма да я усеща.
                Като купувах моята имах избор с или без хидравлика. Разликата беше 1200 лв.
                За 1200лв. доста часа във финтеса губиш Взимаш без, и си заякваш в раменете без проблем

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                  За 1200лв. доста часа във финтеса губиш Взимаш без, и си заякваш в раменете без проблем
                  То не е само до парите но за какво и е на нивата хидравлика за тия колометри на нива които съм ги минал хидравликата е било последното нещо което ме е дразнило ,че го нямам само в града при паркиране на зад е малко кофти с едната ръка но се свикава а и спрямо доста други автомобили и някой джипове на нивата волана не е тежък ако всичко друго и е наред.А и хидравликата си е още един агрегат за потдръжка който и дори разработван май от ZF не е вечен зор ли е да има още едно нещо което и то да се чуди кога да се развали и да се щудиш Руснаците от каде са я извадили тая зглобка да не говорим,че на тях това май им е една от първите хидравлики освен тия на правителствените автомобили.
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                    То не е само до парите но за какво и е на нивата хидравлика ...
                    дълбока, тлъста кал.
                    имаше няколко случки, когато съм се чудил къде да се запъна, че да мога да завъртя геврека. после и по тавана имах кални стъпки иначе се свиква. като я взех само първият месец ме боляха предмишниците обаче я карах по 1500 км. седмично. и с по-малък геврек. какво да правиш, такава ми беше работата...

така че казвайте, как става номера
                    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

На моята имам хидравлика оригинална ако искате ще ви я щтракна с фотото.Не е нещо извънземно.

Коментар

Всяка информация е добре дошла.

Коментар

Хидравликата е разработвана от ZF по поръчка на Авто ВАЗ за всчки мадели на Лада-НИВА Подобна секторна кутия има на Мерцидес 124

Коментар

Първоначално публикуван от Pwter-D Преглед на мнение
                            Хидравликата е разработвана от ZF по поръчка на Авто ВАЗ за всчки мадели на Лада-НИВА Подобна секторна кутия има на Мерцидес 124
                            Подобна? Значи от 124ка може и да стане??? Те са повече, от НИВИ с хидравлика

Коментар

Първоначално публикуван от Pwter-D Преглед на мнение
                              Подобна секторна кутия има на Мерцидес 124
                              На 124 кутията е толкова подобна на нивовата колкото нивовия стоп е подобен на тоя на Форд фиеста да наистина е с хидравлика и наистина е кормилна кутия а не рейка но какво от това случайно да си ги налагал двете кутий една до друга защото аз съм?
                              Със същия успех са подобно всички кормилни кутий с хидравлика.
                              Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                              Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X