От известно време насам, но не винаги при движение на колата се чува едно просвирване като на лагер откъм раздатката. Най-вече се проявява когато обротите са между 2000 - 2200. Масло в раздатъчната кутия има достатъчно, хубаво, синтетично, по спецификация. Трябва да отбележа, че така и неуспях да гресирам каретата на карданите, но не ми изглежда да е от тях защото шума идва малко отпред. Колата е на около 13000км. Какво може да бъде според вас?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Просвирване откъм раздатката - Лада Нива?
Свий
X
-
До: Просвирване откъм раздатката - Лада Нива?
Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнениеОт известно време насам, но не винаги при движение на колата се чува едно просвирване като на лагер откъм раздатката. Най-вече се проявява когато обротите са между 2000 - 2200. Масло в раздатъчната кутия има достатъчно, хубаво, синтетично, по спецификация. Трябва да отбележа, че така и неуспях да гресирам каретата на карданите, но не ми изглежда да е от тях защото шума идва малко отпред. Колата е на около 13000км. Какво може да бъде според вас?Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited
Sofrace Offroad Team
-
Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнениеНа фланците на диференцялите и раздатката има занитени прахозащитни шайби виж да не се е разнитила някоя от тях и да подсвирква или да дранчи.Ако се е разнитила някоя как да я лекувам? Какво друго може да бъде, ако шайбите са ОК?
Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнениеДа, възможно да е от тях. Това не се бях сетил.Ако се е разнитила някоя как да я лекувам? Какво друго може да бъде, ако шайбите са ОК?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеШайбите дрънчат на почти всички ниви. Ако е по-постоянен звук със същия тембър като дрънченето на шайбите, може да е разхлабени болтове и гайки на фланеца на междинния кардан. Е, това трябва да се оправи незабавно. Междинният кардан (между скоростите и раздатката) е достъпен (поне за затягане) отдолу без разглобяване.
Звука не е дрънчене а по-скоро просвирване, както писах и се проявява когато оборотите на двигателя са около 2000 - 2200. Подаде ли се малко газ изчезва. Свиренето не е винаги, но може би започна да се чува по-често.Only after the last tree has been cut down,
Коментар
-
Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнениеИ това ще проверя.
Звука не е дрънчене а по-скоро просвирване, както писах и се проявява когато оборотите на двигателя са около 2000 - 2200. Подаде ли се малко газ изчезва. Свиренето не е винаги, но може би започна да се чува по-често.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЯ натегни ремъка на алтернатора и после търси всичко останалоако е ремъка да съм го натегнал. Това вече ми се е случвало
и знам какво да правя. Не е от него иначе нямаше да питам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеСамо в движение ли свири, или и при развъртане на място?Only after the last tree has been cut down,
Коментар
-
Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнениеСамо в движение...Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеШайбите дрънчат на почти всички ниви. Ако е по-постоянен звук със същия тембър като дрънченето на шайбите, може да е разхлабени болтове и гайки на фланеца на междинния кардан. Е, това трябва да се оправи незабавно. Междинният кардан (между скоростите и раздатката) е достъпен (поне за затягане) отдолу без разглобяване.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениепотвърждавам горното. Като се саморазвият гайките, почват да опират в прахозащитните шайби и ги карат да звънят/вият/свирятпък и за да се разбие маслото
премествам лоста на раздатката в неутрално положение, а скорстния лост на първа. При това положение нищо не се чува и всичко си работи нормално. Мисля също така, че гайките по фланците са самозаконтрящи се. Пиша всичко това само за някаква друга идея за това просвирване, иначе събота/неделя ще проверя и гайките и шайбите...
Коментар
-
Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнениеЗначи, винаги подгрявам колата преди да тръгна /така съм свикнал/ и за да натоваря малко двигателя,пък и за да се разбие маслото
премествам лоста на раздатката в неутрално положение, а скорстния лост на първа. При това положение нищо не се чува и всичко си работи нормално. Мисля също така, че гайките по фланците са самозаконтрящи се. Пиша всичко това само за някаква друга идея за това просвирване, иначе събота/неделя ще проверя и гайките и шайбите...
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivako Преглед на мнениенезнам какво точно представлява просвирването на твойта нива..,но аз нива от която да не се чува шум от раздатката не съм видял
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение...Ако е по-постоянен звук със същия тембър като дрънченето на шайбите, може да е разхлабени болтове и гайки на фланеца на междинния кардан.... Прегледах болтовете и гайките /самозакотрящи са/ на фланеца на междинния кардан + всички останали по другите кардани, които нямаха почти никакъв ход за стягане. Все пак с малко по удължено рамо на ключа ги понапънах. За сега няма просвирване. Благодаря за съвета!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар