Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джанти от Самурай за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джанти от Самурай за Нива

Добър вечер!Колеги изпаднаха ми едни оригинални(метални)джанти от сузуки самурай.Въпроса мие,на гумите пише размер 225/70/R15,може ли дасе вкарат по-малък размер гуми-например 215-205/70/R15?

ПС:нещо немога да качвам снимки,щях да пуска една,две просто за по-добра информация.

До: Джанти от Самурай за Нива

Може разбира се

Коментар

Може.. някои слагат и от витара

Коментар

Първоначално публикуван от ivako Преглед на мнение
        Може.. някои слагат и от витара
        Е то има ли разлика?
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
          Е то има ли разлика?
          Разлики има колкото искаш. И вътрешния отвор е по голям и офсета(изнесеноста) е различна Самурая е оригинално с максимален размер на гумите 205/70/15 на тоя какви са тия гуми незнам но и на него са му били по голями от оригиналните а джантата е 5.5х15 така,че гуми над 205 за тази джанта са голями и е рисковано да не стане беля.
          На моята нива лятните джанти са за витара и са с гуми 205/65/15 и опират в веждите за сравнение зимните са ми 205/80/16 и не опират никаде витаровата джанта е с 32мм по изнесена навън от нивовата което не е малко.
          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
            Разлики има колкото искаш. И вътрешния отвор е по голям и офсета(изнесеноста) е различна Самурая е оригинално с максимален размер на гумите 205/70/15 на тоя какви са тия гуми незнам но и на него са му били по голями от оригиналните а джантата е 5.5х15 така,че гуми над 205 за тази джанта са голями и е рисковано да не стане беля.
            На моята нива лятните джанти са за витара и са с гуми 205/65/15 и опират в веждите за сравнение зимните са ми 205/80/16 и не опират никаде витаровата джанта е с 32мм по изнесена навън от нивовата което не е малко.
            Благодаря за пояснението.

Коментар

Мерси за вниманието колеги,имам и друг въпрос има ли некви западни щанги за Нива или трябва дасе задоволяваме с предлаганите руски ментета на пазара.Някой ако е правил самоделни щанги нека да помага,или някво друго алтернативно решение-пак ще е по-добро от руският вариант.

Благодаря на всички

ПС:Поздрави от добринище

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                ... изпаднаха ми едни оригинални(метални)джанти от сузуки самурай....
                Екстра са джантите, колега!
                Кажи откъде изпаднаха и аз да застана там, пък може да имам късмет.
                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Мерси за вниманието колеги,имам и друг въпрос има ли некви западни щанги за Нива или трябва дасе задоволяваме с предлаганите руски ментета на пазара.Някой ако е правил самоделни щанги нека да помага,или някво друго алтернативно решение-пак ще е по-добро от руският вариант.

Благодаря на всички

ПС:Поздрави от добринище
                  Колега ,ако имаш път към Благоевград иди си вземи от Венци хубави тампони (щанги) . "Вема"ООД - над бмв-сервиз , до механотехникума , тел.073 / 833 335 . Не че искам да му правя реклама , ама за лада само от там са хубави частите , напатили сме се и ние от турски(дето минават за руски) части. Миналата година на един познат му сменяхме тампони на щангите от ментетата , познай колко изкараха - 1 седмица. После му казах от къде да вземе , сложихме ги и сега няма проблеми. Ако искаш звънни като идваш в Бл-град ще те упътя 0878615474. Успех.

Коментар

За акви щанги става дума.Курмилни или за задния мост

Коментар

Добър вечер!Извинявам се че не се оточних,става въпрос за задните щанги на диференциала.

Коментар

Добър вечер!Извинявам се че не се оточних,става въпрос за задните щанги на диференциала.
                        Абе слагай каквито намериш. Се ше изкарат 20 000 км. и се сменяват много лесно ( особено като е по често ) а и не са толкова скъпи

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                          Абе слагай каквито намериш. Се ше изкарат 20 000 км. и се сменяват много лесно ( особено като е по често ) а и не са толкова скъпи
                          И аз така си мислех но преди време един приятел реши,че спешно пак по някакви празници трябва да си смени щангите и решихме да видим кой работи ,че тия дето си работя с тях по празниците не работят и да ги купим тук магазинче там магазинче и накрая намерихме отворено Имате ли задни щанги имаме а колко струват едиколкоси а толкова ефтини оригинални ли са да разбирасе РУСКИ са добре дай да ги видя носи го човека изглеждат си съвсем наред.Сваляме оригиналните да сложим новите ааааа едната втулка по къса а дръгата по дълга нищо те ушите на моста и на купето мърдат и ще стане сложихме ги след два дни момчето се върна беше навъртял към 350км моста седи на една страна а колата направо не лови пътя като погледнах отдолу какво да видя бяха останали само дистанционите втулки през които минава болта и щангите а гумените втулки го бяха напуснали в движение само залудо изпокривихме ушите на моста. Така,че все пак ако има от къде човек да си вземе оригинални е най-добре аз конкретно тези щанги ги купувам от магазина на Симеоновско шосе може да са по скъпи но поне карат колкото оригиналните а не колкото Руските. Те на мен на другите места тази щанги никаде неискат да ми ги продадат явно повечето колеги помнят разправйите които сме имали след като съм се връшал в магазините с нищо неизкарала ОРИГИНАЛНА ЩАНГА.
                          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Скоро си сменях и аз на задницата на нивата големи ядови брах ама стана,за колкото ги купих толкова дадох и за да ми ги набиятна на преса
                            0898707872-Здравко

Коментар

Колега-как ще им даваш пари на майсторите да ти ги набиват на преса.Набиването става лесно и без преса-1.Мажеш обилно тампона с веро.2Поставяш го на мястото,където ще влиза и с точен и примерен удар с голям чук го набиваш.Трябва само някой да ти държи щангата.3.Правиш на втулката съвсем леко заобляне от едната страна,колкото да поеме в тампона и я мажеш с веро.4.На менгеме набиваш втулката,като предварително си намазал добре и отвора на самия тампон.Всичко става много лесно стига да не попаднеш на тампони менте-те са твърди,като пластмаса и още при първите километри се цепят.Този метод съм го прилагал два пъти и върши работа специално за този вид щанги.Иначе има други марки автомобили,при които набиването без преса е почти невъзможно.За щастие Нивата и Жигулито не са от тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X