Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи по дизайна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идеи по дизайна

Дойде времето на сезонното почистване на ръждите по нивата и вече плаче за цялостно боядисване та ми се въртят разни идеи. Колкото и да си напрягам инжинерната мисъл и образование не мога да измисля къкво е предназначението и функцийте на фугите между калниците и предната маска освен от там постоянно да избива ръжда. В тая връзка ми се върти идеята да ги заваря с телоподаващото и външно тези детайли да изглеждат едно цяло. Второто проблемно място са мигачите на калниците и с подкалниците там пак всичко се скапа та и там мисля да заваря оригиналните отвори на калника и подкалника и да сложа някъкви мигачи малко по ниско на калниците. Та колеги давайте идеи че след празниците хващам телоподаващото.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

До: Идеи по дизайна

Колега, не запълвай фугите със заварка или кит, защото ще започне да се пука и къса, просто там има усуквания на купето. Напълни фугите със силикон и забрави за ръждите, но преди това изчисти до чист метал. За мигачите измисли някаква предпазна гума или ламарина, която да не позволява на калта да влиза там и да се застоява, за да гние. Поздрави и спорна работа.
    Последно редактирано от cveti; 05-05-09, 20:52.

Коментар

Като хванеш телоподаващото, мога ли да ти дойда на гости ?

Карам 21061, ама то по ламарини - като нивата. Тия фуги принципно, както казва колегата, постоянно се променят. Това е защото на ладите калниците са част от носещата конструкция.
      На по-старите (сделани за пролетарията) някой фуги са запълвани с болкит, без тия външните. Но и те могат и става добре, по добре от силикона.

За ръжата спасението е хубаво почистване и мазане с Мистър Цинк или Цинга... последната е доста скъпа и аз поне не намерих никъде! Ако ще сменяш ламарини ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се маха черния грунд, той се води транспортен и няма абсолютно никакви антикоризионни свойства. Даже руснаците си го пишат http://nachalo.com/advice/detail.php?ID=5
      После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Колеги,
        Ето една супер идея по дизайна. Нивата е на jorkata 4x4.
        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
          Колеги,
          Ето една супер идея по дизайна. Нивата е на jorkata 4x4.
          Добре изглежда. Браво.
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Ако ви харесва приемам предложения

Коментар

Къква стана тя преди един час приключих боядисването и не спирам да си целувам сръчните ръчички никъде неуспях да я стеча. Три ръце отиде три кила боя от лакпром Световрачане.
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Къква стана тя преди един час приключих боядисването и не спирам да си целувам сръчните ръчички никъде неуспях да я стеча. Три ръце отиде три кила боя от лакпром Световрачане.
                Адрес и колко бира пиеш/ че няма пара/ и ще ти поцелувам ръчичките де
                Добре е станала, Поне на тъмно
                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Утре ще я снимам и на светло исъхнала .

Коментар

Хайде, пускай снимките!!!

Коментар

Тя одавна вече се движи

Коментар

... моята интерпретация по темата ...
                        Прикачени файлове
                        Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Тя одавна вече се движи
                          Знам, нали си има дата предпоследното ви писание!

Първоначално публикуван от boyan01 Преглед на мнение
                          ... моята интерпретация по темата ...

Бива, бива!
                          За какво служи уреда, който се намира в най-лявата част?
                          Много време ли отне, да бъде вмъкнато таблото от Уно?

Коментар

Екстра е нивата, това с ламаринката около лостовете доста ми допада. Аз пък съм превърженик на оригинала, необичам да изменям много, оригиналния и вид винаги ми е харесвал ( говоря за Нивата ест. )

Коментар

... ако държим да бъдем точни , таблото не е от УНО , по - антично е - от REGATA 100 S . Време за размисъл - 3 дена + време за монтаж - още толкова , общо около 1 седмица . Причината да сложа това табло - може да изглежда смешно - оригиналното беше на щипки и при по - сериозни дупки постоянно се весеше на кабелите ...в крайна сметка щипките се изпочупиха , а аз реших , че трябва да си сложа табло на болтове ...колкото до уреда в крайно ляво - разходомер на вакуумен принцип , като разходомер на НИВА е доста безсмислен уред , но служи и за елементарна диагностика ... Други :
                              - панела в средата - волтмер + налягане на масло + температура на масло - от FIAT ABARTH 125 TC ;
                              - волан - от FIAT ABARTH 125 TC ;
                              - предни седалки - от FIAT ABARTH 125 TC ;
                              - огледало + плафониера - от REGATA 100 S ;
                              - машинки за ел. стъкла - от REGATA 100 S ;
                              - алуминиев рифел около лостовете - самоделка
                              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X