Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос от ванко 2 за карета:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос от ванко 2 за карета:

Първоначално публикуван от ванко 2
    Ясене здравей.Моля те да ми отговориш на въпроса.Днес ходих да купувам каре за малкия каран на нива 1.6 94 година но в магазина има 2 вида големи и малки карета и ми казват да го сваля че тогава да купувам, но нивата е на 50км от хасково и разкарването става двойно.Ако ти знаеш с кое каре е моля те да ме посъветваш кое да взема.Предварително ти благодаря.
    Трябва да уточниш - дали имаш предвид малкия кардан от раздатката до предния диференциал или от скоростите до раздатката.

Ако е първия (към предния мост) - нищо не мога да ти кажа, освен да свалиш кардана и да го носиш за мостра. Биват няколко вида взаимозаменяеми кардани, но каретата им са различни.

Ако е втория (между скорости и раздатка) - там има едно гумено каре и едно каре със сачми, което прилича на тези на предните колела. Там варианти няма, само уточни кое ти трябва.

До: Въпрос от ванко 2 за карета:

Да напомня нещо важно:

технически въпроси не се задават в лични съобщения, освен ако не сте в договорни отношения с конкретния събеседник.

Коментар

Ясене извини ме че те притесних,исках компетентно мнение а не желаех да занимавам колегите във форима.Става въпрос за малкия кардан от раздатката до предния мост,но май е ясно че ще свалям и пак ще го нося на майстор.Един път и аз да реша да купя частта и да си я сменя сам ама май няма да е.

Коментар

Първоначално публикуван от ванко 2 Преглед на мнение
        Ясене извини ме че те притесних,исках компетентно мнение а не желаех да занимавам колегите във форима.Става въпрос за малкия кардан от раздатката до предния мост,но май е ясно че ще свалям и пак ще го нося на майстор.Един път и аз да реша да купя частта и да си я сменя сам ама май няма да е.
        Е, и какво му има?

Коментар

Ами като пуснеш по рязко съединителя се чува удар/тропане/като качих нивата на канал и разклатих предния кардан в задния му край към раздатката има луфт.Чашките на карето са там но май имам чувството че са им упадали иглените им лагери и луфта там е доста голям.Предлагам да заключим темата и да не занимаваме колегите.Нали трябва да има и хляб за майсторите.

Коментар

Нищо няма да заключваме, форумът е за това.

Коментар

Като си видял,че луфта е от карето сменяй го де-стига с тия майстори.Внимавай като вадиш зегерките-пази очите!Бележи кардана за да не го обърнеш обратно при сглобяването.И най вече гледай да не извадиш кардана от шлиците.Най накрая е желателно да сложиш нови гайки на кардана.Смяната не е трудна и отнема около час.Но е най-добре да имаш помощник,който да ти придържа.

Коментар

Пиша ти тия препоръки за да те упътя и да се престрашиш -да започнеш да си я подържаш сам.Не мисля,че Нива е кола за подръжка от сервизи.Просто повечето операций могат да се извършват от техн.грамотен собственик.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X