ех, как си мечтая за автоматик за нивичката ми...., добре де, като е толкова лесно да се смени двигателя на нивата, не е ли лесно да се остави и автоматика, заедно с двигателя. Препоръчаха ми 2,2 туинспарк на алфа 155. Както споменах-махнах задното предаване и при това положение ЦД-то ми е паразитно. Дали мога да го махна и да лагеруваме (извинявам се за непрофесионалните изрази) директно към предния диференциал без предаването да прави екскурзии към центъра на колата...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автоматични скорости на Нива
Свий
X
-
До: Автоматични скорости на Нива
Няма да ти е лесно. Скоростите на Нивата не са от силните и страни, но засега никой не е измислил с какво да ги замени. За разлика от двигателя, двигатели се слагат какви ли не.
Проблемът е, че са много малки (къси и тесни) за този двигател. Те затова са и проблемни - оразмерени са за по-малки натоварвания.
За да сложиш други скорости, в общия случай трябва да преместиш или двигателя напред (и да правиш нови лапи, а и напред много няма накъде), или раздатъчната кутия назад (има накъде, но правиш нови кардани и режеш тунела, а някои други неща престават да са удобни).
Ако искаш да сложиш скорости от преднозадвижван автомобил с напречен двигател (алфата е такава, доколкото знам) двигателят ще се озове напречно на купето и не знам къде ще го събереш, отделно, че е преправяне до 101 и обратно. Предавателните числа пък няма да паснат на тези големи колела.
Отделно пък, да правиш от Нива магистрален джип е смайващо неефективна работа. Вярно, че Нивата е първият паркетник, но като такъв определено не блести. Няма да започне да харчи по-малко - причината за този разход е формата на купето. Няма да започне да вози по-приятно - поне не без основна преработка на окачването. При високи скорости ще си остане почти неуправляема, а необръщаема никакви гуми и джанти няма да я направят, еле па с по-тежък двигател.
Защо първо не оправиш задния кардан? Или е огънат, или някое "майсторче" го е зацепило несиметрично.Последно редактирано от Ясен; 18-03-09, 21:36.
-
Преди десетина години съм виждал съм ВАЗ 2107 автоматик и с десен волан предполагам че скоростите трябва да станат и на Нива. Автоматика е хубаво нещо само в града и определено не е най подходящ за кални разходки.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеПреди десетина години съм виждал съм ВАЗ 2107 автоматик и с десен волан предполагам че скоростите трябва да станат и на Нива. Автоматика е хубаво нещо само в града и определено не е най подходящ за кални разходки.
Коментар
-
вземи си от Витара 1,6 с автоматична кутия комплект и си ги слагай ако ти пасва страната на предния кардан !
Ако не се маха раздатката на кутията и си слагаш отделна с карданче ........Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар