Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива-ел,стъкла и централно заключване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада Нива-ел,стъкла и централно заключване

Така имам една идея,имам един захвърлян фиат с доста така да се каже екстри,въпроса ми е дали може да си направя централно и ел-стъкла на нивата
    0898707872-Здравко

До: Лада Нива-ел,стъкла и централно заключване

За елстъкла моят отговор е да.Моята я купих с елстъкла.Момчето от което я купих сам ги е монтирал машинките и не виждам нищо сложно.

Коментар

Моята нивяна е с ел.стъкла и има цен.заключване но не работи.

Коментар

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
        Така имам една идея,имам един захвърлян фиат с доста така да се каже екстри,въпроса ми е дали може да си направя централно и ел-стъкла на нивата
        Утре ще ти пусна снимка на мойте ел.стъкла ,че сега е тъмно малко
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

aз съм слагал допълнително централно - с алармата и си работеше есктра. Вероятно и продорците може да се пригодят.
          Специално за механизмите от Фиат - мога само да изкажа мрачна прогноза за дълговечността на тези донорни елементи. Имал съм та затова. Дано не съм прав и усхпех.

Коментар

Mойта беше с централно и аларма. Мъчех се доста да сложа ел.джамове, ама не ми върза Махнах машинките, и си ги свалях и вдигах много бързо.
            Централното се монтира много лесно.Машинките за него са по 5 лв Само после трябва да си го вържеш към алармата.
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              aз съм слагал допълнително централно - с алармата и си работеше есктра. Вероятно и продорците може да се пригодят.
              Специално за механизмите от Фиат - мога само да изкажа мрачна прогноза за дълговечността на тези донорни елементи. Имал съм та затова. Дано не съм прав и усхпех.

Знаеш ли дали се маха нешо от вратите на ладата и какво е то??????
              0898707872-Здравко

Коментар

При мене централното е закачено с устер клеми да шпилките на бутоните на вратите.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ето обещаните ел стъкла нищо не се преправя има си преходи за захващане към стандартния механизам лампите светкат като се отвори вратата бутоните светят в червено за да се виждат нощем и шофьорското стъкло е автоматично при задържане на бутона слиза и се качва автоматично има възможност за свързване към алармата и стъклата да се вдигат с заключването както при комфорт модулите.
                  Прикачени файлове

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                    Ето обещаните ел стъкла нищо не се преправя има си преходи за захващане към стандартния механизам лампите светкат като се отвори вратата бутоните светят в червено за да се виждат нощем и шофьорското стъкло е автоматично при задържане на бутона слиза и се качва автоматично има възможност за свързване към алармата и стъклата да се вдигат с заключването както при комфорт модулите.
                    Казвай бързо от къде иколко струват...
                    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение

Охх да казвай и ние да се оборудваме....Тази идея с лампичките е хитра....Гледах оня ден на един познат си сложил ама турнал копчетата над пепелника зад лоста...грозна гледка...туй малко по естетически вид има...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                        Преди години ги имаше навсякаде и доста често монтирахме такива става въпрос за времето 2001-2003г.и струваха 200лв около2005г когато монтирах на моята нива се оказа,че ги няма никаде и един приятел ги измъкна прашасали на цена 300лв от тогава не съм виждал да се продават никаде по магазините но все пак ще разпитам дали не са останали.Едни доста по смотани продаваха на Илиенци на които мотора е във вратата и с жило и редуктор предават пак към оригиналния механизъм но са доста по бавни по-трудно се монтират нямат лампа а и копчетата трябва да ги монтираш някаде и са доста по-ненадежни но и доста по-евтини комплекта беше към 120 лв

Sofrace Offroad Team

Коментар

За ел.стъклата на Нива :

Цената на тая "екстра" изцяло зависи от собственика.Ако има елементарни умения,малко инструменти и достатъчно време да се занимава,цената е съвсем различна.Давам пример с Нивата която купих неотдавна за 900 лв./нали си представяте какво съм купил,но на мене ми дай реставрации/.Предишната я продадох за много добри пари,но си струваше - беше много изпипана.Та на въпроса :

Купих две моторчета от катастрофирала "Ланча" плюс двата бутона/те са от "Регата"/.За съжаление не можах да купя релето от същото място.Всъщност реле втора ръка не е добра идея според мен.Знам че е елементарно,но ще напомня идеята на въпросното реле.Целта му е не толкова да включва моторчетата /моите са 10 амперови/,колкото да ги изключва в крайно положение.Защото аз лично познавам един ентусиаст,който изобщо не е сложил реле и си вдига и пуска стъклата на "усет".И по този случай поне веднъж в месеца сваля корите и оправя системата.

Сега конкретно за моята таралясница :
                          - две моторчета по 30 лева
                          - два бутона по 5 лева
                          - реле от "Ауди"/такова намерих,то е за четири стъкла/ чисто ново за 25 лева
                          - една цяла събота работа/аз не съм бързак/

Аз ползвах старата въжена система на Нивата като монтирах моторчетата на мястото на врътките за стъклата.Всъщност най-много време загубих докато уточня колко дълги трябва да са въжетата - от предишното се правят две навити противоположно.

Изобщо,иска се мерак.Не е сложно и не е скъпо.

Недостатъци : зимно време стъклата нямат отваряне докато купето не се затопли - при Нивата за щастие това става бързо.Освен това е желателно да се изведат някъде долу ниско на вратата две аварийни букси,свързани директно с моторчето.Ако се прецака релето или някой бутон,директно се дават 12 волта и успявате да си затворите стъклото без да сваляте кора или да скубете бутони.Аз съм патил,та затова.
                          Предимства : лично мен най ме кефи отварянето на дясното стъкло,когато се наложи без залягане по седалката.

И да добавя - бутоните за стъклата от "Регата" /поне моите/ имат вградена зелена лампичка,свързана към осветлението на таблото и нощно време са много ефектни.Монтирани са на мястото на пепелника,него съм го изхвърлил.Но това панелче ще го преработвам пак,че нещо не си го харесвам.В момента правя другото панелче/това с касетофона/.Ще ми се да го снимам,но нито апарат съм си купил,нито знам как се качват снимки.Та сигурно ще ги пратя на Ясен като е готово да го видите и Вие.След това наред е таблото с уредите - имам готина идея как да е оформено,но това - по-нататък.

Моите 2 стотинки...
                          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X